Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
100. yıl hürmetine

Anlattık anlattık ama bir türlü kimseye dinletemedik. İki puan öndeki takımı hiçe sayıp şampiyonluk türküleri söyleyenleri şimdi ortalarda göremiyoruz. Nereye kayboldular onu da bilemiyoruz. Altı puan gerideki takımın yöneticileri bile "şampiyon biziz" demeye başlamışlardı. Gerçekten inanılacak gibi değil. Neymiş Fenerbahçe'nin maçları çok zormuş. Dedik ki "Yahu İnönü'de ya da Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin işi zor da Beşiktaş'la Galatasaray'ınki çok mu kolay? Karşındaki takımın adı Fenerbahçe. Sanki devamlı yenmişler gibi!" Beşiktaş galip gelse bir puan öne geçecekti. Önünde Bursa ve Kayseri deplasmanları varken nasıl böyle kesin konuşuyorlardı anlamak mümkün değil.

***

Maç günü yazımda hafta içinde Aurelio'nun yokluğunda takımın işinin çok zor olduğunu düşündüğümü söylemiş ve eklemiştim: "3 Mayıs'ta Anıtkabir'deki binlerce Fenerbahçelinin birbirlerine, kulüplerine ve özellikle ceza yiyen yöneticilerine karşı nasıl kenetlendiklerini görünce 'tamam' demiştim bu iş burada biter." Ve fikrimi de değiştirmiştim. Çünkü Fenerbahçe camia olarak ayağa kalktığı zaman bu eylemin sahaya yansıması da elzem olur. Tarih hep böyle yazmıştır. Gerçekten de futbolcular çok hırslılardı. İnanılmaz bir özveri ile oynadılar. Formalarını sonuna kadar ıslattılar ve hak ettikleri bir galibiyet aldılar.

***

Görüyorum ki herkeste bir ürkeklik var. Kimse kesin konuşmuyor. Belli ki geçen sene kaçan şampiyonluk unutulmamış. Özellikle futbolcuların bu duygulardan bir an önce arınması gerek. Sen Fenerbahçe'sin üç maç kala beş puan öndesin. Bu saatten sonra şampiyonluğu kime vereceksin? Çıkacaksın sahaya İnönü'deki mücadeleni yapacaksın, gerisi zaten kendiliğinden gelecek. Bırakın bunları diğerleri düşünsün. Elbette temkinli olacaksın. Elbette her şey bitmiş kıvamında olmayacaksın ama fazla da abartmaya gerek yok. Bu hafta Trabzon'u yen matematiksel olarak da turunu at olsun bitsin. Beşiktaş'ın Bursa'da G.Saray'ın da Sivas'ta kaybedeceği puanlar seni Ali Sami Yen'e şampiyon götürür. Haaa olmadı mı, o zaman da tur Ali Sami Yen'e kalır. Bunu böyle düşünün kendinize güvenin "Biz Fenerbahçe'yiz" deyin başka da bir şey demeyin. Yüzüncü yılın yüzü suyu hürmetine de tur atılana kadar kamptan çıkmayın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 F.Bahçe şampi...   / 06-05-2007
 'Beter ol' mantığı   / 03-05-2007
 Olmaz ki böyle   / 30-04-2007
 Mücadele çok iyiydi   / 27-04-2007
 Anılardan bir demet   / 26-04-2007
 Açılan pankartların dili   / 24-04-2007
 33 hafta sonra   / 21-04-2007
 65 binde bir ihtimal   / 19-04-2007
 Ayıbımız olsun   / 16-04-2007
 Tur Kadıköy'de   / 12-04-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İşte taraftar işte...
Sarı-lacivertliler, sadece...
Zor dostum
"Antalya maçına kadar şampiyonluğa...
Hakeme tepki
Sarı-lacivertli idarecilerin Türk...
Sinan' a kanca
Trabzonspor, Bursasporlu Sinan...