Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gençlik bildirisi

Zico, kendine biraz gecikmiş olsa da, Gaziantepspor karşısında bir gençlik bildirisi yayınlandı. İhtilal niteliğinde bir bildiri. Başını belaya sokarak kazanmış olmanın tadını almak için belki. Bu cesaretin bedeli olarak, Fenerbahçe'nin başına gelebilecek 3 tatlı bela çıktı ortaya. Ali Bilgin, Yasin Çakmak ve Colin Kazım...

* Alkış alan gençlerin, asaletine aşina oldukları bir takımın formasına yabancı olmadıklarını gördük. Ali Bilgin'in içinde define saklı. Dar alandaki kalabalıklardan usta manevralarla başı dik çıktı. Alışarak bağışıklık kazanacağı formanın, birkaç maç sonra değişmez adamı olur. Bir futbolcu için hayat oksijeni taraftardır. Sanırım taraftar Ali Bilgin'i gönül hanesine yazdı.

* Adam eksiltmek, Fenerbahçe forvetinin kangreni. Colin Kazım'ın özellikle ikinci yarıdaki yayından fırlamış ok gibi gidişleri, Fenerbahçe'nin kaç zamandır sağ kanatta görmeyi düşlediği gidişlerdi. Yasin Çakmak, tribündeki işaret parmaklarının merkez üssüydü. Tecrübesi doğuştan sanki. Ama bu 3 özel adama karşılık, yürüyen ölüleri görmezlikten gelmeyelim. Selçuk, kendisine bugüne kadar tanınan bütün hakları kullandı. Göründü ki, bundan sonrası zarar!

* Gaziantepspor karşısında özellikle ilk yarıda ritmi yüksek, pas zenginliği bol, dirençli bir takım vardı. Ama benim bir sorum var Zico'ya... "Bu takım neden çabuk yoruluyor?" Çünkü hem Anderlecht, hem Gaziantep maçlarında gördük ki, maçın sonlarında baskı yiyen bir Fenerbahçe ile tanışıyoruz. Aşina olmadığımız bir Fenerbahçe resmi bu. Ekran zombilerinin ekmeğine yağ sürmemek için, Fenerbahçe'nin bu açığını kapatması, en acil anonstur.

* Galatasaray futbolsuz bir haftanın sonunda yine kazandı. Kalli bir arkeolog gibi, Galatasaray'da olanları bulup ortaya çıkardı ve takımda olmayanlara rağmen kazandı. Dişli bir takım görüntüsü veren Bursaspor karşısında kazanmak hüner işiydi çünkü. Kalli'ye yaşlı diyorlar ama... Eminim ki hiçbir futbolcunun yaşına değişmez kendi yaşını.

* Beşiktaş, boyası dökülmüş bir akşamda, Kasımpaşa karşısında içler acısı bir haldeydi. Futbol kesintiye uğrayınca, kazanmak son dakikalara kaldı. Hor görülen takımlar karşısında 3 puanı almak her zaman zor oluyor.

* Ümit Karan ve Ricardinho'nun pozisyonları penaltı. Fenerbahçe maçında en az iki Antepli'nin kırmızı kartı cepte kaldı. Hakemler yine tedirgin edici ve yine adaletin alnına silah dayayan görüntüleriyle, geleceğe kuşkuyla bakmamızın sebebi. Onları eleştirmek için biraz acele ediyor olabilirim ama... Korkunun ecele faydası var. Görüyorum ki, bu hakemlerden yine hayır yok! Ne futbolun hızlanmasında... Ne adalet temsilinde...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Atlar yorulunca   / 16-08-2007
 Eşek arıları   / 14-08-2007
 Sükseli siluetler   / 11-08-2007
 Gözünüz aydın   / 07-08-2007
 Kupa verilmez ALINIR   / 06-08-2007
 Teşhir salonu   / 31-07-2007
 Sezon öncesi   / 26-07-2007
 Yönetici sirki   / 18-07-2007
 Hayal satan adam (14)   / 16-07-2007
 Şifre çözücü   / 10-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Carlos kızdı
Zico' ya tepki gösteren...
Lincoln' den güzel haber
Sol ayak arka adalesindeki...
Paşalar da savaşırlar
Sambacı yıldız, "Bana ' Rico...
Tolga şimdi çok mutlu
Trabzonspor' da file bekçisi...