Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İç güvenlik!

Fortis Türkiye Kupası'nda Rize, ligde F.Bahçe ve Sivas'a yenilen, üstüne bir de Devler Ligi'nde Liverpool'a farklı mağlup olan Beşiktaş'ta sular hayli "bulanık" akmaya başlamıştı bir süre önce. Dünyaya örnek gösterilen o müthiş tribünler bile, uzun bir aradan sonra ilk kez futbolcusuna, başkanına ve yönetimine sert tepki göstermişti. Haklıydılar da... Sezona büyük umutlarla giriyorsan ve "En iyi transferleri biz yaptık" diyorsan, "Hakem hataları yüzünden bu haldeyiz" mazeretine sığınmayacaksın. Tamam, saha içinde inanılmaz hakem hataları yapıldı. Ama sen büyük takımsan, onları da yenmesini bileceksin... Bu da yetmiyormuş gibi hemen ardından Beşiktaş teknik kadrosu da yaptığı açıklamalarla, bu yaranın üzerine tuz bastı... Genç çalıştırıcı Sağlam, 7-8 futbolcudan gereken verimi alamadıklarını ve bu şartlarda onlarla yollarını ayırabileceklerini deklare etti. Ne kadar zamansız bir açıklamaydı bu böyle. Eksiklerini belirlersin, ara transferde de yapacağın takviyelerle bu sıkıntını giderirsin. Ama bunu sessiz sedasız yaparsın. Bu işin kuralı da budur zaten.

Bu nasıl strateji böyle?
Sen ne yaptın hocam, isim vermeden (-ki kimleri kastettiğini herkes gayet iyi biliyor) bazı oyunculara aba altından sopa gösterdin. İyi de en azından devre arasına kadar bu futbolcularla yola devam edilecek. Bu işin cezası var, sakatlığı var, formsuzluğu var... Bak, öyle de oldu zaten... Eksik oyuncu sayısı 10'a yaklaşan Beşiktaş'ta bugün, "o isimler" görev yapacak. Nasıl motive edeceksiniz onları, ne diyeceksiniz? "Haydi bakalım, çık ve göster kendini" öyle mi? Tabii, o futbolcu da çıkacak ve gösterecek kendini! Üstüne bir de futbolcu arayışları başladı. İngiltere, Fransa, Belçika, Portekiz, Brezilya; yani gezilere devam. Yeniler gelecek, takımı bu durumdan kurtaracak, kahraman olacak... Bu resmen hayalcilik... Beşiktaş kesinlikle yanlış strateji uyguluyor! OFTAŞ galibiyeti ve Marsilya zaferi, bulanık akan suları temiz hale getirdi yeniden... Tam sular berrak akarken, bu kez de "iç güvenlik sorunu" yaratmanın hiçbir anlamı yok!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sınıfta kalmayın!   / 24-11-2007
 Yetmedi mi?   / 17-11-2007
 Mesaj alındı!   / 10-11-2007
 Saygı!..   / 04-11-2007
 Çare yok   / 29-10-2007
 Budur!   / 25-10-2007
 Gereğini yapın   / 22-10-2007
 Ödeşme vakti   / 15-10-2007
 Daha ne olsun!   / 08-10-2007
 Yine olmadı   / 04-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zor ama güzeldi!
"Denizli özellikle evinde iyi...
Kazı korkusu!
Namağlup Aslan; F.Bahçe' yi...
Garantili Mercimek
Beşiktaş, cezalı ve sakat...
Plan yapılmalı
Tecrübeli hoca: Trabzonspor artık...