Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aşkın kupası

Ilık bir düş akşamıydı... Şükrü Saracoğlu'nda dünyanın en güzel tribün fotoğraflarına bakarken, atların çektiği süslü faytonları hatırladım... Eski bayramları... Kartpostal aşkları. Dünya güzeli sevginin sureti değil, aslı vardı. Şarkılar da 3 yıldızlıydı, formalar gibi.

***

O sırada şampiyonluk kutlamasının "kara elçisi" Haluk Ulusoy girdi stada. Tribünle arasında birikmiş öfkenin harfleri de hizaya girdi. Adı anons edilince, binlerce imzasız mektup atıldı, bayram tebriki niyetine. "Ulusoy istifa!" Sarı lacivert renklerin hatırına, bir solukta tüketilen, çok zarif ve masum bir tepkiydi. Dilerim bu öfkeyi besleyen hücreler, gelecek sezon için çökertilir.

***

Gökyüzünden yıldız yağmuru başladı o sıra. 50 bin kişinin alkışlarına sığan kupa, Ümit Özat ve Tuncay'ın ellerinde yükseldi. Sevgisini ve hüznünü gözleriyle anlatan Ümit Özat'ın gözyaşları... Kutsal bir zaferin uzun yoldan gelmiş askerlerine, kucaklar dolusu sevgi. Kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirmiş tribünlerde, şampiyonluk festivali... "Bu harika görüntü, hangi objektife sığar" dedi bir taraftar, gönlüne sığdıramamıştı besbelli. Tarihin en anlamlı şampiyonluğunu kazandıkları için kuşkusuz.

***

Böyle bir şampiyonluk şöleninde, Fenerbahçeli futbolculardan "eski koşuları" aramak, biraz haksızlık sayılırdı. Ama onlar yine ciddiyeti elden bırakmadı. Maçın ilk yarısında masalın içindeydiler de, ikinci yarıda yenilgiye itiraz hakkını kullandılar. Attıkları goller, şampiyonluğun final sahnesini "yakışıklı biçimde" tamamlamanın belgesiydi.

***

Tuncay Şanlı'yı izleyince, "Arılar çiçeklerle randevusunu asla unutmuyor" dedim. Tuncay Şanlı ve arkadaşlarının dün gece verdiği mücadele, şampiyonluk terbiyesinin ta kendisiydi. Ankaragücü futbolcularının, şampiyonu yenmek için gösterdiği mücadele, futbolun aşk cephesindeki duruşun belgesiydi. Onlar da böylesine anlamlı bir atmosferde ilk yarıyı önde bitirmenin gururuyla yetinmek zorunda kaldılar. Ümit Özat'ın attığı gol, veda ederken bırakılmış "değerli bir armağandı" sanki.

***

Unutulmaz bir gecenin, unutulmaz görüntülerini hafızalara kazırken... Dün gece şampiyonluk kupası futbol takımına. Aşkın kupası da taraftarlara... Haksızlığın karnını deşe deşe, güneşe çıkan tribün askerlerine...

***

Haluk Ulusoy'a gelince... Şükrü Saracoğlu'nu, sanki bir sanat galerisinde muhteşem tabloları izler gibi izleyen birinin, kendine gelmesi uzun sürebilir. Çünkü başka takımlarda olmayan çok şey var Fenerbahçe'de... Gördüğüne adım gibi eminim! Bugüne kadar görmek istemediği için pişman olduğuna da...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aranıyor...   / 23-05-2007
 Altın alkışlar   / 22-05-2007
 Vahşet tiyatrosu   / 20-05-2007
 Zafer haftası   / 15-05-2007
 Aşkın gerçek adı FENERBAHÇE   / 14-05-2007
 İki gözü 14 Mayıs   / 08-05-2007
 İmkansız diye bir şey yok!   / 06-05-2007
 Parola: İhanet   / 01-05-2007
 Depresyon!   / 30-04-2007
 Seni seviyoruz FENERBAHÇE   / 28-04-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sevgililer buluştu
2006-2007' nin şampiyonu F.Bahçe,...
Kalli Baskısı
Yaşının ilerlemiş olması nedeniyle...
Geliyorlar
Beşiktaş' la birlikte İstanbul' a...
Sıra şimdi Serhat' ta
F.Bahçeli Serkan Balcı' nın işini...