Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Atak sürüyor

Şampiyonlar Ligi'ndeki güzel futbol ve başarılı sonuçları Turkcell Süper Lig'e de yansıtan Fenerbahçe atağını sürdürüyor. Nitekim Hikmet Karaman'la toparlanan ve bir süre önce İstanbul'da lider Galatasaray'a kök söktürerek golsüz berabere kalan Ankaraspor karşısında cumartesi akşamı sergilenen futbol, atılan dört gol ve en az o kadar sayıda kaçırılan pozisyonlar önemli eksiklere rağmen sarı-lacivertli takımın istim üzerinde olduğunun ve devre sonuna kadar zirveye yükseleceğinin sinyallerini verdi.

Ulusoy'a cevap
Dikkat edilirse Türk vatandaşlığına geçen iki Brezilyalısı ile kadrosunda 8 yabancı oyuncu bulunduran Fenerbahçe'nin A Milli Takım kadrosuna Aurelio'nun yanında Volkan, Gökhan Gönül, Deniz ve Semih gibi dört eleman vermesi, yabancı düşmanlığı yapan ve serbest bırakılmasına karşı çıkanlara da verilen en güzel cevap oldu. Eğer Futbol Federasyonu en azından Avrupa'da mücadele eden takımlar için kontenjanı artırmış olsa, alınacak klas bir golcü ile şu anda grubunda ikinci bulunan ve bir üst tura çıkma şansı çok olan sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nde zirve şansını bir hayli artıracaktı. Sanırım ömrünün son demlerini yaşayan ve haziranda yapılacak genel kurulla koltuğundan düşecek Ulusoy federasyonu ile bu tahdit ortadan kalkacak ve gelecek yıllarda Türk takımları Avrupa'da rakipleri ile eşit şartlarda savaşabileceklerdir.

Zico kendini geliştirdi
Bir önemli hareket de Zico'nun maç sırasında artık takım içinde gerekli değişiklikleri yapma becerisine ulaşmış olmasıdır. Kondisyon olarak bütün yedeklerin istim üzerinde olmaları ve sadece sakatlıkları nedeniyle iyileşmesi geciken bazı elemanların maç eksikleri dışında hazır bulunmaları da sarı-lacivertli takımın başarısında önemli rol oynamaktadır. Colin Kazım'ın her geçen gün formunu yükseltmesi, Semih'in kendine güveninin artması, Deivid'in geçen seneki pısırıklıktan kurtularak daha başarılı bir form göstermesi ve en önemlisi kaptan Alex'in sakatlıktan kurtularak ilk geldiği iyi günlerdeki yüksek performansını yakalaması Fenerbahçe'nin başarılarında rol oynayacaktır.

Bir puan 2. tura yeter
Bu nedenle yarınki İnter maçında alınacak bir beraberlik bile Fenerbahçe'ye ikinci turun kapısını açmaya yetecektir. Yeter ki sakin oynasınlar, doksan dakika mücadele etsinler. Şansları bol, şutları gol olsun.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lugano yoksa...   / 25-11-2007
 Guinness'e başvuru   / 22-11-2007
 Üsküdar'dan dönüş   / 18-11-2007
 Yabancı hakem   / 15-11-2007
 F.Bahçe katledildi   / 12-11-2007
 Bunun adı zafer   / 08-11-2007
 Şahane derbi   / 04-11-2007
 Aslar ve yedekler   / 03-11-2007
 Biraz ciddiyet   / 01-11-2007
 Fark kaçtı   / 28-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hakem Plautz
F.BAHÇE' nin Şampiyonlar...
Cimbom klasiği
Trabzon' a karşı son yıllarda Avni...
En iyi avcı!
Çalımbay ve Tigana' dan sonra...
Avni Aker renklendi
5 maçlık cezası biten bordo-mavili...