Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Canaydın aday olsun yine kazanır

Galatasaray kongre üyelerinin kongre toplama çalışmaları yaptığı belirtiliyor. Genel kurul toplayacak çoğunluk bulunabilir mi?
Aslında geç bile kaldılar. Olağanüstü kongreyi toplamak için. Geçen kongrenin ertesi günü ben imza toplamaya başlardım. Galatasaray kulübünde kalsaydım eğer. Her Galatasaraylının yapması gereken şey bu. Özhan Canaydın çünkü sadece kendi itibarını yitirmiyor artık, Galatasaray itibar yitirmeye başladı. Bir Galatasaraylı için en acı şey, Fenerbahçe'nin şamar oğlanı olmak. Fenerbahçe'ye yenilmeyi hazmedemeyen Galatasaray, Fenerbahçe'nin şamar oğlanı oldu. Kız basket takımı da perişan oldu. Erkek takımı 30 yemişti, kızlar da 20 fark yedi. Basketbolu Türkiye'ye öğreten kulüp Galatasaray ve Canaydın basketbolcu. Adamda biraz utanma olur; "Çıkıp ben başarılıyım" demek için. "10 şeyden, 7'sini başarıyla yaptık" diyor. Neymiş o '7' şey tek tek saysın. Lütfen, rica ediyorum. Madde madde saysın bana. 10 şey saysın. 'Şu 7'sinde başarılıyım, şu 3'ünde başarısızım' desin. Palavrayı bıraksın.

HEMEN GÖNDERİLMELİ
Başarılı olduğu hiçbir şey yok. Kulübün borçları katlandı. Sportif dallarda felaket yaşanıyor, futbolda tarihin en kötü Fenerbahçe'sinin, rakamlarla açık, 9 puan gerisinde Galatasaray. Yönetim bölünmüş mü; bölünmüş. Ne kadar gizlemeye çalışsa da. Kulübün futbolcularının, teknik direktörleri ve yardımcılarıyla arası açık mı; açık. Hatta oyuncular arasında bölünme başlamış, gençler harcanmış. Yanlış transferler yapılmış. Öbür spor dallarında durum futboldan da feci. Riva'nın ne olduğu belli değil. Ali Sami Yen üç otuz paraya elden çıkarılmış. Seyrantepe'nin ne olduğu belli değil. Galatasaray camiasına yalan söyledi. "100 milyon dolar bankada olacak. O zaman bana saldıranları göreceğim" dediği 29 Haziran günü 100 kuruş yoktu bankada. Sahip Som gibi karanlık bir adamın peşine taktı, Galatasaray kulübünü. Geçmişten, bugüne doğru gelin, Özhan'ın başkanlığı ayıplarla, utançlarla, rezaletlerle, skandallarla dolu. Yönetici olarak rezalet, ekonomik olarak rezalet, sportif olarak rezalet. Ama bunlar artık Canaydın'ı bitirmekten çıktı, Galatasaray'ı bitirmeye başladı. Her spor dalında Fenerbahçe'ye yenilmesi vukuatı adiye haline gelmişse, hele basketbolda 20, 30 farklar başlanmışsa, Galatasaray camiası buna tahammül etmez. Bu imzaların bir günde toplanması lazım. Galatasaray'ın bu hafta sonu kongre yapması lazım. Canaydın'a pasaportunu bu hafta vermesi lazım.

LİSE KAVGASI YOK
Ama bunların hiçbiri çıkmaz. Çünkü kongreye Canaydın'ın müritleri hakim. Galatasaraylılar değil. Liseliler, lisesizlere dökmeye uğraşıyor kavgayı. Hayır, Galatasaray'da böyle bir kavga yok. Bütün Galatasaray camiası, bu kulübün liseden doğmuş olmasından gururlu, iftihar ediyor. En başta ben. Liseliler başka, liseciler başka. Liseciler mürit. Lisecilerin başında da Özhan Canaydın var. Ali Uras'a "Liseden olmadığın için 'Başkanım' diyemiyorum" diyen Özhan Canaydın. Kongreye de bunlar hakim. Onun için bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyorum. Kongre toplanmaz, gelecek kongrede de Canaydın utanmaz, yine aday olursa da yine kazanır. Gürsoy ve Polat'ın yerine başka birisini bulur, kendisine 150-200 oy getirebilecek; kendisine başka bir kurban bulur, onun da desteğiyle kazanır kongreyi...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Parçalanırdı   / 27-03-2007
 Çakır hatalı   / 21-03-2007
 Ayrım kalkmalı   / 20-03-2007
 İkisi de gider   / 14-03-2007
 İpin ucu kaçtı   / 13-03-2007
 Antrenör yok   / 07-03-2007
 Toprak serpilmiş   / 06-03-2007
 Rahat yönetir   / 28-02-2007
 Zico sonuncu   / 27-02-2007
 İnsan mı önemli   / 20-02-2007


 
Savunması kötü
Kapısına kilit vurulur
Canaydın aday olsun yine kazanır
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Alex' ten iyisi yok
"Brezilya' da Ricardinho ile...
Aslanların 100 gülecek
Zirve yarışında geriye düşen...
Dört dörtlük
Beşiktaş; Danimarkalı Jensen ve...
Akın' a kanca
Yönetim, ara transferde Tigana'...