Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Dev maç Yıldırım'ın


Cevat Kol ve İlker Ateş, derbi öncesi durumu değerlendirdi

***

Sessiz çığlık

CEVAT KOL: Derbide şartların eşit olduğunu görüyoruz Ama maçın sessiz olacağını sanmayın. Karşılaşma sonrası kaybeden cephesinden çığlıklar yükselecek

Trabzonspor cumartesi günü tarihinin en zor maçlarından birine çıkacak. Bu sezon ligde oynayacağı ilk ciddi maç desek yalan olmaz. Kaybedenin çok yara alacağı nadir maçlardan birisi.
Trabzonspor'da teknik heyet, yönetim, taraftar Beşiktaş ile oynayacağı derbiyi çıkış maçı olarak görüyor. Hepsinin ağzından çıkan ortak cümle: "Beşiktaş maçı ile çıkışa geçmek istiyoruz." Trabzonspor cephesinden olaya baktığımızda Beşiktaş maçında şartların eşit olduğunu görüyoruz. Bordo-mavili takım cephesindeki gelişmelere şöyle bir göz atalım. Ersen Martin, Huelva'ya imza attı. Küçük de olsa takımın üzerinde yan etkisi vardı. Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma seyircisiz oynanacak. Bordo-mavili takım, yanındaki 12. adamı göremeyecek. Kalesi sağlam, savunması ise değişkenlik arz ediyor. Savunması, alternatifi çok olan mevkilerin başında geliyor. Zira orta alan da aynı.

En sıkıntılı yer ofansı
Ofansa dönük oyuncu sayısı az olsa da savunmaya destek verecek oyuncu sayısında sıkıntı yok. Trabzonspor'un en sıkıntılı yeri ofansı. Beşiktaş'ın belalısı Ersen Martin yok. Umut Bulut bu mevkide tek alternatif. Ömer Rıza saman alevi gibi.. Bir var bir yok... Ergin Keleş tecrübesiz ve hafif hastalığı var. Jun'un ise daha gol atmasını bırakın forma siftahı bile yok. Hangi yöne bakarsanız Umut Bulut'u görürüsünüz. Yattara, Gökdeniz ve Ceyhun ise bu alanda sürpriz gol arayan ayaklar olacak. Trabzonspor'un rakibi Beşiktaş yabancılarının yüzde 50'sinden faydalanırken bordo-mavililerde tablo tam tersi. Bu sezon sahaya yabancısız çıktığı maçlar az değil. Tribünde ve yedek kulübesinde oturttuğu yabancı sayısı yüzde 90'ın üzerinde. Tek gözde ve şans bulan yabancısı ise Yattara.

Batan umutlar olur!
Beşiktaş kalesi sorunlu gözükse de bu maçta kilidi orta alanda pres yapan ve ofansa yardımcı olan futbolcular çözecek. Tabi ki yakaladığı üç beş gol pozisyonunu en iyi kullanan forvet oyuncuları... Trabzonspor'da Gökdeniz, Yattara ve Ceyhun üçlüsü gerçek performanslarına yakın bir futbol oynarsa kazanan taraf olur. Camianın beklediği o çıkışı gol ya da goller ile sağlayabilirler. Aksi takdirde Karadeniz'de batan peynir gemisi değil, bordomavililerin bu sezon ki umutları olur..! Başkan Nuri Albayrak ve ekibi, Ziya Doğan ve futbolcular "Dönülmez akşamın ufkundayım" şarkısını söylemek istemiyorsa kazanmak zorundadır. H. Avni Aker'de siz maçın sessiz oynanacağına sakın inanmayın. Maçtan sonra kaybedenin cephesinden çok çığlıklar yükselecek..

* * *
İLKER ATEŞ: Beşiktaş, seyircisiz Galatasaray karşısında hak ettiği bir yenilgi aldı. Avni Aker'deki seyircisiz maçı ise yıldızlarını iyi kullanan taraf kazanacak

Beşiktaş sezon başından bu yana dört dörtlük tek bir maç oynamadı. Mükemmel oynadığı maçı da yok. Sadece bir kaç maçta iyi denebilecek futbolunu görebildik. Örneğin son Gençlerbirliği maçı bunlardan birisiydi. Öyle maçlar oldu ki Beşiktaş 90 dakika boyunca net pozisyon bile üretemedi. Ankaraspor maçı bunun tipik bir örneği. Kayserispor maçında Beşiktaş kendi kalesinde çok tehlike yaşadı. Denizlispor maçını iki farklı yenilgiden zor kurtardı.

Beşiktaş'ın 2. ciddi sınavı
Geride kalan 8 maç içinde test niteliğinde çok önemli bir sınava çıktı. Bu Ali Sami Yen'de seyircisiz oynadığı Galatasaray maçıydı. O maçta rakibin seyirci avantajı olmadığı için Beşiktaş daha ağır basan taraftı. Ancak maç öncesi ağırlıkta olan bu görüş tersine döndü. Kalli'nin bir çok as futbolcuyu kadro dışı bıraktığı ve yedek ağırlıklı bir 11'i sahaya sürdüğü bu 90 dakikada Beşiktaş beklentilerin aksine çok kötü futbolla hakkettiği bir yenilgi aldı. Şimdi sezonun Beşiktaş için ikinci ciddi sınavı öncesindeyiz. Trabzon'daki maç yine seyircisiz oynanacak. Bu Beşiktaş için önemli bir avantaj. Çünkü Trabzonspor, Türkiye'de seyirci coşkusunu en yüksek oranda arkasında hisseden bir takım. Bundan yoksun kalacağı için Beşiktaş sahaya rakibiyle eşit koşullarda çıkacak. Bu maçta sanırım taraflardan biri galip gelirse bunu kişisel becerili oyuncular sağlıyacak. Beşiktaş'ta bu tür becerisi en yüksek oyuncu yeni transfer Tello. Zaten takımın en çok gol atan oyuncusu da o... Sakatlıktan yeni çıkmış Ricardinho parlak bir gün yaşayabilirse Beşiktaş'ın bir diğer önemli silahı olabilir.

Oturmuş savunmaları yok
Delgado 10 numara pozisyonunda oynamasına rağmen hiç bir zaman Beşiktaş'ta 10 numaralık oynayamadı. Eğer Beşiktaş sonucu lehine çevirebilecek bir futbol oynarsa bunda Delgado'nun önemli rolü olabilir. İki takımın da oturmuş savunmaları yok. Aynı yorumu orta sahaları için de yapabiliriz. Trabzonspor bundan böyle Ersen Martin'in yokluğunu fazla hissedecek. Şu aşamada Bobo, Beşiktaş için fazla kayıp değil. Çünkü son zamanlarda hiçbir şey oynamıyor. Sanırım Bobo ve Higuien için Trabzonspor maçı bulunmaz bir fırsat. Higuien üstündeki soru işaretlerini kaldırabilirse Beşiktaş'ta Bobo'nun iyi bir alternatifi olacağını da kanıtlar. Nobre de sahaya bir önceki maçta gol atmış olmanın moraliyle çıkacak. Maç ortada, kazanan kesinlikle yıldız futbolcularını iyi kullanan taraf olur. Çünkü diğer faktörlerde iki takımın da birbirinden aman aman fazla tarafı bulunmuyor.




Kazanırsak baskı azalır
Şutçu Gökdeniz
Başkana ceza yok
Yabancılar sessiz
Trabzon az gol attı çok...
Seyircisiz ama hiç yenilmedi
 
İşte dev se-vinç
Fenerbahçe' nin eski yöneticisi...
Hatalar zinciri
"Yunanistan karşısında havadan...
Gurur duyarım
Kendisine henüz resmi bir teklif...
Rehberg: Fırsatı...
Schalke 04' ün onursal başkanı:...
Paşa çoştu
Kıyası sevmediğini belirten...
Hocaları mukayese edemem
ÇALIŞTIĞI teknik...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu