Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sağlam'a helal

Beşiktaş 1-1'e yatar, oyunu riske sokar diyen futbol filozofları yine yalındı. Ertuğrul Sağlam'ın oyun fealsefesini yeteri kadar anlamayanlar yine yanıldı. Çünkü İnönü Stadı'nın tribün ateşi ile Ertuğrul Sağlam'ın ofansif oyun felsefesi birleşince Dolmabahçe'de müthiş bir koro ve oyun temposu ortaya çıktı. O kadarki sahada takımlarının durumunu unutan tribündeki 100 kadar İsviçreli, sahadaki futbolcularının aksine, 'yarı çıplak' coşkulu görüntüleriyle ve Beşiktaş'ın tezahüratlarına eşlik ederek bu resitale ayak uydurmaya çalıştı. Tribündeki taraftarları, sahada futbolcuları ve kenardaki teknik kadroyu öncelikle kutlamak gerek. Her ne kadar Serdar Özkan ve Delgado'ya ayrı bir parantez açıp, oyunlarına şapka çıkartmak gerekse de bütün futbolcuları birbirinden ayırmamak ve takım olarak alkışlamak gerektiğini düşünüyorum. Örneğin İbrahim Üzülmez'in oyuncu eksiltmedeki kabiliyetinin, kademeye girmedeki becerisinin ne derece önemli olduğunu hissetmek için 3 maç ceza alması ve dünkü maçtaki futbolunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Hakem bile kesemedi
Beşiktaş'a yapılan faullere ve müdahalelere yol veren hakem Peter Frojdfeldt'in gösterdiği abartılı sarı kartlar bile Sağlam'ın takımının hızını kesmeye yetmedi. Hakem inisiyatifinin çoğunu Zürih'ten yana kullandı. Ancak bu bakış açısı bile Beşiktaş hırsı ve rüya gibi yaşatılan gecenin önüne geçemedi. Bence dün geceki zaferin en önemli mesajı ne 74'te oyundan alındıktan sonra özür dilercesine hocasına sarılan Delgado'nun fotoğrafı, ne de Serdar Özkan'ın muhteşem futboluydu. En önemli mesaj; Beşiktaş'ı tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne götüren ilk Türk teknik adam Ertuğrul Sağlam'a güvenmenin ne kadar doğru olduğu ve onun da güvenenlerin yanıltmadığıydı. Beşiktaş; 5.4 milyon euro katılım parası ve prestij kazanmasının yanı sıra Türkiye'ye genç ve vizyon sahibi bir teknik direktör hediye etti. Ertuğrul Sağlam maç bitimi İnönü'yü inleten alkışları ve tezahüratları anasının ak sütü gibi hak etti. Yolun açık olsun Beşiktaş; bahtın açık olsun doğrularından şaşmayan ve sapmayan Ertuğrul Sağlam.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kulaklar çekilsin   / 26-08-2007
 Hoş geldin Kasımpaşa   / 20-08-2007
 Helal olsun!   / 16-08-2007
 Sağlam nota   / 12-08-2007
 İlk ödülü aldı   / 09-08-2007
 Futbol iyi, sonuç...   / 06-08-2007
 Cesur yürek   / 02-08-2007
 Başarının 4 ayağı   / 27-07-2007
 Hücum emri   / 19-07-2007
 Hoşgeldin Tello   / 16-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ver Tekke' yi al Kezman' ı
Milli futbolcuyu renklerine katmak...
Nonda tamam
Sarı-kırmızılı yönetim, yıllık 1...
İşte bu kadar!
Sağlam' ın talebeleri İnönü' de...
Büyük isyan
Başkan Nuri Albayrak "Verilen...