Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     

Haklı çıktık

'Uyarımızı zamanında yaptık. Şimdi her şey olup bittikten sonra herkes yanımıza geldi. Arzuman'ın adı duyulduğunda Beşiktaş çok memnundu'.


Cuma günkü yazımda İsmet Arzuman'ın bu maça atanmasının doğru olmadığını (biraz da ağır dille) anlatmaya çalıştım. Uyarı görevimizi yaptık. Hemen arkadan F.Bahçe bildiri yayınladı, sonra Beşiktaş yanıt verdi, olaylar büyüdü. Şimdi bakıyorum da herkes yanımıza gelmiş, bu atamanın yanlış olduğunu söylüyorlar. Her şey olup bittikten sonra atıp tutmak kolay.
Önemli olan bütün bunları maçtan önce yazabilmek. Herkes biliyor ki İsmet Arzuman'ın adı duyulduğunda Beşiktaş son derece memnundu, F.Bahçe endişeliydi. Her takımın istediği ve istemediği hakemler vardır, bunlar da normaldir. Şimdi Beşiktaş maçlara PAF'larla çıkacakmış. Peki neden? Hakemin maçın sonucuna etki eden tek bir kararı var mı? Yok. Doksan dakikada çıkarta çıkarta orta sahada yapılan 2-3 faulü gösterip hesep soruyorlar ve ne hikmetse bu pozisyonlar hep F.Bahçe aleyhine işlenmiş. Ne anlatılmak isteniyor bilmiyorum ama Alex'e vurulan tekmelerden niye kimsenin haberi olmuyor? Ya da tüm kart pozisyonları tartışılırken İbrahim Toraman'ın direkt kırmızı olan hareketi neden es geçiliyor? Bakın arkadaşlar
1- Bobo'nun Gökhan'a hareketi yüzde yüz faul. Kafaya çıkan Gökhan, onu eliyle aşağı indirip, sonra kendisi çıkan Bobo. Görüntüler kabak gibi ortadayken konuşulacak bir şey kalmıyor.
2- Hakem Beşiktaş'ı doğramış diyorlar; eğer bir takım elini kolunu sallaya sallaya 4-5 kere rakip kaleciyle karşı karşıya kalıyorsa burada hakem doğramasından değil tam tersi bir olaydan bahsetmek gerekir. Futboldan biraz anlayanlar da bu gerçeği gayet iyi bilirler.

OFSAYTI KONUŞUN
3-
Batuhan'ın, Bobo'nun yanındaki müsait arkadaşlarına topu vermeyip yüzde yüz gole engel olan da herhalde İsmet Arzuman'dı! Onlar gol olsaydı, ki olması normaldi, şimdi ne diyeceklerdi? Ya da hakem buz gibi faulü görmeyip oyunu devam ettirerek skoru 2-2'ye getirseydi ne olacaktı? Bobo'nun kafasına çarpmayan top yüzünden zaten Batuhan ofsaytta, bırakın faulü bu bile tartışılmıyor. Bir de maçı beş dakika uzatmak için tek bir neden söyleyin (Oyun hiç durmadı).
4- Geçen seneki yarı final maçında hakem tarafından gerçekten doğranan F.Bahçe isyan bayrağını açmıştı. Beşiktaş bu bayrağın yanında asla yer almadı. Şimdi açmaya çalıştıkları bayrağın altına herkesi çağırıyorlar. Yani "Hep bana, yalnız bana" diyorlar. Haliyle yanlarında da kendilerinden başka kimseyi bulamıyorlar.

G.SARAY NEREDE
Maddeleri uzatmak mümkün. Şimdi orta sahadaki 2-3 faul saatlerce tartışılırken G.Saray gündeme getirilmiyor. Neden? Maç 1-0 giderken herkesin nasıl olsa 90'da bir penaltı olur da puanı kaparlar dediği anda iki metre ofsayttan atılan gol on saniye bile tartışılmıyor. Bu arada G.Antep'in iki de penaltısı verilmiyor. Ergün'e küfür eden Hasan Şaş oyundan atılmıyor. Yok, bunlar konuşulmaz, varsa yoksa F.Bahçe. F.Bahçe'yi kim nerede nasıl kolluyor. Geçen sezon 1.5 sene penaltı atamayan, bu sene 12. haftaya geldik daha beyaz noktayla buluşmayan takımdan bahsediyoruz. F.Bahçe, şampiyon olurken dahi federasyonla mücadelesini verirken Beşiktaş, Trabzon kimin saflarında yer alıyordu, herkes biliyor. Şimdi sadece canları yandı diye istifa istiyorlar. Yani onlar F.Bahçe gibi Türk futbolu adına değil, kendi menfaatleri adına ortaya çıkıyorlar. Sırada G.Antep var, hani kupa maçında Vederson'un giren golü dışarı taşındığı için puanı haksız yere kapan G.Antep. G.Saray karşısında hakkı çatır çatır yenmiş G.Antep. Haliyle isyandalar, bence onlar da bu hafta maça PAF değil de minik takımlarıyla çıksınlar olsun bitsin. Bakıyoruz da, federasyonla mücadelesini tek başına yürüten F.Bahçe'nin yanına tüm takımlar gelmeye başladı. "Bir gün herkes F.Bahçeli olacak" sloganı şu anda "Bir gün herkes F.Bahçe'nin yanına gelecek" şeklinde gerçekleşmeye başladı bile, ne dersiniz?




İşi bitirelim
Bütün yük Tümer'de
Koltuğu geri alırız
Eindhoven'da moraller sıfır
Pierre'e göre Fener yener
Kadıköy'de bizi kimse yıkamaz
Eyvah! Hakem Hammer
Şansımı tepmem
Kazanalım yeter
Gökhan iddialı
Afellay de oynamıyor
F.Bahçe günlüğü
 
Asıl suçlu kim?
Pazar gecesi NTV' de Barcelona- Real Betis karşılaşması vardı.
İşgal ve infaz kuvvetleri
Biz onu öldürmedikçe, vicdanlar en yanılmaz yargıçtır. Yıllarca...
' Dede' ye uyarı!
Adnan Polat, G.Antep yolculuğu...
Korkmuyoruz
"Liverpool' a sıkıntılarla ve...
Beşiktaş' ı yeneceğiz
Liverpool Teknik Direktörü Rafael...
Dias pazarlığı
Brezilyalılar, tecrübeli oyuncu...
Futbolculara dans cezası
Trabzonspor' un, dünkü...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu