Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panorama


Bu Değerlendirme Nasıl Yapıldı?

Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick
için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

EN DEĞERLİ OYUNCU
TOP 10
1-Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................30 (+6)
2-Mohamed Ali Kurtuluş....Sivas ............................27 (+7)
3-Gökdeniz Karadeniz ........Trabzon.......................26 (+1)
4-Orkun Usak .......................G.Saray........................26 (0)
5-Antonio De Nigris ............G.Antep.......................25 (+1)
6-İbrahim Toraman..............Beşiktaş.......................25 (-2)
7-Servet Çetin.......................G.Saray........................24 (+3)
8-Serdar Kurtuluş ................Beşiktaş.......................24 (0)
9-Filip Holosko .....................V.Manisa.....................23 (+9)
10-Murat Sözgelmez...........Sivas ............................23 (+4)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
11
OFTAŞ, Turkcell Süper Lig'de attığı ve yediği gol sayısı eşit olan tek takım. Kırmızısiyahlılar, bu sezon oynadığı 11 maçta 11 gol atarken kalesinde de 11 gol gördü. OFTAŞ Spor ligde averajı 0 olan tek takım konumunda.

23 Çaykur Rizespor bu sezon ligde oynadığı 11 maçta kalesinde gördüğü 23 gol ile ligin en fazla gol yiyen takım oldu. Rize maç başına 2.09 gol yeme ortalaması ile oynarken, bu sezon 2 maçta 4 gol, 1 maçta 5 gol yedi.

26 11. hafta maçları sonunda ligde 26 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.89 oldu. 7 takım galibiyet sevinci yaşadı. 2 maç berabere bitti. Sivasspor ve Manisaspor rakip kalelere 4 gol atmayı başardı.

49 Manisaspor, Turkcell Süper Lig'de 49 gün sonra galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar, ligde 6 maç sona kazanırken son 5 maçında 2 beraberlik, 3 yenilgi almıştı. Manisaspor en son Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etmişti. Bu hafta Rize'de üç puan almayı bildi.

HAFTANIN TAKIMI
MANİSASPOR
Çaykur Rizespor'u deplasmanda farklı mağlup etti. Ani ataklarda çok etkili oldu. Uygulanan taktik mükemmeldi. Son haftaların formda takımı Çaykur Rizespor, Manisaspor karşısında etkisiz kaldı.

HAFTANIN HAKEMİ
HALiS ÖZKAHYA (TRABZON-ANKARA)
Trabzon'da oynanan kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Her pozisyona yakın oldu ve tartışmaya meydan vermedi. Düdüklerini cesur çaldı. Oyuncularla iyi diyalog kurdu. İki takım da hakemin yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
BEŞiKTAŞ'IN SON DAKiKA GOLÜ
Derbinin son dakikasında Beşiktaş'ın Higuain ile bulduğu golün hakem İsmet Arzuman tarafından faul gerekçesiyle iptal edilmesi çok tartışıldı. Pozisyonda faul olmadığı ve Arzuman'ın kasıtlı düdük çaldığı iddia edildi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
MOHAMMED ALİ (SİVAS)
Kasımpaşa'ya iki mükemmel gol attı. Sivas orta sahasının en dinamik ismi. Futbolu hem tekniğiyle hem aklıyla oynuyor. Arkadaşlarıyla yardımlaşması mükemmel. Zirve yarışı yapan Sivas'ın en etkili isimlerinden biri.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
YARALANAN TARAFTARLAR
F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde siyah-beyazlı taraftarların, tuvaletlerin fayanslarını, lavaboları ve koltukları kırarak elde ettikleri taşları F.Bahçeli taraftarlara atmaları birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu eylem taraftarlığa ve spora yakışmadı.

HAFTANIN HOCASI
GİRAY BULAK (MANİSASPOR)

Tecrübeli hoca, Çaykur Rizespor'u çok iyi çözdü ve takımını galibiyete taşıdı. Forvette Holosko'yu çok iyi kullandı. İkinci yarıda üstünlüğü ele alan Manisaspor farka koştu. Giray Bulak takımını mükemmel yönetti.

HAFTANIN GOLÜ
MOHAMMED ALİ (SİVAS)

Kasımpaşa'nın kalecisi Sinouh'un orta sahaya yaptığı degajı iyi takip eden Mohammed Ali, topun gelişine mükemmel vurdu. Neredeyse orta alandan çektiği şutta, meşin yuvarlak Sinouh'un solundan ağlara gitti.

GÖZE BATANLAR
HOLOSKO (MANİSA):
Slovak oyuncu, Rize deplasmanında tek kelimeyle yıldızlaştı. Boş alan bulduğunda ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Transferde adı Beşiktaş ile geçen Holosko, bir kez daha dikkatleri çekti.
YATTARA (TRABZON): Sezon başından bu yana çok sıkıntılı günler yaşadı. Gördüğü kırmızı kartlar başını çok ağrıttı. Ancak Ankaraspor önünde mükemmel oynadı. Yeteneklerini bir kez daha gösterdi.
M.ÇOĞUM (GAZİANTEP): Galatasaray önünde canla başla mücadele etti. Gaziantep defansının en çalışkan ve dikkatli ismiydi. Kaptığı topları olumlu kullandı. İyi futboluyla Milli Takım'a da göz kırptı.

KIRMIZI KARTLAR
Kürşat (Çaykur Rize)

SARI KARTLAR
Jaba, Murat Erdoğan (A.Gücü), Hürriyet (Ankara), İbrahim Toraman, Cisse, Burak, İbrahim Üzülmez, Bobo (Beşiktaş), Tum (Bursa), Anderson, Fahri (Ç.Rize), Murat, Fatih Yiğen (Denizli), Semih, Deivid, Appiah (F.Bahçe), Hasan (G.Saray), Eren (G.Birliği), Sterjovski, Remzi, Bülent (GB.Oftaş), Efe, Tjikuzu, Erman, Kerim, Hasagiç, Orteman, Adriano (İstanbul BŞB), Moritz, Coulibaly, Sinouh, Fran Sergio, Askou, Göksel (Kasımpaşa), Cangele, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Neca (Konya), Sedat (Sivas), Hüseyin, Tolga Seyhan (Trabzon), Uğur, Şener, Dvornik, Nizamettin (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Hürriyet (Ankara), Eren (G.Birliği), Efe (İstanbul BŞB), Fran Sergio (Kasımpaşa), Cangele (Kayseri)

Gol krallığı
7 GOL:
Mohamed Ali (Sivas)
6 GOL: De Nigris (G.Antep), Gökdeniz (Trabzon)
5 GOL: Yusuf (Denizli), Ümit, Nonda (G.Saray),
Gökhan (Kayseri), Mehmet Yıldız (Sivas),
Holosko (Manisa)
4 GOL: Bobo (Beşiktaş), Kratochvil (Denizli),
Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür (G.Saray),
Adriano (İstanbul BŞB), Tehoue (Kasımpaşa),
Murat (Konya), Umut (Trabzon)
3 GOL: Krita, Jaba (A.Gücü), Tello (Beşiktaş),
Sinan (Bursa), Anderson, Fahri (Ç.Rize), Hakan
Balta (G.Saray), Uğur (G.Antep), Mehmet Çakır,
Okan (G.Birliği), Sterjovski, Serkan (GB.Oftaş),
Iglasias (Kayseri), Washington (Konya), Ceyhun
(Trabzon)
3 GOL: Murat Duruer (A.Gücü), Sumulikoski,
Tum (Bursa), Fatih Egedik (Denizli), Aurelio,
Alex, Deivid (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Erdal
(G.Antep), Kahe (G.Birliği), Kerim, İlyas (İstanbul
BŞB), Mehmet (Kayseri), Veysel (Konya), Balili,
Musa (Sivas), Metin, Selçuk, Şener (Manisa)

Asist krallığı
4 ASİST:
Bebbe (A.Gücü), Semih (F.Bahçe), İlyas (İstanbul BŞB), Mehmet Yıldız (Sivas)
3 ASİST: Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Emrah, Zafer (Ç.Rize), Julio Cesar, Caner (Denizli), Hakan Şükür, Uğur, Arda (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri), Erman (İstanbul BŞB), Neca (Konya), Balili (Sivas), Yattara (Trabzon), Holosko (V.Manisa)
2 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Tello, Delgado (Beşiktaş), Sinan, Pancu, Veli (Bursa), Leandro (Ç.Rize), Serhat (Denizli), Vederson, Alex (F.Bahçe), Lincoln, Hasan (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım, Ekrem (G.Antep), Burhan, Carle (G.Birliği), Bülent, Savaş, Sterjovski (GB.Oftaş), Efe, Kerim (İstanbul BŞB), Erhan (Kasımpaşa), Gökhan (Kayseri), Erkan, Erman (Konya), Musa (CitySivas), Gökdeniz, Ceyhun (Trabzon), Şener, Uğur, Selçuk (V.Manisa)

Süper lig altın karma
BÜLENT (MANİSA) M. ÇOĞUM (G.ANTEP) HAYRETTİN (SİVAS) YUSUF (DENİZLİ) ÖZGÜR (KONYA) MOHAMMED ALİ (SİVAS) YATTARA (TRABZON) HOLOSKO (MANİSA) DELGADO (BEŞİKTAŞ) GÖKHAN (F.BAHÇE) SUMULİKOSKİ (BURSA)




Hakem zaafı
Sivas gururlu
Tesellimiz iyi futbol
Sağlam Bursa
Konya kabusu bitirdi
Rizespor üzgün
Holosko bizimle kalır
 
İşi bitirelim
"Sakın ' Kazanırız' havasına...
Eyvah! Hakem Hammer
F.Bahçe' nin yarın Şükrü...
' Dede' ye uyarı!
Adnan Polat, G.Antep yolculuğu...
Korkmuyoruz
"Liverpool' a sıkıntılarla ve...
Beşiktaş' ı yeneceğiz
Liverpool Teknik Direktörü Rafael...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu