Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ter bezleri

Oyunun gole gidecek pas yönünü Aurelio sırtlıyordu ilk dakikalarda. 4-3-2-1 ile piramit sistemiyle oynayan ve toplam uzunlukları 3 metreyi zor bulan Ahmed Hassan, Tchite ve Bousoufa üçlüsü, Anderlecht'in çabuk gol silahları oluyordu. İştahını "Kaleyi görünce dikine pas" ya da "Şut kullanmakla" gösteren Fener, Carlos'un şutları kaleyi tutmayınca "Sen asıl onun ortalarına bak" diyordu. Ama komik olan Carlos'tan beklenen o ortayı bir ön libero Aurelio yapıyor, takımın oyun kurucusu ise kafayla gol atıyordu. Fener'i sevindiren bu gol, santrforsuz oynayan ve ceza alanına yapılan ortaların neredeyse hiç birine kafa vuramayan Fener için trajikomik bir paradoks oluşturuyordu. Santrfor diye alınan ama iki sağ kanat oyuncusunun da takımdan gönderilmesiyle kendine sağ kanatta zorla yer buldurulan Deivid, belki de Fener'in her 10 topunun 8'ini yana ya da arkaya oynamasına neden oluyor, varlığı ile hem sağ kanadı "güdük", hem de santrforu "göçük" bırakıyordu.

Bu skor yeterli olur
Önder savunmada başarılı, Tümer başlarda istekli, Aurelio ise sahanın en iyisi konumundaydı. Zaten Aurelio'nun ceza sahasına girişim sayısının dörte biri kadar Deivid girebilse Fenerbahçe gol şansını artırabilecekti. İkinci yarının başında Serdar'ın iki kritik kurtarışı, hızlı başlayan Anderlecht'e küçük bir fren oluyor, ama 50 metrede top oynayan savunmadan çıkarken top kaptıran, sanki Kezman alacakmış gibi her topu uzun vuran Fenerbahçe sistemi, seyirciye de sıkıntı veriyordu. Futbolda topu kaleden uzakta tutmanın savunmaya değil, hücuma adam alınarak yapılacağını hatırlayamayan Zico, Deniz-Selçuk değişikliği ile sadece adam değiştiriyor, sistemde hiçbir farklılık olmuyordu. "Uzun pas at Kezman alamasın", "Orta yap ama nasıl olsa santrforun yok vuramasın", "Sistemi falan boşver iyi ki Alex sen varsın" şeklinde özetlenecek Fener taktiğinin tutmayacağı, çift forvet oynayan iki ezeli rakibinin girdiği gol pozisyonu sayısı ile kendininkini karşılaştırdığında herkesin anlayacağı gerçek ortaya çıkıyordu. Sonuç; bu skor Fener'e bence yeter. Ama aşırı nemin ter bezlerine fazla mesai yaptırdığı bu ortamda Fener'in oyununun verdiği sıkıntı da bundan sonra o ter bezleri için başka bir nedenin gerekmeyebileceği tehlikesini doğuruyordu. Sadece iyi niyetle futbol oynansaydı, ben de dün akşam sahada olabilirdim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Anderlecht öçü müdür?   / 15-08-2007
 Roberto Carlos kurtarıcı mı?   / 13-08-2007
 Alexbahçe   / 11-08-2007
 Gol atan haklıdır   / 06-08-2007
 Alexbahçe Olmak Alex'e De Fener'e De Yaramaz!   / 05-08-2007
 Stephen Appiah kayıp olmaz   / 29-07-2007
 Deivid'i babası bile gönderirdi   / 23-07-2007
 Kolaysa kaybederken sportmen olsanıza!   / 15-07-2007
 Paran kadar konuşacaksın!   / 08-07-2007
 Yatırım Kazım   / 07-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fatih Tekke geliyor
F.Bahçe, milli oyuncu için cuma...
İşini bilirsin
Gözü yine UEFA Kupası' nda olan...
Kartal' a yeter
Henüz 3. dakikada Delgado ile öne...
Unutmalıyız
"Sivasspor karşılaşması-nı tamamen...