Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
F.Bahçe ağır favori
Futbolcuları kıyasladığımızda F.Bahçe'nin kat kat üstün olduğunu çok net görürüz F.Bahçe'nin puan kaybetmesi olanaksız Galatasaray'ın en büyük şansı CSKA maçı


Bu haftanın en önemli olayı kuşkusuz Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçı. Tahminler yapılıyor, taktikler veriliyor, kadrolar şekillendiriliyor. Favoriler de belirtiliyor ama herkes de çok iyi biliyor ki bu maçın ağır favorisi Fenerbahçe'dir. Futbolcuları yan yana koyduğumuz zaman sarı-lacivertlilerin rakiplerinden çok üstün olduğunu görürüz. Yani Fenerbahçe, Galatasaray'dan daha iyi takımdır. Maçın Kadıköy'de oynanması ise Fenerbahçe'yi her konuda üstün duruma getiriyor. Evet Galatasaray'da özellikle Şükrü Saracoğlu'nda böyle büyük karşılaşmaya çıkmamış çok futbolcu var. Onlar da atmosferi bilmedikleri için rahat kazanacaklarını söylüyorlar.


Kadıköy üstünlüğü
Gerçekten inanıyorlar mı bilmiyorum ama mutlaka Hasan Şaş ağabeylerinin Kadıköy'e gelmemek için kendini neden zorla attırdığını da sorgulamadan edemiyorlardır. Normal şartlarda baktığımızda Fenerbahçe'nin Kadıköy'de puan kaybetmesi olanaksız gibi görünüyor. Ama ortada anormal bir durum var. O da CSKA Moskova maçı. İşte Galatasaray'ın en büyük şansı budur. Çarşamba günkü karşılaşma Fenerbahçe'nin tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkacağı sınav olacak. Milano'dan dönüşteki ilk yazımda kaleme almıştım; Denizli, Galatasaray ve CSKA maçlarından galibiyetle çıkılacak olursa Fenerbahçeliler 100. yıl sona ermeden büyük bir sevinç daha yaşayacaklar demiştim. Denizli engeli aşıldı, geriye Galatasaray ve CSKA Moskova kaldı.

Takım şartlanmalı
Futbolcuların her iki maça da şartlanmaları gerekiyor. Eğer kafalar çarşambada kalırsa, hiçbirinde başarı sağlanamaz. Çünkü cumartesi akşamki alınacak sonucun morali ya da moralsizliği çarşambayı öyle ya da böyle etkileceyecektir. O yüzden bu maçlar final olarak görülmeli ve öyle motive olunmalıdır. Ben Fenerbahçe formasını giymeye hak kazanmış futbolcuların bu tür sorunlar yaşayacaklarına inanmıyorum ve iki maçtan da galibiyet bekliyorum. Tribünler de çok dikkatli olmalı. Geçen sezon Ali Sami Yen'de yapılan çirkinlikler Fenerbahçelileri ilgilendirmemeli. Ve kesinlikle takımlarına zarar verecek her tür olaydan kaçınmalıdırlar. Aynı temennim Galatasaraylı taraftarlar için de geçerli.

Ceza adresi Florya
Önümüzde Avrupa maçları var, çok dikkat etmeliyiz. Beşiktaş maçında tuvaletler paramparça edildi, koltuklar kırıldı, yakıldı. Cezayı elbette ki kendileri ödediler ama bu sefer iş başka. 4 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı var. Rakip taraftara ayrılmış bölümün pırıl pırıl olması gerekiyor. UEFA bu konularda fena can yakıyor. O yüzden Fenerbahçeli yöneticiler maçtan önce, maç sırasında ve sonrasında mutlaka görüntüler almalı. Bu görüntüler, stadı inceleyen UEFA yetkililerine gösterilmeli. Ve olası bir cezanın adresi olarak da zarfın üstüne Florya yazılmalı. Gene ısrarla söylüyorum, istiyorum ve umuyorum; bu olaylar hiç yaşanmasın. Hem Fenerbahçe'nin hem de Galatasaray'ın önünde mutlaka kazanılması gereken Avrupa maçları var. Adamların ağzına sakız olmayalım, hiç olmazsa böyle bir günde birbirimize tölerans gösterelim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 3 altın puan   / 02-12-2007
 Anlatamadık   / 30-11-2007
 Başka yolu yok   / 28-11-2007
 Bekleyin az kaldı!   / 27-11-2007
 Zorlanmadan   / 25-11-2007
 Güvenli yarınlara   / 22-11-2007
 İlk ve son yanıt   / 21-11-2007
 Yarınlara bakmak   / 19-11-2007
 Eskiye dönmeyin   / 18-11-2007
 Bitmeyen ittifak   / 16-11-2007


 
F.Bahçe ağır favori
Fener ve hakemler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Semih bu yıl kendini aştı
Derbide Fener' in gol silahı...
Kalli kararsız
F.Bahçe' den çekinen Alman hocanın...
Çıt çıkmadı
İngiltere ise Liverpool-Beşiktaş...
Seçime girmiyor
"Kendisi kesin kararını verdi,...