Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Asıl suçlu kim?

Pazar gecesi NTV'de Barcelona- Real Betis karşılaşması vardı. Ronaldinho'nun, Messi'nin, Henry'nin hareketlerini Nou Camp tribünleri ayakta alkışlıyordu. Aynı dakikalarda Lig TV'de ise bir hakemin orta sahada verdiği bir faul kararı tartışılıyordu. Maçın hakemi ve MHK Başkanı, yorumcular tarafından adeta sorguya çekiliyordu. İşte pazar gecesi o iki kanalda görülen tablo Türk futbolunun niçin istenilen seviyeye gelemediğini çok güzel özetliyor aslında.

Kaptanın ilginç mantığı
Maç sonu yapılan yorumlar o kadar komik ki insan acaba komedi programı mı seyrediyoruz diye düşünmeden edemiyor. Koskoca Beşiktaş takımının kaptanı çıkıyor ve "hakem düdük çaldı ama oyuncular durmadı, hakem niye devam ettirmedi?" diye sorabiliyor. Yani mühim olan hakemin verdiği karar değil, oyuncuların ne yaptığıdır diye düşünüyor. Ve bu düşünceye sahip bir futbolcu Beşiktaş takımının kaptanlığını yapıyor. Peki başkan Yıldırım Demirören'e ne demeli? Sıcağı sıcağına da değil, aradan 3-4 saat geçiyor, başkan yöneticileri topluyor ve şu açıklamaları yapıyor: "İsmet Arzuman hakemliği bırakacak, Sivas maçına PAF takımıyla çıkılacak." Sivas maçına PAF takımıyla çıkma kararı kime cezadır? Beşiktaş, o maçı kaybetse ve sezon sonunda o puanlar yüzünden Devler Ligi'ne gitme şansını kaçırsa, bunun hesabını kim verecek?

Demirören başarılı mı?
Demirören, Arzuman'ın neden hakemliği bırakmasını istiyor? Çünkü maçı kötü yönettiğini, yani başarısız olduğunu düşünüyor. Peki ben de soruyorum. İsmet Arzuman'ın FB-BJK maçındaki yönetimi mi daha kötü, yoksa Demirören'in bugüne kadar sergilediği Beşiktaş başkanlığı mı? Asıl görevi bırakması gereken kim acaba? Altı ay önce İnönü'de, üç ay önce Köln'de, şimdi de Kadıköy'de, arka arkaya camiasına üç F.Bahçe yenilgisi yaşatmış 'Başkan'ın hiç suçu yok! Yaptığı yanlış transferlerin, sürekli teknik adam değiştirmesinin, ödediği tazminatlarla kulübü mali açıdan zora sokmasının hiç önemi yok! Tek suçlu var, o da faul düdüğü çaldıktan otuz saniye sonra atılan bir golü geçersiz sayan İsmet Arzuman!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aurelio bırakmadı   / 28-10-2007
 Bu sorun çözülmeli   / 09-10-2007
 Moral oldu   / 29-09-2007
 Lig gidiyor   / 16-09-2007
 Neden çift forvet?   / 07-09-2007
 Zico'nun inadı   / 03-09-2007
 Kezman'ın maçı   / 29-08-2007
 Carlos farkı   / 26-08-2007
 Zico'nun tercihi   / 19-08-2007
 Gelen gideni...   / 12-08-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İşi bitirelim
"Sakın ' Kazanırız' havasına...
' Dede' ye uyarı!
Adnan Polat, G.Antep yolculuğu...
Korkmuyoruz
"Liverpool' a sıkıntılarla ve...
Dias pazarlığı
Brezilyalılar, tecrübeli oyuncu...