Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Boş geziyor
Lincoln ne doğru dürüst bir pas veriyor, ne de şut atıyor. Top ayağında yokken sadece seyrediyor. Takımı 10 kişi bırakıyor


Kalli, Trabzon karşısına tek forvetle çıktı ve kazanan taraf oldu. Ümit'i kesmesi, Serkan'ı tek forvet olarak sahaya sürmesi doğru bir tercih miydi?

Sahaya sürdüğü takımı iyi buldum. Aslında tek santrforla oynamıyor, 3 forvetle oynuyor. Arda, Serkan ve Hasan Şaş... Bunların arkasında da Lincoln... Fevkalade hücuma dönük bir kadro sürdü sahaya ama gördük ki o takım hücuma dönük oynamıyor. Hasan Şaş forvet oynamıyor, Hasan Şaş ikinci bek olarak oynuyor. Hücuma çıkmadı. Lincoln de oynamadı. 'Kötü oynadı' demiyorum, Lincoln oynamadı. Aslında ben Lig TV'nin yerinde olsam bu tür programlar yaparım.
O 90 dakika boyunca Lincoln'ün oynamadığını kanıtlayacak görüntüler Lig TV'nin elinde var. Top ayağına geldiği zaman 2 metre topla oynuyor, o kadar... Ne doğru dürüst bir pas veriyor, ne doğru dürüst bir şut atıyor. Top ayağında olmadığı zaman da eli belinde seyrediyor. Koştuğunu görmedim. Bir hoca, böyle bir adama 90 dakika tahammül ediyorsa eğer maçı izlemiyordur. Ne o, ne de yardımcıları... Kalli'nin de Fatih Terim'den farkı yok. Kalli'nin de yanında yarın bırakıp gittiği zaman Galatasaray'ı devralacak bir kişi yok.

KAÇ KİŞİ TANIYOR!

Galatasaray'ın teknik kadrosunu bana sayar mısınız? Hadi Ahmet Akcan'ı 40 yıldır biliyorlar, ondan sonrakiler kim? Fotomaç'ta ya da herhangi bir gazetede çalışanlara, 'Galatasaray teknik heyetinde kimler çalışıyor' diye sorun, bakalım kaç kişi sayabilecek!.. Koskoca Galatasaray'ın teknik kadrosu böyle mi olur? Geldiğinde tanınmıyor olabilirsin ama 3. ayında bütün Türkiye seni konuşmalı... Orada varlığın belli olmalı. Böyle bir şey yok. Lincoln eli belinde dolaştı ve Galatasaray 90 dakika 10 kişi oynadı, Trabzon karşısında... O zaman Kalli'nin, hücum futbolu oynama niyeti olmadığı ortaya çıktı.

Trabzon maçından sonra 'Daha kompakt bir orta saha oluşturmak için tek forvetle oynadığını' ifade eden Kalli, bunda da başarılı olduklarını, maçı domine eden tarafın Galatasaray olduğunu söyledi.

Kalli, gol yemeyecek bir kadro yapmış. 'Domine' lafının, Fransa'dan geldiğini ve Fransa'da ne anlama geldiğini bilmiyor herhalde. Tarihin en kötü futbolunu oynayan Trabzon'dan maçı güç bela kurtardığı için şükretmeli...

ENKAZ DEVRALDI

Trabzonspor, Galatasaray'a yenilerek liderin 16 puan gerisine düştü. Ziya Doğan'ın yerine göreve gelen Yanal da henüz beklenen değişimi gerçekleştiremedi. Trabzon nasıl toparlanacak?

Ersun Yanal sihirbaz değil. Kalkıp gelecek, sopasıyla omzuna dokunacak ve her şey değişecek!.. Böyle bir şey yok. Ersun Yanal, bitmiş tükenmiş, darmadağın olmuş, yönetimle seyirci birbirinden kopmuş, teknik heyetiyle seyircisi birbirinden kopmuş, sahası 5 hafta kapanmış, bir gayya kuyusuna geldi. Ersun Yanal'ın bu görevi kabul etmesi büyük bir cesaret ister, bir defa... Ben olsam etmezdim. Ersun Yanal'ın takım üzerindeki etkileri ancak ve ancak 2. yarı başladıktan sonra, yani bir aylık ara çalışma dönemi geçtikten sonra başlar. Gerçek Ersun Yanal da gelecek senenin, temmuzunda aslında görev başı yapar. O zamana kadar kimse Ersun Yanal için laf etmesin. Ersun A'dan Z'ye bir enkaz devraldı. Evvela enkazı kaldıracak, ondan sonra temel kazacak, ondan sonra üstüne binayı çıkacak. Bunlar mucizeyle olacak işler değil.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beckham'ı almam   / 28-11-2007
 Terim değişmeli   / 27-11-2007
 Zaten bitmişti   / 21-11-2007
 Anlamak zor   / 20-11-2007
 Hepsi kara   / 15-11-2007
 Geç kaldılar   / 14-11-2007
 Beşiktaş'ı rehin aldı   / 13-11-2007
 Kalli gönderilmeli   / 07-11-2007
 Bal gibi fauldü   / 06-11-2007
 Parayla olmaz   / 31-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ronaldo geliyor
İtalyan basını F.Bahçe' nin ara...
Hakan' a elveda
"Ben görevde olursam sözleşmesi...
İpten döndü
Taiwo' nun beraberlik golüyle...
Rota Hamza
Bordo-mavili yöneticiler, Ersun...