Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kezman'ın maçı

Sezon başı Deivid'in geçen seneye göre biraz kıpırdanmış halini görenler, kendilerine yeni bir kurban seçmeye karar verdiler. Yeni hedef Kezman. Basında Deivid kalsın, Kezman gitsin görüşlerinin ağırlık kazanmasıyla tribünlerin de bu dolduruşa gelmeleri gecikmedi. Evet, Kezman çok etkili değil. Birebirde kolay adam geçemiyor, ikili mücadelelerde güçlü değil ve en önemlisi kolay pozisyonları harcıyor. Bunların hepsi doğru. Ama Kezman bu değil. Hollanda'da üç sene üst üste gol kralı olmuş bir isimden bahsediyoruz. Chelsea ve A.Madrid formalarını ciddi ücretler karşılığında giymiş Avrupa'nın önemli golcülerinden birini bu kadar kolay harcamak doğru değil.

Ona iyi bir partner lazım
Ama F.Bahçe'nin bugün oynadığı sistemde de Kezman'ın başarılı olması ne yazık ki pek mümkün değil. Yapısı itibariyle ikinci bir forvet gibi oynayan, kenarlara kaçıp top alan, her iki ayağını da iyi kullanan ve toplara her yerden vurabilen bir isim Kezman. Ama o hiçbir zaman iyi top saklayan, kafa toplarına hakim, vücudunu iyi kullanan bir santrfor tipi olmadı. Böyle bir santrforun yanında oynadığında ise hep başarılı oldu. Şimdi ise kendisinden özelliklerine ters bir yapıda başarılı olması bekleniyor. Olamayınca da eleştiriliyor. Derbiler ve Avrupa maçları hariç F.Bahçe sürekli kapalı defanslara karşı oynuyor. Geçen sezonki Newcastle maçı ile başlayan tek forvetli sistemde F.Bahçe iç saha maçlarında dahi bir türlü farkı bulamıyor. Çünkü Kezman rakip stoperlerin kucağında kaybolup gidiyor. Aksine derbi ve Avrupa maçlarında ise nispeten daha etkili bir Kezman ortaya çıkıyor. F.Bahçe eğer bu şekilde oynamaya devam edecekse Kezman'a ihtiyacı yok. Ama eğer ona partnerlik yapabilecek iyi bir santrfor alınır ve beraber oynatılırsa Kezman'ın etkisi çok büyük olur. Anderlecht maçı ise Kezman açısından daha başarılı olabileceği bir karşılaşma. Tıpkı geçen sezon İnönü ve AZ Alkmaar deplasmanlarında olduğu gibi F.Bahçe'nin turu büyük ölçüde garantileyeceği o bir golü atabilir veya attırabilir. Bu maç onun maçı olabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Carlos farkı   / 26-08-2007
 Zico'nun tercihi   / 19-08-2007
 Gelen gideni...   / 12-08-2007
 Santrfor şart   / 20-07-2007
 Sıra Avrupa'da   / 27-05-2007
 Utanç gecesi   / 20-05-2007
 Duruş   / 17-05-2007
 Yaşa Fenerbahçe   / 14-05-2007
 Böylesi anlamlı   / 06-05-2007
 Tek bir 90 dakika   / 04-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Vur! Gelsin tur
Kadıköy' deki ilk maçı 1-0 kazanan...
Kaza istemem
"İlk maçın skorunu unutun.
Taraftarla çoşacağız
"İnönü Stadı' nın büyülü atmosferi...
Tarihi karar
Federasyon, maçın tekrarlanacağını...