Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sorgulama

Hiç kimse kendini sorgulamıyor. Kendinden olsun, çamurdan olsun! Hiç kimse gerçekleri duymak istemiyor. Yalan olsun, damardan olsun!

***

Rizespor karşısındaki Fenerbahçe'nin teselli ikramiyesi: "Yenemedik ama bol pozisyona girdik!" Bu takımın ligde 5 maçlık serüvenine bakın. Ve oynadığı rakiplere. Tabii ki dibine kadar destek verilecek ama gerçekler de görülecek. Defansın buyurganlığına, orta alanın hantallığına özellikle dikkat çekilecek. Kezman'ın attığı dirsek, Fenerbahçeli futbolcuya atıldığında nasıl tepki gösteriliyorsa, Kezman'a da gösterilecek. Adalet dilde değil de, yürekteyse eğer!

***

Zico'nun sistemi diye bir şey tutturulmuş. En görkemli sistem ruhtur. Ruhunu ortaya koymayan bedenler için, "Salladık ama yıkamadık" masalından başka bir şey kalmaz insana. O ruhu İnter maçında bulmak mümkün mü? İnter maçındaki hayırlı bir sonuç, Fenerbahçeli çocuklara bağışlanacaktır. Ama kötü bir sonucu da, kolayca bağışlayacak birileri olacaktır. Nasılsa yol uzun, yıllar da bitmiyor.

***

Beşiktaş'ın Ankara'da sayılmayan pozisyonu kesinlikle goldü. Maçın bitiminde, Beşiktaşlı yöneticilerin yumruk anonslarını dinledim. "Beşiktaş büyük camia, yumruğunu bir indirirse, kimse altından kalkamaz!" O yumruğu, hastanelere kupa sipariş edilirken sıkmalıydı. O yumruğu, başka takımlara karşı kumpas kurulurken, adaletsizliğin suratına çakmalıydı. Kaç yıldır rakip takımların adaletsizliklerine beşik kuranlar, şimdi tabutun içindeki 2 puan için yas tutuyor, gövde gösterisi yapıyor. Nasılsa durumu denkleştirmeye müsait bir yetkili servis mevcut!

***

Galatasaray, Konyaspor karşısında gol atmaktan başını kaldıramadı. Saha içinde zamanı en iyi değerlendiren takım Galatasaray. Rakiplerinin namı yürürken Galatasaray koşuyor. Ama maçın kırılma noktasına bakın. 27. dakikada, Konyasporlu Sabin'e elini açtığı için sarı kart, alkışladığı için kırmızı kart. En kolay adam atma Oscar'ını Bülent Yıldırım aldı. Eğer kurallar bunu emrediyorsa, Galatasaray takımı birçok maçı bitiremez bile. Ama atılan 6 golü alkışlamak varken, o pozisyonu dile getirmenin hükmü olur mu? Macaristan karşısında İskoç hakemin lehimize işleyen "ahlaksızlığına" kaç kişi kalemini oynattı?

***

Başkaları için işlenen cinayetleri, kendileri için cennet belleyenleri gördükçe... Anlıyorum ki, kendinden başka hiçbir şey için savaşmaya değmez artık. Mücadele etmeye de... Sistem, kendi müritlerini beslerken, yazmakla hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimizi öğrendik. Her şey boşuna! Kime anlatabilirim ki, vicdanlardan başka yargıç olmadığını.

***

Görüyoruz ki, kirli bir tırnak gibi, kesildikçe uzuyor adaletsizlik. Ve işin asıl utancı, hiç kimse kendini sorgulamıyor. Kendinden olsun, çamurdan olsun! Hiç kimse gerçekleri duymak istemiyor. Yalan olsun, damardan olsun!

***

Eğer bir iktidar, topluma kötü görünüyor da, varolmayı sürdürüyorsa... O yönetimin kötülüğünün karşılığı, toplumda fazlasıyla mevcuttur. Başka sözüm yoktur!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sahte tempo   / 16-09-2007
 Bulaşıkçılar!   / 11-09-2007
 Kimseye söylemeyin herkes biliyor!   / 04-09-2007
 Mecburi istikamet   / 30-08-2007
 Bir uzaylı golü   / 28-08-2007
 Gençlik bildirisi   / 21-08-2007
 Atlar yorulunca   / 16-08-2007
 Eşek arıları   / 14-08-2007
 Sükseli siluetler   / 11-08-2007
 Gözünüz aydın   / 07-08-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Borçluyuz
"Fenerbahçe' yi geçen sezon...
Aslan Kral
1-0 Sarı-kırmızılı...
Tekrar oynayalım
Nizami golleri iptal edilen...
Suçlu Doğan
Trabzonspor Genel Sekreteri...