Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kıymetini bilmek
"Fenerbahçeli futbolcu, Zico'yu seviyor. Hocalarına inanıyor, hedefe koşuyorlar" "Zico gibi bir efsanenin değeri bilinmeli Aurelio ve Tuncay'ın başarısında payı var"


Biliyorsunuz Mehmet Yozgatlı'yı en çok savunanların başında geliyorum. Zico'nun bir şekilde bu çocuğa onbirde yer açmasının doğru olacağını savunuyorum. Yozgatlı ile ara sıra dertleşiyoruz. Ona, "Onbirde olmadığın için sakın moralini bozma. Sana kimse yedek gözüyle bakmıyor. Ne zaman oyuna girsen faydalı oluyorsun. Bu görülüyor. Önemli olan takımın başarısıdır" diyorum. "Yok be ağabey" diyor ve "Hiç bozulmuyorum çünkü Zico'yu çok seviyorum. Yaptığı işlerin doğru olduğuna inanıyorum" diye devam ediyor. İşte önemli olan bu ve dışarıdakilerin göremediği gerçek böyle. Futbolcu eğer hocasını severse işin yüzde 70'i bitmiş demektir. Hatırlayın Zico, Sivas maçında ıslıklanmıştı.
O maçtan sonra Fenerbahçe fırtına gibi esmeye başladı. Bunun nedeni, futbolcular Zico'ya yapılan bu hareketi kendilerine yedirememiş, onun üzülmesine razı olmamışlar ve onun için oynamışlardır. Zico gibi bir efsanenin yurdumuza gelmesi bile önemlidir. Futbolcular ilah gibi gördükleri birisiyle daha iyi çalışır ve anlaşırlar. Zico da artık istediklerini yapmaya başladı. Fenerbahçe'yi 100. yılda hem ligde hem kupada zirveye taşıyor. Bakmayın siz, "Bu adam futbolu bilmiyor, çeksin gitsin" diye sığ ve basit eleştiri getirlenlere. Şu anda ligimizin en iyi futbol oynayan ve sonuca giden takımı Fenerbahçe'dir. Hakan Şükür, Gökhan, Tuncay ve Tümer ile dört forvet sahaya çıkan Fatih Terim'e övgü yağdıranlar, Zico'yu sırf Alex ve Tümer'i nasıl yan yana oynatır diye yerin dibine sokanlar aynı kişiler. Tuncay ve Aurelio'nun Atina'da iyi top oynamasını Fatih Terim'e mal edenler, bu çocukları Milli Takım'a hazırlayanın Zico olduğunu unutmamalıdırlar. Geldiğinde onunla ilk röportajı ben yapmıştım. "Bol gol atan bir takım yaratacağım" demişti.. Şu andaki durum, lehine tek penaltı çalınmamasına rağmen ligde en çok gol atan takımın Fenerbahçe olduğudur. Takımda gol atmayan kimse hemen hemen yok gibi. Bu da Zico'nun oyun felsefesinin göstergesidir. Üç hedeften ikisine adım adım yaklaşılıyor. Bir tanesi ise büyük şanssızlık eseri elden kaçmıştır. 5 gol atılan takım, şu anda Avrupa'da çeyrek final oynuyor. Her gelene gitsin denmesine alıştık da yahu bari şu adamı rahat bırakın. Dünya bir tane daha Zico yetiştirmiyor. Kıymetini bilelim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşin çivisi çıkmış   / 26-03-2007
 Zafer gecesi   / 25-03-2007
 Çalış senin de olur   / 23-03-2007
 İki kupa gelir mi?   / 21-03-2007
 Zordu kolay oldu   / 18-03-2007
 Görmek istemiyorlar   / 14-03-2007
 Eski günler gibi   / 13-03-2007
 Alex'siz olmuyor   / 11-03-2007
 Hep aynı Tiyatro!   / 07-03-2007
 İkrama ikram   / 05-03-2007


 
Kıymetini bilmek
Amatör branşlar gurur veriyor
Ah be Ümit Özat
Fenerbahçe kurultayı
Maçkolik
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Alex' ten iyisi yok
"Brezilya' da Ricardinho ile...
Aslanların 100 gülecek
Zirve yarışında geriye düşen...
Dört dörtlük
Beşiktaş; Danimarkalı Jensen ve...
Akın' a kanca
Yönetim, ara transferde Tigana'...