Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panoraması


BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için
1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
TOP 10
1.İbrahim Toraman..............Beşiktaş.......................23 (+4)
2.Hakan Şükür......................G.Saray........................23 (0)
3.Serdar Kurtuluş.................Beşiktaş.......................22 (0)
4.Orkun Usak .......................G.Saray........................21 (0)
5.Gökhan Ünal.....................placeCityKayseri ........20 (+4)
6.Gökdeniz Karadeniz.........placeCityTrabzon.......20 (+1)
7.Sinan Kaloğlu....................placeCityBursa ...........20 (0)
8.Mehmet Yıldız ..................placeCitySivas ............19 (+4)
9.Hakan Arıkan....................Beşiktaş.......................19 (+4)
10.Volkan Yaman ................G.Saray........................19 (0)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
5
Ankara, Turkcell Süper Lig'de Denizli ile 7 kez karşılaşırken bu maçların 5'i berabere bitti. Oynanan ilk maçı Ankaraspor 3-2 kazanırken, Denizli 1 kez galip geldi. Ankara 7 maçta 8 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

8 Gaziantepspor, ligde bu sezon oynadığı 8 maçta da beraberlik almadı. Gaziantepspor oynadığı 8 maçta 4 galibiyet alırken 4 de mağlubiyet yaşadı. 8 maçta 11 gol atan Gaziantepspor kalesinde de 11 gol gördü.

12 Sivasspor, Mehmet Yıldız gol attığı son 12 maçta ilk kez puan kaybetti. MKE Ankaragücü ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybeden Sivasspor, Mehmet Yıldız'ın gol attığı son 11 lig maçında hiç puan kaybetmemiş ve tam 33 puan toplamıştı.

19 8. haftada 19 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.11 oldu. 3 takım galibiyet sevinci yaşadı. 6 maç berabere bitti. Konyaspor rakip kaleye 27 şut atıp, 3'ünde çerçeveyi buldu ve en çok gol atan ekip oldu.

SÜPER LİG ALTIN KARMA
SİNOUH (KASIMPAŞA) MUSA (SİVAS) KRİTA (A.GÜCÜ) MURAT H. (KONYA) ANDERSON (RİZE) MUSTAFA (BURSA) MEHMET TOPUZ (KAYSERİ) AURELİO (F.BAHÇE) WASHİNGTON (KONYA) ŞENER (MANİSA) TELLO (BEŞİKTAŞ)

HAFTANIN TAKIMI
BEŞİKTAŞ
Gençlerbirliği önünde hırsı ve mücadelesiyle dikkat çekti. Yorucu bir Avrupa maçından sonra kazanmasını bildi. En önemlisi ise üstteki takımların puan kaybettiği bir haftada üç puan aldı.

HAFTANIN HAKEMİ
ÖZGÜÇ TÜRKALP (Ç. RİZE-GAZİANTEP)
Rize'de oynanan kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve önemli bir hata yapmadı. Oyuncularla iyi diyalog kurdu. Haftanın en başarılı hakemiydi.

HAFTANIN TARTIŞMASI
FENER'İN PUAN KAYIPLARI
V. Manisaspor ile berabere kalan Fenerbahçe'nin ligde sürekli puan kaybetmesi çok tartışıldı. Avrupa'da iyi giden sarı-lacivertli takım Türkiye'de bir türlü havasını bulamıyor. Şampiyonluk yarışında geride kalınmış durumda.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
WASHİNGTON (KONYA)
Belediye ağlarını iki kez havalandırdı. Ortaya koyduğu futbol ve arkadaşlarıyla uyumu üst seviyedeydi. Rakip kale için 90 dakika boyunca büyük tehlike oldu. Gerçek futbolunu gösterdi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
SAHA VE TRİBÜN OLAYLARI
Manisa tribünlerinin F.Bahçe takımı ve yönetimine küfür etmesi, ligin yeni ekibi Belediyespor'un Konya maçı sonrası hakemlere saldırması haftanın kötü görüntüleriydi. Özellikle futboluyla alkışlanan Belediyespor'un daha sakin olması gerekir.

HAFTANIN HOCASI
GİRAY BULAK (MANİSA)
Tecrübeli hoca, Fenerbahçe'yi çok iyi kilitledi. Rakibine çok fazla pozisyon şansı tanımadı. Yenik duruma düştükten sonra iyi taktik uyguladı ve golü buldu. Yaptığı oyuncu değişiklikleri de yerindeydi.

HAFTANIN GOLÜ
MERT NOBRE (BEŞİKTAŞ)
Ali Tandoğan'ın kullandığı uzun taç atışında topu önce yumuşatan Nobre daha sonra tüm Gençlerbirliği defansını yanıltarak mükemmel bir topuk vuruşu yaptı. Arkası kaleye dönük olarak attığı bu şut ağlarla buluştu. Gol, zeka ve estetik yüklüydü.

GOL KRALLIĞI
5 GOL:
Ümit (G.Saray), De Nigris (G.Antep), Gökhan (Kayseri), Gökdeniz (Trabzon)
4 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Mohamed Ali, Mehmet Yıldız (Sivas)
3 GOL: Krita (A.Gücü), Tello (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Yusuf (Denizli), Hakan Balta, Nonda (G.Saray), Uğur (G.Antep), Mehmet Çakır, Okan (G.Birliği), Sterjovski (OFTAŞ), Adriano (İstanbul BŞB), Iglasias (Kayseri), Tehoue (Kasımpaşa), Murat (Konya), Umut (Trabzon), Holosko (V.Manisa)
2 GOL: Murat Duruer (A.Gücü), Bobo (Beşiktaş), Anderson (Ç.Rize), Fatih Egedik, Kratochvil (Denizli), Semih, Aurelio (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Kerim (İstanbul BŞB), Mehmet (Kayseri), Washington (Konya), Balili (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Metin (V.Manisa)
1 GOL: Yasin, Ahmet Dursun, Bebbe, Elyasa, Jaba (A.Gücü), Tayfun, Ediz, Murat Tosun, Tevfik, Necati (Ankara), Ricardinho, İbrahim Toraman, Batuhan, Nobre (Beşiktaş), Yenal, Tum, Veli, Cihan, Mustafa (Bursa), Fahri, Zafer, Riberio, Leandro, Serhat (Ç. Rize), Selahattin, Musa, Julio Cesar, Bülent (Denizli), Alex, Kemal, Roberto Carlos, Kezman, Ali (F.Bahçe), Volkan, Carrusca, Hasan (G.Saray), Ali Bayraktar, Zurita, Ali Cansun (G.Antep), Engin, Tuna, Carle, Kahe (G.Birliği), Serkan, Kemal, Bülent (OFTAŞ), Uğur, Murat, Gökhan Kaba, İlyas, Cesario, Sertan, Efe (İstanbul BŞB), Askou, Fran Sergio, Serdar (Kasımpaşa), Koray, Cangele, Ivankov (Kayseri), Neca, Veysel (Konya), Diallo, Murat (Sivas), Ersen (Trabzon), Kalabane, Selçuk, Uğur, Dvornik, Şener (V. Manisa)

ASİST KRALLIĞI
4 ASİST:
Bebbe (A.Gücü)
3 ASİST: Julio Cesar (Denizli), Hakan Şükür, Uğur, Arda (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri), Erman (İstanbul BŞB)
2 ASİST: Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Zafer, Emrah (Ç.Rize), Caner (Denizli), Vederson, Alex (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Burhan (G.Birliği), Bülent (GB.OFTAŞ), Efe, İlyas (İstanbul BŞB), Erhan (Kasımpaşa), Gökhan (Kayseri), Neca, Erkan (Konya), Balili, Musa (Sivas), Gökdeniz, Ceyhun (Trabzon), Şener, Holosko (V.Manisa)
1 ASİST: Murat Duruer, İlkem, Ahmet, Cem, Murat Erdoğan (A.Gücü), Murat Tosun, Uğur, Muhammet, Anıl (Ankara), Tello, İbrahim Akın, Nobre, Serdar Özkan, Ali Tandoğan (Beşiktaş), Veli, Sumulikoski, Ömer Erdoğan, Pancu (Bursa), Leandro (Ç.Rize), Allyson, Yusuf, Selahattin, Abraham, Serhat (Denizli), Semih, Can, Kezman, Kazım, Deivid (F.Bahçe), Hasan, Hakan Balta (G.Saray), Uğur, Deumi, Ekrem, Özgür Volkan Yıldırım, Volkan Arslan, Barış, Erdal (G.Antep), Erhan, Okan, Mehmet Çakır, Carle, Kerem, Kahe (G.Birliği), Olgay, Murat Kalkan, Savaş, Sandro (GB.OFTAŞ), Ekrem, Kerim (İstanbul BŞB), Askou, Göksel (Kasımpaşa), Turgay, Kemal, Iglesias (Kayseri), Erman Özgür, Veysel (Konya), Sedat, Mohammed Ali, Mehmet Yıldız (Sivas) Ayman, Mustafa, Ferhat, Ergin, Yattara (Trabzon), Okan, Selçuk, Ümit, Metin, Uğur, Ferhat (V.Manisa)

GÖZE BATANLAR
SİNOUH (KASIMPAŞA):
Kasımpaşa'nın başarılı file bekçisi Trabzonspor önünde de çok başarılı bir futbol oynadı. Defans hattıyla uyumu çok başarılı. Kendine güveni tam. Sezona damga vuracak bir kaleci.
MEHMET TOPUZ (KAYSERİ): Galatasaray önünde klasına yakışır bir futbol sergiledi. Hemen her pozisyonda rakiplerini geçmeyi başardı. Gökhan'ın attığı golde yaptığı muhteşem asistle takımının lideri olduğunu kanıtladı.
MUSA (SİVAS): Ligde fırtına gibi esen ve ikinci sıraya yerleşen Sivasspor'un en çalışkan oyuncusu görünümünde. Orta sahada ve defansta ayak basmadık yer bırakmıyor. Pas alışverişi ve hırsı mükemmel. Takımına çok faydalı oluyor.

KIRMIZI KARTLAR
Emre (Ankara), Kezman (F.Bahçe), İlhan (OFTAŞ), Sertan (İstanbul BŞB)

SARI KARTLAR
Kirita, Cem Can (Ankaragücü), Muhammet (Ankara), Serdar Özkan, Tello (Beşiktaş), Sumulikoski, Ömer Erdoğan, Pancu, Vega, Sinan (Bursa), Serhat, Emre, Fahri, Victoria (Ç.Rize), Abraham, Serhat (Denizli), Yasin, Alex (F.Bahçe), Linderoth, Barış (G.Saray), Erkan, Kerem, Eren (G.Birliği), Murat Kalkan, Bülent (OFTAŞ), Volkan, Cesario, Efe (İstanbul BŞB), Mehmet Eren (Kayseri), Neca, Sedat, Murat (Konya), Devran, Hayrettin, Cvetkov (Sivas), Ümit, Nizamettin (V.Manisa)

SARI KARTLAR
Murat Kalkan (OFTAŞ), Neca (Konya), Hayrettin (Sivas), Ümit (V.Manisa)




Hesap tutmadı
Konya'da stres bitti
Suçlu benim
5 kişilik kongre!
Fırsatı kaçırdık
Rotamız şaşmaz
Süperlig günlüğü
 
Mutsuzbahçe
Selçuk, Semih, Kemal ve Can gibi...
Antu' dan anlamlı davet
Tam 1.5 aydır tedavisi yapılan...
Gökhan ısrarı
Kayseri maçı sırasında Gökhan Ünal...
Suçu; İyi futbol
Kalli' nin, Beşiktaş derbisinde...
Hedef şaşmadı
"Dört büyük hedefimiz vardı:...
Acı çekerek gol aradım!
"Doktorlar oynarsam yaramın...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu