Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Mecburi istikamet

Fenerbahçeli futbolcuların önce eşkali yakıştı Şampiyonlar Ligi'ne, sonra ruhları. Alex'in çalışılmış köşe atışıyla yarattığı pozisyonda, Kezman'ın attığı golle, önce rakip takım teknik direktörünün verdiği gözdağı aşıldı. Sonra da Anderlecht engeli..

* Golün erken gelişi, maçtan önceki taktiksel hesaplaşmaları yok ederken, Fenerbahçe ilk çeyrekte bütün sıkıntıları yok edebilirdi. Alex'in attığı sayılmayan net bir gol var. Ardından direkten dönen bir top. Ama ilk yarının ortasından itibaren, baştan savma pozisyonlarla rakibi üzerine çeken bir Fenerbahçe izledik ki, "Anderlecht'li ölüler dansa kalktı" dedim. Fenerbahçe orta alanı hatalarıyla paslaşırken, rakibin iki topu direkten döndü. Yalan değil, tribündeki taraftarlar bile, bir anda Polyanna'nın tatlı düşlerinden. Hitchcock filmlerine döndü...

* Beraberliği ve hatta galibiyeti kurcalayan Anderlecht'in baskısına karşılık, bu dakikalarda Önder Turacı felaket top kaybıyla oynuyordu. Bu dakikalardaki kötü oyunun ödülü, gol yememek olduysa eğer, bunun tek sebebi kaleci Volkan'dı... Volkan dün gece "kale penceresiydi" Şampiyonlar Ligi manzaralı...

* İkinci yarıda rakibine "durumunu kabullendirmiş" bir havası vardı Fenerbahçe'nin. Sahte penaltı soytarılığına soyunan Anderlecht'li oyunculara karşılık, hakemin kül yutmaz tavrı dikkat çekiciydi. Hakemin tek hatası da Alex'in verilmeyen golüydü zaten.

* İlk yarıda Roberto Carlos'ta güçlü esen bir rüzgara karşı, büyük denizler görmüş bir teknenin duruşu vardı. Çok kritik pozisyonlarda, usta müdahaleler yaptı. Roberto Carlos aslında durduğu yerde bile koşuyor. İkinci yarıda zaman zaman usta çıkışlar yaptı, hele Alex'e çıkardığı bir pozisyon var ki, gol olmalıydı.

* Colin Kazım'ın girişiyle, Fenerbahçe'nin dengeleri değiştirdiği dakikalar, Anderlecht'in yelkenleri suya indirdiği dakikalardı. İkinci gol geldi. Dün gecenin en çok pozisyona giren adamı Alex, sonunda kendisine yakışanı yaptı. Ama bu golde sihirli pasın sahibini görmezlikten gelmeyelim. Dün gecenin bütün emekçilerine hakkını verirken, Deniz Barış'a bir parantez açmak istiyorum. Ayakların da dili vardır, onlar kazanmanın ruhuna dokunurlar. Futbol topunun varlığında ve gölgesinde... Bastıkları her karış toprakta. Gecenin muhteşem ayağı Deniz Barış'tı... Sahanın her yanında ayak izleri vardı.

* Belçika'dan "taçlanmış zaferle" dönen Fenerbahçe'yi şimdi zorlu rakipler bekliyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final özlemi, Fenerbahçeli futbolcularla taraftarı arasında "bir sadakat yemini" gibi duruyorsa... Eksik yerleri onarıp, bu özlemi gidermek de, öncelikle yönetime düşüyor. Çünkü bu takımın mecburi istikameti Avrupa!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bir uzaylı golü   / 28-08-2007
 Gençlik bildirisi   / 21-08-2007
 Atlar yorulunca   / 16-08-2007
 Eşek arıları   / 14-08-2007
 Sükseli siluetler   / 11-08-2007
 Gözünüz aydın   / 07-08-2007
 Kupa verilmez ALINIR   / 06-08-2007
 Teşhir salonu   / 31-07-2007
 Sezon öncesi   / 26-07-2007
 Yönetici sirki   / 18-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ver Tekke' yi al Kezman' ı
Milli futbolcuyu renklerine katmak...
Nonda tamam
Sarı-kırmızılı yönetim, yıllık 1...
İşte bu kadar!
Sağlam' ın talebeleri İnönü' de...
Büyük isyan
Başkan Nuri Albayrak "Verilen...