En Değerli Oyuncu Top 10 Oyuncu Takım Puanı 1.Alex de Souza...................F.Bahçe........................87 (+1) 2.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................66 (+2) 3.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................54 (-3) 4.Tuncay Şanlı......................F.Bahçe........................46 (+4) 5.Wederson Da Silva...........Ankara.........................46 (-2) 6.Gökhan Zan.......................Beşiktaş.......................45 (+4) 7.Mehmet Çakır ...................G.Birliği........................45 (+1) 8.Erman Özgür.....................Konya..........................44 (+4) 9.Uğur Kavuk .......................Antalya........................44 (0) 10.Önder Turacı ...................F.Bahçe........................43 (+4)
Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.
BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI? Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... - 90 dk. oynadığı her maça 1 puan, - Her penaltı golü için 1 puan, - Her hat-trick için 1 puan, Her forvet... - Attığı gol başına 2 puan, - Her gol pası için 1 puan, Her orta saha oyuncusu... - Attığı gol başına 3 puan, - Her gol pası için 2 puan, Her defans oyuncusu... - Attığı gol başına 4 puan, - Her gol pası için 3 puan, - Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, Her kaleci... - Gol yemediği maç başına 3 puan, - Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... - Sarı kart başına 1 puan, - Kaçan penaltı için 2 puan, - Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, - Kırmızı kart için 3 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... - Yenilen gol başına 1 puan, Her forvet oyuncusundan... - Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir. (En az 30 dakika oynamak şartıyla)
HAFTANIN RAKAMLARI 1 F.Bahçe bu sezon ligdeki ilk penaltı golünü Gaziantep deplasmanında attı. Bu sezon kazandığı ilk penaltıyı gole çeviren sarı-lacivertli ekip ligde bundan önceki son penaltı golünü geçen sezonun 29. haftasında Sivas karşısında atmıştı.
13 Beşiktaş sahasında üst üste 13. resmi maçtan da galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip evinde ligde üst üste 8. galibiyetini elde ederken bundan önce oynadığı 4 Türkiye Kupası ve 1 UEFA Kupası maçını da kazanmıştı.
5 G.Saraylı Necati Ateş, oynadığı son 4 maçta 5 gol kaydetti. Ligin ilk 25 haftasında sakatlıklar yüzünden sadece 11 maç oynayabilen ve bu maçlarda 1 gol atabilen Necati, son 4 haftada adeta patlama yaptı ve 5 gol birden kaydetti.
10 Ligde son 10 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik alan Antalyaspor, Beşiktaş'a karşı 10 hafta aradan sonra yenilmekten kurtulamadı. Kırmızı- beyazlı ekip ligde en son ikinci yarının başında Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilmişti.
5 Trabzonspor bu sezon ilk kez bir maçta 5 gol birden kaydetti. Bordo-mavili ekip bu sezon Denizlispor ve Gençlerbirliği'ne karşı 4 gol kaydetmişti. Bu arada Gineli yıldız İbrahima Yattara da bu sezon ilk golünü Sakarya filelerine yolladı.
GÖZE BATANLAR YUSUF (DENİZLİ): Yeşil-siyahlı takımın tecrübeli oyuncusu Yusuf, Sivas maçında sahada tam bir liderdi. Adriano'nun attığı iki golün pasını verdi. Aldığı her topla rakiplerini rahat geçti. SUAZO (ANTALYA): Rakipler Antalyaspor savunmasını geçmek için önce Suazo'yu etkisiz hale getirmek zorundalar. Ancak ön libero oynayan bu muhteşem fizikli oyuncusu alt etmek öyle kolay değil. Adeta kale gibi ve keyif veriyor. HOLOSKO (VESTEL MANİSA): Morali yüksek olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Bursa filelerine üç mükemmel gol bıraktı. Gol pozisyonuna girdiğinde başarı yüzdesi çok yüksek. UĞUR (ANTALYA): Kırmızı-beyazlı takımın sağ kanadında çok fazla göze batmaya başladı. Rakiplerinin üstüne doğru gidiyor, adeta içlerinden geçerek son çizgiye kadar iniyor. Tekniği mükemmel.
KIRMIZI KARTLAR Wederson (Ankara), Egemen (Bursa), Mehmet (Kayseri)
SARI KARTLAR Sedat Bayrak, Sedat Yeşilkaya (A.Gücü), Ali Bilgin, Suazo (Antalya), Baki, Gökhan Güleç, Bobo (Beşiktaş), Serhat (Denizli), Ümit, Tümer (F.Bahçe), Sabri, Necati, Cihan (G.Saray), Özgür, Oğuz (G.Antep), Okan, Eren (G.Birliği), Mendez, Ragıp, Toledo (Kayseri), Mustafa, Timuçin, Ali, Gökhan (K.Erciyes), Abdalla, Sabin, El Saka, Erkan, Eder (Konya), Martinez (Sakarya), Gökhan, Serdar (Sivas), Ferhat, Hasan (Trabzon), Ümit, Uğur, Selçuk (V.Manisa)
SARI KART CEZALILARI Sedat Bayrak (A.Gücü), Ali Bilgin (Antalya), Baki (Beşiktaş), Serhat (Denizli), Ümit (F.Bahçe), Sabri, Cihan (G.Saray), Okan (G.Birliği), Ragıp (Kayseri), Martinez (Sakarya), Gökhan (Sivas), Ümit (V.Manisa)
HAFTANIN HOCASI GİRAY BULAK (VESTEL MANİSA) Ersun Yanal'dan sonra göreve geldi ve takımını çok iyi toparladı. Vestel'e son üç haftada 7 puan kazandırdı. Futbolcular onunla özgüvenlerini yeniden kazandılar. SÜPER LİG ALTIN KARMA MURAT ŞAHİN (BEŞİKTAŞ) SUAZO (ANTALYA) HAKAN BALTA (V. MANİSA) TUNCAY (F.BAHÇE) YATTARA (TRABZON) NECATİ (G.SARAY) YUSUF (DENİZLİ) ADRIANO (DENİZLİ) UĞUR (ANTALYA) EMRE (A.GÜCÜ) HOLOSKO (V. MANİSA) HAFTANIN GOLÜ TUNCAY&YATTARA Bu hafta jeneriklik iki süper gol atıldı. Fenerbahçeli Tuncay Şanlı'nın vole ile G.Antep'e, Trabzonsporlu Yattara'nın da Sakarya'ya attığı gol muhteşemdi, beceri, ustalık ve zeka ürünü gollerdi. Tuncay ve Yattara'yı alkışlıyoruz...
HAFTANIN FUTBOLCUSU MURAT ŞAHİN (BEŞİKTAŞ) Sakat çıktığı maçta Beşiktaş'ın kurtarıcısı oldu. Kalesinde sayısız pozisyonu başarıyla kurtardı. Antalyaspor'a geçit vermedi. Siyah-beyazlı taraftarların gönlüne taht kurdu.
HAFTANIN KÖTÜSÜ BURSASPOR Geçen hafta sahasında Kayseri'ye farklı yenilen Bursaspor, bu hafta da Vestel Manisa'ya mağlup oldu. Yeşil-beyazlı takım ligde ivme kaybetmeye başladı. Bireysel hataların çokluğu dikkat çekti.
HAFTANIN TAKIMI FENERBAHÇE Sarı-lacivertli takım ligdeki son deplasman maçında Gaziantep'i başarılı bir futbolla mağlup etti. Uyguladığı taktik akılcıydı. Sakin ve disiplinli bir futbol oynadı.
HAFTANIN HAKEMİ K. MÜFTÜOĞLU (TRABZON-SAKARYA) Trabzon'da oynanan ve 7 gol atılan maçta çok başarılı bir yönetim gösterdi. Verdiği kararların tümü doğruydu. Futbolcularla çok iyi diyalog kurdu.
HAFTANIN TARTIŞMASI CEZALARIN İNDİRİMİ Beşiktaş kalecisi Runje'nin 2 maçlık cezasının 1'e, Fenerbahçe'nin Brezilyalı defans oyuncusu Edu'nun 3 maçlık cezasının 2'ye indirilmesi çok tartışıldı. Federasyon, eyyam yapmakla suçlandı. GOL KRALLIĞI 17 GOL: Alex (F.Bahçe) 15 GOL: Ümit (G.Saray) 13 GOL: Gökhan (Kayseri) 12 GOL: Umut (Trabzon) 11 GOL: Okan (G.Birliği) 10 GOL: Coşkun (Antalya), Bobo (Beşiktaş), İliç (G.Saray), Ersen (Trabzon) 9 GOL: Balili (Sivas), Holosko (V.Manisa) 8 GOL: Jaba (Ankara), Tuncay (F.Bahçe),Isaac (G.Birliği), Lazarov K.Erciyes), Mehmet (Sivas) 7 GOL: Wederson (Ankara), Nobre (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Kratochvil (Denizli), Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet (Kayseri), Cangele (Sakarya), Gökdeniz (Trabzon), Rafael (V.Manisa) ASİST KRALLIĞI 13 ASİST: Gökdeniz (Trabzon) 11 ASİST: Alex (F.Bahçe) 10 ASİST: Ceyhun (Trabzon) 9 ASİST: Arda (G.Saray) 8 ASİST: Mehmet (Kayseri) 7 ASİST: Sinan (Bursa), Hasan Şaş (G.Saray), Yattara (Trabzon) 6 ASİST: Serhat (Denizli), Gökhan (Kayseri) 5 ASİST: Ricardinho (Beşiktaş), Yusuf (Denizli), Ümit, Tuncay (F.Bahçe), İliç (G.Saray), Mehmet Nas, Mehmet Çakır, Engin (G.Birliği), Kemal (Kayseri), Erman Özgür, Da Silva (Konya), Musa Aydın (Sakarya), İlhan, Mehmet (Sivas) 4 ASİST: Wederson, Jaba (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Altan (Ç.Rize), Tümer, Kezman (F.Bahçe), Hakan, Ümit (G.Saray), Veysel (G.Antep), Serdar (Sivas), Caner, Selçuk (V.Manisa)