Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir

G.Saray namağlup lider, Trabzonspor ise yeni hocasıyla çıkış arıyor. İki takımın şansını nasıl görüyorsunuz?
G.Saray'ın namağlup lider olması çok iyi bir takım olmasından ya da çok iyi analiz yapılarak kurgulanmış oyun sistemiyle oynamasından kaynaklanmıyor. İlk günden itibaren G.Saray, Kalli'yle kumar oynuyor. Ne hikmetse sürekli düşeş denk geliyor. Rakipler G.Saray'ın isminden korktukları için sürekli defansif oyun planıyla sahaya çıkıyorlar, kontratak futboluyla atarsak kârdır hesabı yapıyorlar. Ancak unutulan şey çok iyi ofans futbolu oynayan G.Saray'ı kendi sahasında kabul eden takımların ne kadar direnseler de golü yiyeceği! Hatırlayınız, elemelerde Sion diye orta halli bir Avrupalılaşamamış bir takım, dahi ilk 30 dakikada G.Saray'a 3 gol atmıştı. Gruplarda henüz G.Saray'ın beraberliği dahi yok. İki maç, iki yenilgi. Bu, rakip takımların çok iyi olmasından değil, Avrupalıların, G.Saray'ın oyun planını çözmüş olmasından kaynaklanan bir durum. Ersun Yanal'lı Trabzon artık silkelenip kendine gelmek istiyor. Ve bu maç tam bir fırsat ve bu fırsatı Trabzon'un iyi kullanacağını düşünüyorum.

ROLLER DEĞİŞEBİLİR
- Kalli de Ersun Yanal da hücum futbolu oynatıyor. Bol gollü bir maç beklenebilir mi?
G.Saray hücum futbolunu iyi oynuyor ama defans bölgesinde ve orta alanda presi yediği zaman, top çıkarmakta zorlanıyor ve hata yapıyor. Kaldı ki kalede her an sorun yaratacak gibi duran bir kaleci Orkun ile günü gününe uymayan Servet hiçbir zaman takıma güven telkin etmiyor. Baskıyı yedikleri zaman çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Trabzonspor da ilginç bir takım. Hücum futbolunu iyi oynamalarına rağmen sürekli kaybediyorlar. Bu onların kötü olmalarından değil, pozisyon zenginliğine rağmen skora yansıyacak son vuruşları yapamamalarından kaynaklanıyor. İşin özü G.Saray attığı için kazanıyor, Trabzonspor atamadığı için kaybediyor. Ama bu kez roller değişmeye yatkın gibi. Hareketli, pozisyon zenginliği olan ve bol gollü bir karşılaşma bekliyorum.
- Yanal, Anadolu takımlarında üç büyükleri hep zorladı. Trabzonspor'da G.Saray'ın yenilmezliğini bitirebilecek mi?
Trabzonspor'un kendini bulması için altın bir fırsat önünde. Kaldı ki Ersun Yanal'ın da Türk teknik direktörleri arasında kendinin de varlığını hatırlatmak isteyeceğini düşünüyorum.

GOLLÜ MAÇ OLUR
Türk futbolunun yetiştirdiği iyi kalitede teknik direktörlerdendir. Bence tek hatası modern futbolun hücum futbolundan ibaret olduğu noktasındaki ısrarcı tavrıdır. Tabii ki maçlar gol atılarak kazanılır. Ama unutulmamalıdır ki yenilgi de gol yendiği zaman gelir. Her zaman yediğinizden bir fazlasını atamayabilirsiniz. Yani yememeyi de öğrenmek gerekir. Ben bol gollü geçeceğine inandığım maçın 1 fazla atanının Trabzonspor olacağına inanıyor ve saha ve seyirci avantajıyla Trabzonspor'un G.Saray'ın namağlup unvanına son vereceğini düşünüyorum.

- G.Saray'da Hakan Şükür, Linderoth sakat, Nonda'nın durumu belirsiz. Sorun olur mu?
Linderoth iyi bir süpürücü, faydalı bir oyuncu. Yokluğu sıkıntı yaratabilir. Nonda, kumaşı iyi olan bir futbolcu. Uyum sorununu da aştı, oynarsa faydalı olur. G.Saray gibi bir takımın oyuncu portföyünde birilerinin boşluğu mutlaka doldurulur. Kaldı ki disiplinli olmak adına Şükür ve Lincoln'süz maç kazanmayı Beşiktaş derbisinden öğrenmiş bir takım G.Saray. Yani her futbolcunun birden çok alternatifinin olduğu takım. Zarı sürekli düşeş gelen Kalli, Hasan Şaş'tan sağ bek yaratabildiğine göre her mevkinin en az 11 alternatifi var demektir. Futbolculardan çok ekollerin mücadelesi şeklinde bir maç bekliyorum. Kalli, Alman ekolünün yani disiplinin, Yanal karma ekolün temsilcisi olarak düşünüldüğünde, karma ekol bu maç itibariyle bir adım önde görünmektedir.

KARAN&YATTARA
- Maçın kilidini çözecek oyuncular sizce kim olur?
Türkiye liglerinin en iyi santrforlarından biri olan Ümit'in kendini gösterme ve kabul ettirme maçı olabilir. Ulusal takımda neden oynayamadığını sorgulayacağı, kendini toparlayacağı bir karşılaşma olacağına inanıyorum. Bence bu maçın kilit adamları, G.Saray'da attığıyla Ümit Karan, tutamadığı ile Orkun, Trabzonspor'da Yattara ile Ceyhun olacaktır. Yukarıda sayılan futbolcular filmin aktörleri olmakla beraber, bu filmin esas oğlanları yani şifre çözücüler, yazdıkları ve bizim bilmediğimiz senaryoya göre Kalli ile Ersun hoca olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007
 Bugün gerekeni yapın   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ara yaramış
Alex' in hat-trick yaparak...
Bıçak sırtında
Zorlu karşılaşma saat 19.00' da...
Moral oldu
"Son dönemde camiamızı çok üzdük.
Gökdeniz' e yakın takip
Trabzon' un yıldız oyuncusu...