Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Takım yıldızı

İtalya'da kanatlarını unutan masal kuşu, dün gece sol kanadıyla, rakibini tek hamlede mat etti. İkinci yarının adını yorgunluk koyalım ama ilk yarıdaki Fenerbahçe harikaydı. İnter maçındaki yıldız tutulmasına karşılık, dün geceki Fenerbahçe salkım saçak yıldız doluydu. O yıldızlardan altın bir tasa ter damlıyordu da, o damlalar Denizlispor kalesinde pozisyon oluyordu. Özellikle Uğur Boral'ın bindirmeleri çok etkiliydi. Bu kadar pozisyon zenginliğinin tek golle sonuçlanması, Fenerbahçe'nin kanayan yarasının resmidir.

***

İlk dakikalarda sağ kanattaki Deivid'le, sol kanattaki Carlos arasında harika bir hava köprüsü vardı ve Fenerbahçe'nin ilk çeyrekteki pozisyonlarının sırrı buydu. Adrese teslim paslarda Fenerbahçe ilk yarıda sayamadığımız kadar net pozisyonlar yakaladı.

***

Gidişler iyiydi de, dönüşlerde sorun vardı yine. Gecenin iki orkestra şefi vardı. Biri Denizlisporlu Yusuf, diğeri Roberto Carlos. Yusuf top ayağına geldiğinde vitrine çıkıyordu ama Carlos bütünlük içindeydi. Topla buluşurken ipek yumuşaklığında, topla giderken kurşun hızındaydı. Önünde kendisine Vederson'un yokluğunu aratmayan Uğur Boral gibi bir yol arkadaşı da vardı ama Fenerbahçe forvetinde iş bitirici bir santrfor yoktu. Nerdeyse tüm futbolcular pozisyon harcarken, üst üste çekilmiş fotoğraf gibiydiler. Bu arada pozisyon misillemeleri de yaşandı Fenerbahçe kalesinde... Bunlar Fenerbahçe baskısından kaçan Denizlispor'un suni teneffüs dakikalarıydı ve gol olması da pek mümkün değildi.

***

Fenerbahçe takımının sezonun en acımasız bindirmelerini izlerken, "Denizlispor'un bu baskıdan kurtulması zayıf bir ihtimal" dedim. Ve beklenen gol de 35. dakikada geldi. Golde Yasin'in Ali Bilgin'e indirdiği kafa topu, en az Ali Bilgin'in vuruşu kadar güzeldi. Uğur Boral'a parantez açmak istiyorum. Suyu iyi verilmiş çelik gibiydi Onu seyrederken, "Bu adam pozisyonlara 1 kişi giriyor, 3 kişi çıkıyor" dedim. Belli ki, yokluğunda varlığını ispatlamak için çalışmış.

***

İkinci yarıda Fenerbahçe defansının çizgi haline dönüştüğünü gördük. Ve kademeyi inkar eden Fenerbahçe defansına karşılık, Denizli forvetinin bu davete icabet ettiğini izledik. Fenerbahçe kalesindeki ilk yarıdaki ninni sessizliği, hareketli pozisyonlara sahne oldu. Ama sarı-lacivertli oyuncuların ani çıkışları çok daha netti. Maçın sonlarında Fenerbahçe'de herkes kabuğuna çekilmişken, sahanın sol yanına Roberto Carlos adlı bir yabancının, "şaheser" isimli futbol tablosu asıldı... Tartışmalı bir pozisyon için söven tribünlerin, böyle bir güzelliği görmesi mümkün değildi elbet.

***

Gecenin özeti... Aslında maç ilk yarıda bitmeliydi ve tartışma götürmeyen bir farkla bitmeliydi hem de... Denizlispor'a gelince... Onlar başka takımların sömürgesi olacağına, kendi ruhunun bekçisi olsaydı. Çok daha dirençli olurlardı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yıldız tutulması   / 28-11-2007
 Anlatabilmek   / 27-11-2007
 Kadıköy'de sonbahar   / 25-11-2007
 Teferruat-mış!   / 24-11-2007
 Dev aynaları   / 20-11-2007
 Erkek oyunu   / 13-11-2007
 İşgal ve infaz kuvvetleri   / 06-11-2007
 Ateşin tadı   / 04-11-2007
 Dua melekleri   / 30-10-2007
 Galibiyet masum   / 28-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zor ama güzeldi!
"Denizli özellikle evinde iyi...
Kazı korkusu!
Namağlup Aslan; F.Bahçe' yi...
Garantili Mercimek
Beşiktaş, cezalı ve sakat...
Plan yapılmalı
Tecrübeli hoca: Trabzonspor artık...