Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Arda ne esprili çocuk yahu!

Arda ile ilgili tanımlamalarda sıkça duyar olmaya başlamıştım bunu. Takım arkadaşlarının onu anlatmak ve tanımlamak için ilk kullandıkları cümle bu oluyordu; "Kampın neşe kaynağıdır o !!!" Tek başına bakıldığında çok sevimli bir insan betimlemesidir başkalarına neşe vermek, güldürmek. Ama işiniz futbol oynamaksa ve çevrenizin yeteri kadar alt yapısı yok ise olaya sadece buradan bakmaya ve baktırılmaya başlarsanız, o zaman bu işin sonu facia olur. Çünkü insanlarda aslında başkaları tarafından en fazla saygı gösterilen taraf TULUAT yeteneğidir. Dünyada en güzel kızlarla, mankenlerle, onun için boylarına, poslarına, tiplerine bakılmaksızın komedyenler çıkar, yakışıklılar ise burun çeker.
Bir komedi sanatçısı iseniz bu saygıyı sindirebilir, süper egonuzun katkısı ile nefsinizi baskılarsınız. Ama genç ve birden medyanın önüne sportif yeteneğiniz sayesinde haklı olarak çıkmış biri iseniz egonuzun bu müthiş kaynaktan şişmemesi mümkün değildir. 1.5 yıl önce Arda daha yeni parlamaya başlarken, yetenek avcısı Ersun hoca onu keşfedip sağ bek oynatırken, onun asıl yerinin orta sahanın solu olduğunu ve burada Türkiye'nin en iyi oyuncusu olacağını yazan sanırım tek yazar bendim. G.Saray'a gelip, solda süper oynamaya başlayıp demeçlerini gördüğümde ve birden takımın kurtarıcılığına soyundurulduğunda "Dikkat Arda'yı kaybedebiliriz'' diyen de. Peki o günlerden bugünleri nasıl gördüm? Hekimsel bir önsezi deyin, Arda'yı çok seven bir spor yazarının sezgisi deyin. Ne derseniz deyin ama ben bu sonucu istemiyorum. Arda'nın şişirilen ve şişirilmeye müsait egosunun onun yeteneklerinin önüne geçmesine, yine Arda'da fazlasıyla bulunan duygusal zekâsının engel olacağından eminim. Oldukça sancılı geçecek bu süreçte de kimsenin Arda'ya faydasının olamayacağını, tek faydanın, bu alemin en zeki adamlarından birisi olarak gördüğüm Arda'nın egosundan geleceğini de gayet iyi biliyorum. Ama bu sancılı sürecin Arda'ya bir yarım sezon kaybettirebileceğinden de korkuyorum, umarım bu süre tahminim bana "yanlış teşhis" olarak geri döner. Hadi Arda, senden fazla yok çünkü.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fatih Tekke ne yapar?   / 22-08-2007
 Anderantep!   / 19-08-2007
 Ter bezleri   / 16-08-2007
 Anderlecht öçü müdür?   / 15-08-2007
 Roberto Carlos kurtarıcı mı?   / 13-08-2007
 Alexbahçe   / 11-08-2007
 Gol atan haklıdır   / 06-08-2007
 Alexbahçe Olmak Alex'e De Fener'e De Yaramaz!   / 05-08-2007
 Stephen Appiah kayıp olmaz   / 29-07-2007
 Deivid'i babası bile gönderirdi   / 23-07-2007


 
Arda ne esprili çocuk yahu!
Fatih hoca Karaköy hammalı sevmez
İnşallah ve Maşallah ile tur nasıl atlanmaz?
Metre golcüsü Higuain
İç-dış fark etmiyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Vur! Gelsin tur
Kadıköy' deki ilk maçı 1-0 kazanan...
Kaza istemem
"İlk maçın skorunu unutun.
Taraftarla çoşacağız
"İnönü Stadı' nın büyülü atmosferi...
Tarihi karar
Federasyon, maçın tekrarlanacağını...