Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Biz sevdik mi böyle severiz

Brezilyalı yıldız Lincoln'ün transferi kadar İstanbul'a gelişi de olay oldu doğrusu. Açık söyleyeyim ben bu kadar ilgi beklemiyordum. 5000'e yakın taraftarın geliş saatinden 2 saat kadar önce Atatürk Havalimanı'na konuşlanması alışıldık bir tablo değildi. Dünya markası Roberto Carlos bile havalimanından Türkiye'ye girişte böyle ilgi görmedi. (Örneğim, sonrası için değil sadece ülkeye giriş sürecine aittir) Bu karşılamada G.Saray taraftarının oldukça abarttığını söylemek sanırım gerçekçi bir yaklaşım olur. Ama onlar ne yapsın ki yıllarca sinip kabuğunun içine saklanırsan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle Avrupa'dan da elini ayağını çekersen işte böyle olur taraftarını yıldızlara hasret bırakırsın. Sana gönül veren 7'den 70'e taraftar da yıllar sonra dünya markası bir futbolcuya sahip olmanın heyecanı ile adamı havalimanında sevgi manyağına çevirir. İş bununla da kalmıyordu, az daha adam sahaya çıkmadan sakatlanıyordu. Çevik kuvvetin aracı vardı da canını zor kurtardı.

Transferler kalburüstü
Lincoln'ün transferi ile 12'den vurulmuştur. Brezilyalı G.Saray'ın üzerindeki ölü toprağını atmasında kesinlikle başrol oynayacaktır. Ama futbol bir takım oyunu, Lincoln da oldukça mütevazı Brezilyalı. Kendisi "Eğer Hagi'nin performansının yüzde 30'una ulaşayım G.Saray'ı uçururum' diyor. Hagi, G.Saray'da altın yıllarını yaşadı ama tek değildi. Beraberindeki tüm arkadaşları ona sırt verdi. G.Saray, G.Saray; Hagi de Hagi oldu. Aynı ilgi, destek ve bakış açısı Lincoln için de geçerli olabilir. Yapılan transferler kalburüstü, kimse sallamasın. Orkun kale için biçilmiş kaftan, Linderoth yine önemli bir marka. Servet, ayrıca Feldkamp'ın ısrarla istediği İsmail Bouzid tam bir savaşçı. Dün transferi gerçekleşen Volkan Yaman aranılan kan. Mevcutların dışında iddiaya göre daha gelecekler de cabası. G.Saray artık transferde nokta atışları yapıyor, taraftarın sesine kulak veriyor. Bu çaba taraftarla aradaki buzların sona ermesine vesile oluyor. Zaten şampiyonlukta bu istek, destek ve birlikteliğin kavrulmasıyla oluşmuyor mu?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Peki ne oldu?   / 23-06-2007
 Anlamlı ziyaret!   / 09-06-2007
 İnanmıyorum ama!   / 26-05-2007
 Tarihi ayıp   / 20-05-2007
 Derbinin sonucu belli!   / 19-05-2007
 Belediyeler nereye...   / 17-05-2007
 Kursakta kaldı   / 14-05-2007
 İnanmak isterim   / 12-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kezman: Golcü için acele...
F.Bahçe' de kadro yavaş yavaş...
Duran top profesörü
2004-2005 sezonunda ortaya...
Makelele geldi ama!
İstanbul' dan Antalya' ya geçen...
Jefferson kalıcı değil
Trabzon' un Brezilyalı kalecisi...