G.Saray'da Gerets dönemi resmen bitti. Belçikalı hoca, düzenlediği basın toplantısında G.Saray'dan ayrıldığını açıkladı. Cimbom'da şimdi gözler Feldkamp'a çevrildi.
***
Kızgın değilim ama üzüldüm
"Bana 2. kez şampiyon olma şansı tanınmadı İstanbul'u ve Galatasaray'ı çok özleyeceğim".
G.Saray'da Erik Gerets dönemi dün resmen sona ererken, Belçikalı hoca veda konuşmasında hem duygusal anlar yaşadı, hem de ilgi çekici mesajlar verdi. Galatasaray'dan ayrılması sonrası hislerini, "Kızgın değil, üzgünüm" diye tanımlayan Gerets, "3. yılımda 2. kez şampiyon olma şansı verilmedi bana. 2. şampiyonluğumu kazanabileceğime inanıyordum ama bu
fırsatım olmadı" dedi.
Karara şaşırdım "Başkanımla olan birkaç toplantıdan sonra, herkesin kendi yoluna devam etmesinin en doğrusu olacağına karar verdik" diyen Gerets sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu karara gerçekten çok şaşırdım. Bir başkan olarak gerekli sorumlulukları üstlendiğini anlayabiliyorum. Bu sektörde başkanlık makamında yüzde 100 hemfikir olmasan da bazı kararları alman gerekebiliyor. İstanbul'u ve Galatasaray'ı kesinlikle çok özleyeceğim."
Başarılı oldum Gerets sözlerini şöyle tamamladı: "İlk sene göğün yedinci katında yaşadığımı hissettim. İkinci sene de bunu devam ettirmeye çalıştım, ama ne yazık ki başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bazı maçlarda Galatasaray gibi bir takıma yakışmayan futbol oynadığımız için üzgünüm. Bunda benim de sorumluluğum var. Her şeye rağmen, olumlu ayrıldığım için memnunum ve olağanüstü bir ülkede başarılı olmanın mutluluğu da var."