Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
PSV için moral

Fenerbahçe çok zor geçen bir 90 dakika sonunda uzun yıllar sonra ilk defa Beşiktaş'ı Kadıköy'de yenen taraf oldu. Maç gerçekten de iki takım için de zordu. Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş için oyunun herhangi bir bölümünde üstünlüğü ele alındığını söylemeyiz. Ertuğrul Sağlam rakibini iyi etüd etmiş. Kanatları kapatarak sağdan Gökhan'ın, soldan Roberto Carlos'un gelmesini engellemeye çalıştı. Orta sahada da özellikle Aurelio ve Deniz'in üstüne pres yaptırıp topların Alex'le buluşmamasını sağladı. Bu pres altında Deniz çok pas hatası yaparken, Alex de istenileni vermekten uzaktı. Zico'nun iki futbolcuyu da çıkarıp Tümer ve Deivid'i alması doğru hareketti. Gerçi pas hatalarından bahsediyoruz ama son dakikalarda Appiah'ın Batuhan'a verdiği pas için ne diyeceğiz. Batuhan golü kaçırmasa maç 2-2 bitecek. 90+5'te atılan bir gol var ama düdük çok önceden çalınmıştı. Bir gün önceki yazımda maçtan çok hakemin konuşulacağını söylemiştim. Batuhan ile Bobo yüzde 100 golleri kaçırmasa konuşan, F.Bahçe olacaktı. Çünkü ilk devre İbrahim Toraman'ın hareketi kırmızılıktı, Cisse'nin topu eliyle oynaması da. Ama şimdi son saniyedeki golden sonra Beşiktaş konuşacak. O olmuş bu olmuş fark etmez. 6 haftadır dinlendirilen hakeme böyle bir maç verilmez. Ben gene aynı fikirdeyim.

Lugano ve Edu'ya dikkat
F.Bahçe çok erken golü yemesine rağmen oyun disiplininden kopmadan oynadı. Alıştığımız, topu yere indirip dantel gibi örerek rakip ceza sahasına girişlerini göremedik. Bu yüzden atılacak golü ölü toptan bekledik. Zaten ilk gol de Alex'in korneri, ön direkte Aurelio'nun aşırtması, arka direkte Deivid'in kafasıyla geldi. İkinci gol de Roberto Carlos'un frikiği karambolde Deivid'le buluştu, onun güzel şutu kaleci Hakan'dan dönerken Semih her zamanki gibi bulunması gereken yerdeydi. Özellikle Vederson ve Aurelio'yu çok beğendim. Gökhan'ın topla çıkışları gayet iyi. Yalnız "Lugano ve Edu'ya dikkat" diyorum. Bobo her araya kaçtığında pozisyonlar buldu. Bunlardan biri gol olurken, 72. dakikada kaçırdığı akıl almaz cinstendi. Fenerbahçe gibi bir takım 2-1 galipken savunmanın arkasında 30-40 metre boş alanlar bırakmamalı. Aman ha önümüzde PSV maçı var. Bunlara çok dikkat edilmeli. Bu maça ligde alınan 3 puan olarak bakalım, PSV maçını düşünmeye başlayalım. Umarım bu galibiyet büyük moral kaynağı olmuştur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 BRAVO SİNAN   / 02-11-2007
 Kupa önemli mi?   / 01-11-2007
 24 yıllık özlem   / 31-10-2007
 Lider bitirirler   / 28-10-2007
 Lig de çok önemli   / 27-10-2007
 Şaşırmayın!   / 25-10-2007
 Helal olsun size   / 24-10-2007
 Ligde de var   / 21-10-2007
 Ara çözümler   / 18-10-2007
 Nereye gidiyoruz!   / 15-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Düdük çaldı
"Böyle maçlarda düdük zor duyulur.
Lincoln' ün sakladı
Alman hoca ile görüşen Brezilyalı...
Devam etti!
"Verilmeyen golden önceki kafa...
Tempo artacak
Bordo-mavili ekibin hocası, "Kendi...