Uzun maraton, Sakarya-Kocaeli ve D.Bakır-Erciyes maçı ile start alıyor. İlk yarı 17 Aralık'ta , sezon ise 11 Mayıs'ta sona erecek.
Yaklaşık 90 günlük bir aradan sonra, geçen sezon Lig A olan ismi, TFF 1. Ligi olararak değişen futbol heyecanı bugün iki maçla start alıyor. Saat 19.00'da Gökhan Güneşer'in yöneteceği maçta Sakaryaspor, komşusu Kocaeli'yi ağırlayacak. Diğer maç ise Diyarbakırspor-Erciyesspor arasında saat 21.00'de Atatürk
Stadı'nda Ziya Çetin'in yönetiminde başlayacak. 18 takımın mücadele edeceği ligde ilk yarı 17 Aralık'ta, 17. hafta maçları ile tamlanacak.
11 MAYIS'TA SON İkinci yarı 12 Ocak'ta başlayıp 11 Mayıs'ta 34. hafta maçları ile sona erecek. Müsabakalar sonunda ligi ilk 2 sırada tamamlayan ekipler Turkcell Süper Ligi'ne yükselecek. Üçüncü ve son takımı belirlemek için 3, 4, 5, ve 6. sırada yer alan ekipler play-off grubu oluşturacak. Eşleşmeden sonra yapılacak maçlarda galip gelen iki ekip final oynayacak. Kazanan 3. takım olarak Süper Lig'e çıkacak. Son 3 takım ise 2. Lig'e düşecek.