Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Korkak kadro

Galatasaray zorlu Trabzon deplasmanına giderken aslında maçın kağıt üstünde zor olduğuna inanıyordu. Bunun için de psikolojik olarak bu zorluk derecesi yüksek gibi görünen maçta sahaya son derece tedbirli, bir anlamda korkarak çıktı. İki santrforu Hakan Şükür ve Nonda sakatken üçüncü enternasyonel santrforu olan Ümit'i kenarda oturtmak, Hasan Şaş'ı sağ bek oynatmak gibi garip işlerden birisiydi. Maçın geneli, son derece yüksek oranda top kayıplarıyla ve tadı tuzu olmayan bir itiş kakış içinde geçti. Biraz daha cesur bir kadroyla Galatasaray, Trabzon'daki işini 89. dakikadaki istisnai golle kazanmak yerine çok daha erken bitirebilirdi. Turkcell Süper Lig'in en kötü defanslarından birine sahip olan Trabzonspor, bu santrforsuz ve hava hakimiyeti olmayan Galatasaray karşısında bayram yaptı. Bayram yaptı ama o kadar da çok hata yaptı ki zaten golün iyi bir hücumcuyla çok daha evvel gelmesi gerekiyordu. Galatasaray'da önemli bir parantezi Lincoln için açmak istiyorum.

Atanmışlar sorunu çözmeli
Bu oyuncu 10 haftadır sakat olmadığı ender haftalarda forma bulduğu zaman sahada adeta bir hayalet gibi dolaşıyor. Şu anda bonservisiyle birlikte Galatasaray'a 25 milyon dolar civarında maliyeti olan (3 senelik sözleşmesiyle birlikte) bir oyuncunun bu kadar verimsiz bir sezon geçirmesinin bazı nedenleri olmalı. Bu nedenleri bulup tedavi etmek de profesyonellerin işi. Dolayısıyla seçilmişlerin değil, atanmışların bu problemleri çözebilmesi lazım. İyi oynamadığı zaman da kazanmak, kazanabilmek, şampiyonluk yarışında çok önemli avantajlar getirir. Galatasaray dün bunlardan birini başardı. Bu başarının arkasında hatasız oynayan Song (Allah'tan gönderilmemiş), sık sık sakatlanan Linderoth'u aratmayan, onun onda biri maliyetli Mehmet Topal ve yine Galatasaray'ın artk bir sembolü haline gelmiş Hasan Şaş'ın varlığıydı. Sakatlanana kadar Hasan Şaş sahada ayak basmadık yer bırakmadı, arkadaşlarını iyi yönlendirdi. Gerçek bir kaptan gibi sahada varlığını hissettirdi. 29 Kasım'da telafisi olmayan bir Panionios maçında umarım hesabını kitabını iyi yapmış bir teknik heyet, cesur ve akıllı bir kadroyla sahaya çıkar. Çünkü beraberlik bile Galatasaray'ın Avrupa macerasını noktalar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çok önemli 3 puan   / 12-11-2007
 Hüsran   / 09-11-2007
 Bariz ofsayttı   / 05-11-2007
 Aykut süperdi   / 02-11-2007
 Altın galibiyet   / 29-10-2007
 Hayal kırıklığı   / 26-10-2007
 Pozisyon fakiri   / 22-10-2007
 Tek başına kaldı   / 08-10-2007
 Kalite farkı   / 05-10-2007
 İnandırıcı değil   / 30-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hakem Plautz
F.BAHÇE' nin Şampiyonlar...
Cimbom klasiği
Trabzon' a karşı son yıllarda Avni...
En iyi avcı!
Çalımbay ve Tigana' dan sonra...
Avni Aker renklendi
5 maçlık cezası biten bordo-mavili...