Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Erkeklik öldü

Bir adamı hafife aldık, futbol yorumcu-luğunda ırkçılığın hası ülkemize egemen oldu. Yüreklerinde yargıçlık yapması gerekenler de bu oyuna dahil oldu ve spor yazarlığı kulüp yazarlığına dönüştü. Sadece spor sayfalarını değil, gazetelerin birinci sayfalarındaki futbol başlıklarını da gördük. Televizyonlardaki katil özlemlerin çığlıklarını da dinledik. Biri bile bize yakışmazdı, ama futbolumuzda bir değil, bin türlü ırkçılık var. Bu öbür düzen, yemedik halt bırakmıyor. Şimdi bir gazeteciyi başından vuran adama ırkçı diyoruz.

* Bir adamı hafife aldık, din üzerinden siyaset yapan futbolculuk iktidar oldu. Tarikatlar egemen oldu futbola. Atatürk'ün teşhis ettiği futbolcu resminin yerini, ikiyüzlü adamların tahta çıkarıldığı düzen aldı. Laiklik; Cumhuriyet Bayramları'nda bahşiş niyetine Anıt Kabir'e bırakılan bir gösteri olarak kaldı futbolcularımızdan. Futbolcu deyip geçmeyin, çocuklarımız futbolcuların ağzının içine bakıyor. Birlik ve bütünlük yerle bir oldu. Şimdi bir gazeteciyi başından vuran adama ırkçı diyoruz.

* Bir adamı hafife aldık, mafya usulü teknik adamlık düzeni ele geçirdi. Gazeteciler korktu, futbol yorumcuları kaçacak delik aradı, bu kabadayı gösterilerde. "Elin gavuru" sayılan yabancı teknik adamlara yazılmadık hakaret, edilmedik yorum kalmadı da, arkası sağlam yerlilere çanak soru bankaları icat edildi. Futbolun ruhumuzu okşayan yumuşaklığı, sert saldırılarla insanlıktan çıkan gösterilere dönüştü. Toplu hücum emri verildi maçlarda. Dünya çapında şöhret olduk da. Şimdi bir gazeteciyi başından vuran adama ırkçı diyoruz.

* Kanun tanımaz bir adamı hafife aldık, yetkiler verdik de, dürüstlüğün anadan doğma yalnızlığına karşılık, ikili üçlü karanlık ortaklıklar üretildi. Sezon sonu iğrenç yemekler düzenlendi. Şikenin adı "hatır" oldu, hatırı sayılır müşteriler sayesinde. Karanlık tablolarla süslendi futbolumuzun dört yanı, topraklarımız sebil edildi. Tribünler birbirine düşman oldu, yasalar takımlara özel hale getirildi. Bizi birbirine kırdırmak için, demedik söz bırakmadı Hitler kılıklı yöneticiler. Şimdi bir gazeteciyi başından vuran adama ırkçı diyoruz.

* Hiçliğin merkez üssünden, sizlere ne çok şey kaldı. Futbolcunun en küfürbazı, yöneticilerin en ahlaksızı, yorumcuların en oryantali. Spikerlerin en çığırtkanı, muhbirlerin en alçağı! Hepsi bizde. Pilli radyolardaki namuslu yorumların yerini, zilli yorumlar aldı. "Erkeklik öldü abiler", delikanlılık yengeniz oldu.

* Doğruyu hak etmeyenler, yalana mahkumdur. Bu düzen çocuklarınızın ve geleceğinizin mezarıysa... Hafife aldığınız gerçeklerle, o mezarları sizler satın aldınız. İzlediğiniz televizyonlar, okuduğunuz gazeteler ve tapındığınız adamlarla, bu düzenin kaynağı sizlersiniz...

* Sizleri taksit taksit birbirinize kırdırıyorlar da, gözleriniz takımlarınızın forma renginden başka bir şey görmüyor. Yakında bu ülke tümüyle sevgisiz kalabilir, tümüyle sessiz. O zaman çığlıklarınızın duyulacağını mı sanıyorsunuz? Sığındığınız yalanların çaresizliğinde...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Adam olmak   / 16-01-2007
 Hayat bilgisi   / 09-01-2007
 Beni alkışlayın!   / 01-01-2007
 "Top"una öfke   / 26-12-2006
 Haluk'a mektuplar   / 19-12-2006
 İlk yarı kokusu   / 12-12-2006
 Siyah siluet   / 09-12-2006
 Yorgun dalgalar   / 05-12-2006
 Ateş Bahçesi   / 04-12-2006
 Fenerbahçe'yi tarif ediyorum   / 03-12-2006


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Artık yeter
Başkent ekibini eleyecek-lerini...
Kadere bak!
23 yıl G.Saray için ter döken...
Top Kleberson' da
Yönetim, Leverkusen' de şans...
Erkan bitiyor
Ç. Rize-G.Birliği maçını izleyen...