Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İlaç gibi olacak

Trabzonspor bu sezon ligdeki ikinci derbisini Hüseyin Avni Aker'de Galatasaray'a karşı oynayacak. Normal bir lig maçı gibi görünse de ayrıntılarına inildikçe hiç de öyle olmadığını anlamak zor değil. Sarı-kırmızılı takımın cephesinden olaya baktığınızda ortada Turkcell Süper Lig'in namaglup, ligin en az gol yiyen lider takımını görüyoruz. Tablo toz pembe. Beni boğazın karşı tarafı ilgilendiriyor. Yani bordo-mavi cephesi. Sivasspor maçındaki olaylar nedeni ile aylardır seyircisinden uzak kalmış bir Trabzonspor'un taraftarı ile buluşacağı maçta skor açısından söyleyeceği çok şey olmalı.

Hasret giderecekler
Taraftar önemli bir sınav verecek. Özlediği takımı ile hasret giderecek. Çiçeği burnundaki teknik adam Ersun Yanal yine taraftarla Hüseyin Avni Aker'de ilk kez buluşacak. Üstelik de önemli bir derbide. Tribünlere biletini alıp gelen her taraftar son günlerin moda yardım kampanyası "sms" yolu ile değil, bilet alarak şehit ailelerine yardım etmiş olacak. Tribünlerde Türk bayrakları donatılacak. Tribünde bu kadar duygusallık yaşanırken yönetim de elbette bundan nasibini alacak. Trabzonspor sezon başındaki hedeflerinden çok uzak. Başkan Nuri Albayrak ve ekibinin de bu maçın skoruna ihtiyacı var. "Hasat dönemi" benzetmesi yaparsak abartmış olmayız. Albayrak bu maçla birlikte belki de yeni ufuklara Trabzonspor'un başında yelken açacak. Bordo-mavililerin içinde bulunduğu tablo pek iç açıcı değil. Rakibi gibi pembe tablosu yok.

Hesap görecekler
Galatasaray karşısında Trabzonspor'un alacağı bir galibiyet camia için de çok taşı yerinden oynatacaktır. Ligde artık namağlup takım kalmayacağı gibi bordo-mavililer lider "Galatasaray"ı tahtından indirerek, yıllar önce şampiyonluk yolunda çelme yediği takımla, küçük bir hesabı da görmüş olacak. Trabzonspor için ilaç gibi gelecek bir galibiyeti de geri çevirmek akıl kârı değildir. Bu tıpkı çaresiz bir hastanın ötenazi istemesine benzer. Bordo-mavili futbolcuların da ikinci şıkkı isteyeceğini ben hiç sanmıyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Atan kazanır   / 10-11-2007
 Doğru ve yanlış   / 08-11-2007
 Kazanmak güzel!   / 03-11-2007
 Adres yanlış   / 31-10-2007
 Suçlu belli!   / 27-10-2007
 Ziya ile zayi!   / 21-10-2007
 Testiyi kırmamalı   / 15-10-2007
 Tribüne kulak verin   / 06-10-2007
 Ne farkı var?   / 04-10-2007
 Doğan'ın kumarı   / 01-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yıkamazlar
"Hem ligde, hem Avrupa' da üst...
Bir müjde üç hüzün
Sakatlıkları süren Hakan Şükür,...
Dertler bitecek!
"OFTAŞ' ı devirip, kötü gidişe...
Futbolumuz keyif verecek
Teknik direktör Ersun Yanal, üst...