Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kime helâl olsun!

Cumartesi günkü derbiyi seyrettikten sonra aradaki 7 puan farka rağmen F.Bahçe'nin şampiyonluğuna inancım arttı. Şu bir gerçek ki her iki takım da F.Bahçe'den kötü. Burada hakem faktörü devreye giriyor. OFTAŞ ve Bursa maçlarında çalınmayan yüzde yüz penaltılara, cuma akşamı hakem Aytekin Durmaz rekorlarla eşlik etti. Soru 1: Bir maçta dört penaltı vermeyen hakem niyetli midir, yoksa artniyetli midir? Soru 2: Dünyada bunun başka örneği var mıdır? Öteki tarafta ise Arda kendini yere atar, penaltı! Top auta çıkar, korner! Bilmiyorum, acaba manzara şöyle mi: Trabzon'da "Ulusoy istifa", İnönü'de "Ulusoy istifa", Kadıköy'de zaten söylemeye gerek yok her daim "Ulusoy istifa." Nerede "Ulusoy istifa yok?", Florya'da. O zaman şampiyon kim olur? Yok yok, sizin düşünüğünüz gibi değil. Federasyon ve MHK'ya rağmen yine F.Bahçe olur.

***

F.Bahçe'yi acımasızca ve yıkıcı şekilde eleştirenler ortadaki gerçekleri neden görmezler ya da görmezden gelirler, anlamak mümkün değil. İstatistikler diyor ki, 1- Şu ana kadar en fazla faule maruz kalan takım F.Bahçe (116 faul) 2- Yine en fazla faule maruz kalan futbolcu ise Alex (Ne hikmetse arkadan da Kezman'la Carlos geliyor). Bunlar 6. haftaya kadar olan rakamlar ama 7. haftada da değişmedi, daha da eklendi. F.Bahçe elbette penaltı atmaz. Bırakın penaltıyı tehlikeli yerden bir frikiği bile yok. Hatta bu kadar tekmeye tek kırmızı yok. Yani deniyor ki, vur Alex'e, vur Carlos'a, vur Kezman'a, hiçbir şey olmayacak. Ee iyi de o zaman F.Bahçe nasıl futbol oynayacak.

***

Carlos geldiğinde F.Bahçe'nin rakibi olan kulüplerin bazı yöneticileri hadlerini aşarak yaşıyla dalga geçmiş, bastondan filan bahsetmişlerdi. Yine medyamızdaki bazı büyük düşünürler de onlara katılıp, futbol cahili olan kesimden küçük de olsa bir kamuoyu yaratmayı başarmışlardı. Şimdi herkes Carlos'u alkışlıyor ama arkadaşlar ortada yok. Bakalım MKE A.Gücülü Yasin onun için ne demiş: "Adam tren gibiydi", tutmak imkânsızdı. Cem Can da ben de ona yakalayamazdık. Zaten hiçbir futbolcu yakalayamazdı. Helâl olsun." Ne desek boş, bence bu helal, sezon başına Carlos'a çamur atmaya çalışanlara olsun. Ülkemize bu değerleri getirenlere teşekkür etmek yerine, sırf kıskançlık veya başka nedenlerle saldıranların artık bir özür borcu olmalı, öyle değil mi?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lige kesin dönüş   / 29-09-2007
 Battı mı kim?   / 27-09-2007
 Futbol ayıbı   / 25-09-2007
 Bir bir gidiyor   / 24-09-2007
 Kimse bilmiyor!   / 21-09-2007
 Hakemler ve Kuddusi   / 21-09-2007
 Helal olsun sizlere   / 20-09-2007
 Deneyin, görün   / 17-09-2007
 3-5-2'ye dikkat   / 16-09-2007
 İhtiyacı var!   / 13-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kezman' a laf yok
Sambacı: Kezman gerçekten çok...
Piyango vurdu
Kongo' lu, 3. golünü Beşiktaş...
Tek suçlu o mu!
"Hakemlerin yanlışları büyük,...
İlaç gibi galibiyet
Bordo-mavili ekibi, Konyaspor...