Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tur, para, prestij

Rakip Porto için "orta düzey bir takım" ifadesini kullanmak hafif kalır bence. Çünkü 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ejderhalar, 1 kez UEFA Kupası şampiyonluğuna, 2 kez de kıtalararası şampiyonluğa adını yazdıran "güçlü" bir takım. Portekiz liginde 22 şampiyonluk yaşayan mavi-beyazlılar, 13 kez Portekiz Kupası, 14 kez de Portekiz Süper Kupası'nı aldı. Yani, onların da müzeleri kupa kaynıyor... Maçlarını 50 bin kişilik Estadio do Dragao Stadı'nda oynayan Porto'nun taraftarı da hayli ateşli. Demek ki Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam'ın da söylediği gibi tarihinin en önemli maçlarından birini oynanacak yarın Portekiz'de.. Portekiz'deki 90 dakika, 2007'nin en zor deplasman mücadelesi olacak. Grup o kadar karışık ki... Beşiktaş, Porto'yu yenerse kesin olarak gruptan çıkıyor. Yenilirse, hatta berabere kalırsa bile Avrupa'ya veda ediyor. Liverpool ve Marsilya'nın durumları, aralarındaki maçtan çıkacak sonuca bağlı. Kim kazanırsa, gruptan çıkacak... Beraberlikte ise Porto-Beşiktaş maçının sonucunu bekleyecekler. Benzer durum Porto için de geçerli... Dedik ya, salı gecesi bu dört takımın teknik direktörlerinin gözleri sahada, kulakları ise gruptaki diğer maçta olacak. Hiç kolay değil bu stresi kaldırmak..

Gözler Rüştü ve Baki'de
Biz temsilcimizin son durumuna bir göz atalım... Ricardinho, Gökhan Zan, Diatta ve Mehmet Yozgatlı sakatlıkları nedeniyle kadroda yoklar. Gerçi çok bir şey fark etmez, Gökhan Zan hariç diğerleri normalde de forma şansı bulamıyordu zaten. Demek ki, eksikler önemli değil. Önemli olan, sahada ter dökecek isimlerin performansları. Son haftaların yıldızları Delgado ve Tello, Beşiktaş'ın en önemli kozları yine. Bobo'yu da bu isimlere ekleyebiliriz. Ama en kritik oyuncular Rüştü ve Baki... Şanssız goller yiyen tecrübeli file bekçisi ile gönderilmek üzereyken kıymete binen stoperin ortaya koyacakları futbol; Kartal'ı ya uçuracak ya da yere çakacak. Porto'da alınacak bir galibiyet sadece tur ve para değil, Liverpool'da kaybedilen prestiji de geri getirecek. Başka söze gerek yok!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mazeret!..   / 03-12-2007
 İç güvenlik!   / 02-12-2007
 Sınıfta kalmayın!   / 24-11-2007
 Yetmedi mi?   / 17-11-2007
 Mesaj alındı!   / 10-11-2007
 Saygı!..   / 04-11-2007
 Çare yok   / 29-10-2007
 Budur!   / 25-10-2007
 Gereğini yapın   / 22-10-2007
 Ödeşme vakti   / 15-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Aşkın geçek adı Fenerbahçe
Fenerbahçeli futbolcular,...
Yol göründü
Kalli' nin transfer isteğinin...
Zamanı geldi!
"Beşiktaş tarihinin en önemli...
Geri döndüler
Bordo-mavili takımın gollerini...