Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Deklerasyon zaferi!

Fenerbahçe yönetimini kutlamak gerek, deklerasyonları işe yaradı. İsmet Arzuman tüm taktir haklarını sarı-lacivertliler lehine kullandı. Eğer hakem gibi hakemlik yapmış olsa, Semih'i bir, Deivid'i iki kez oyundan atlamalıydı. Semih sarı kartı varken Ali Tandoğan'ı formasından çekti, Deivid hakemin gözü önünde Üzülmez'in çenesine sarılırken birkaç dakika sonra da sarı kartlık faul yaptı. Hepsi bir yana Beşiktaş'ın buz gibi golünü, göz göre göre, hem de hiç utanmadan iptal etti Arzuman. Yazıklar olsun. Bu ülke futbolu neden bir adım gitmiyor, işte böyle hakemler yüzünden. Bir değil, bin kez yazıklar olsun sana İsmet hoca. Üç satır deklerasyondan korktun ve bir maçın kaderini etkiledin. Golden önce faul olduğunu falan söyleme sakın, komik olursun komik. Mozambik'te bile böyle fauller çalınmıyor. Kusura bakma hocam korktun ve eyyam yaptın, işin özeti bu.

Taktik-teknik ne?
Şimdi gelelim maça diyeceğim ama böyle bir hakemin yönettiği maçta taktik ya da teknik konuşmak abesle iştigal olur. Yine de şunu söylemeliyim, Ertuğrul Sağlam'ın dökülen Burak'ı görememesi büyük hataydı. Hal böyle olunca Beşiktaş orta sahada kaptığı topları ileri uçta değerlendiremedi. Değerlendirmek şöyle dursun savunmasını dinlendirmek adına oyalayamadı. Başta Burak olmak üzere siyahbeyazlı oyuncular çok fazla top kaybı yaptılar, Sağlam da seyretti. Ertuğrul hocanın bu hatası Beşiktaş'ın rakip kale önünde etkili olmasını önledi. Kenar yönetim yanlışına ve hakemin komik kararlarına rağmen maçı kurtaracak, hatta kazanacak pozisyonlar da geldi siyahbeyazlı oyuncuların ayaklarına. Birinde Bobo topu dışarı attı, diğerinde Batuhan bencillik yaptı. Sonuç olarak Fenerbahçe yıllar sonra Arzuman sayesinde Beşiktaş'ı, Kadıköy'de yenme sevinci yaşadı. Sezon başından beri Ankara'da, Ali Sami Yen'de Avni Aker'de yanlış düdüklerle beli bükülen Beşiktaş bir kez daha hakem kurbanı oldu. Geçen sezon Mehmet Sedef'i oyundan atmadığı için Selçuk Dereli'yi yerden yere vuranlar şimdi İsmet Arzuman'ı omuzlara almalıdırlar. Bu yakışır çünkü.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hak eden...   / 01-11-2007
 Derbi ve Papila   / 30-10-2007
 Hatlar kopunca   / 29-10-2007
 Derbi ve milli maç   / 27-10-2007
 Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı   / 26-10-2007
 Cennetten izleyenlere!   / 25-10-2007
 Yeter artık   / 21-10-2007
 Bankamatik bozuldu!   / 19-10-2007
 Bilen ve bilmeyen   / 18-10-2007
 Başkan'a çağrı!   / 16-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Düdük çaldı
"Böyle maçlarda düdük zor duyulur.
Lincoln' ün sakladı
Alman hoca ile görüşen Brezilyalı...
Devam etti!
"Verilmeyen golden önceki kafa...
Tempo artacak
Bordo-mavili ekibin hocası, "Kendi...