Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Adam olmak

Bir gazeteci, futbolcu Necati Ateş'in küfürlerine maruz kalıyor. Nasılsa Galatasaray yönetimi, böyle futbolcuların heykelini dikiyor ya. Gazeteci, TSYD'ye başvuruyor. TSYD, Necati Ateş'i kınıyor. Necati'nin de çok umurundaydı. Arkasında kapı gibi yöneticileri ve özel muhafızları varken... Böyle bir kınamadan sonra, ruhunda zerresi bulunmayan sportmenliğin ve adamlığın yoluna mı sapacak? Bu futbolcu, kendi taraftarına bile aynı çirkinlikleri sergilemedi mi?

***

Necati gibi adamlar, ağzında çalkaladığı kelimeleri bir tükürsün, bakın bakalım karanfilli tek harf çıkar mı? Ne büyük utançtır ki, böyle adamlara milli formayı bile giydiriyorlar. Türkiye'de değerleri temsil edenler beslemiyor mu Necati gibilerini... Milli Takım'a seçilen futbolcuların hal ve gidişini sorduğunuz zaman, "Ben ahlak bekçisi değilim" diyen Mustafa Denizli, seminerlerde ahlak bekçisi kesilir. "Bugünler, dünlerin eseridir" derseniz, başarılarda aslan payını alırlar, çirkinlikleri maziye postalarlar. Fatih Terim, bunların cesaret kaynağıdır da, İsviçre maçındaki onca çirkinliğin ilham perisi olarak, daha ne Necatiler üretecektir kim bilir! Bazı teknik adamlar ve edepsiz futbolcular arasında, safları sıklaştıran bir sadakat vardır. Yıllarca Alpay gibileri nasıl beslendi milli forma altında. Emre Belözoğlu'nun ırkçı söylemlerindeki gururunun aslan payı da Galatasaray'daki düzene ait değil mi?

***

Adnan Polat gibi yöneticileri de unutmayın. Siz Adnan Polat'ın, kendi takımındaki bir çirkinliğe tepki gösterdiğini gördünüz mü hiç? Futbol zarafetiyle hiç tanışmayan birinin, himayesindeki futbolculardan da fazla bir şey beklemeyin. O yüzden gariban edebiyatının merkez üssünde, veresiye sportmenlik dersi verilmez. Ama bedava arsa için bütün değerler talan edilebilir.

***

Bu ülke her şeyini yitirdi. Öncelikle gazetecilik namusunu. Meslektaşlarına edilen küfürlere ilgisiz kalanlar, çanak soru bankalarına mevduatlarını yatırıp, karşılığında yönetici abilerinden özel haber almakta hünerli. Yönetici sürüngenliği, o yüzden büyük itibar görmekte. Televizyonlardaki konu mankenleri pozisyonları tartışsın, ahlaki değerleri değil. Onlar yöneticilere, cevabını kendilerinin verdiği soruları sorsun. Soru sorarken bel kıvırsın, gerdan kırsın, dansöz gibi kafasını oynatsın. Aynı erotik filmde rol almaktan bu denli hoşnut olanların, yüklendikleri roller de birbirine yakışacaktır kuşkusuz. Bu oryantal mahzenlerde.

***

Küfürbaz bir futbolcuya karşı durmayan... Kendisine haber postacılığı yapan yöneticiye hizmet eden... Bitirim teknik adamların karşısında, altına kaçırmış cümlelerden, yalaka sorular üreten adamlardan ne bekliyorsunuz? Çocuklarınızın korunacağını mı? Adamlık mı?

***

Bu ülkede adamlık başına düşen insan sayısında berbat bir döküm var. O yüzden bazıları kamyonla gol atsa da. Bazı yöneticiler, koluna en pahalı saatleri takıp, altına en lüks otomobilleri çekse de.. Ve televizyonlarda, gazetelerde milyarları cebine indirse de... Parayla satın alınamayanlar listesinin ilk sırasında "adamlık" yazıyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayat bilgisi   / 09-01-2007
 Beni alkışlayın!   / 01-01-2007
 "Top"una öfke   / 26-12-2006
 Haluk'a mektuplar   / 19-12-2006
 İlk yarı kokusu   / 12-12-2006
 Siyah siluet   / 09-12-2006
 Yorgun dalgalar   / 05-12-2006
 Ateş Bahçesi   / 04-12-2006
 Fenerbahçe'yi tarif ediyorum   / 03-12-2006
 Fenerbahçe ligden çekilsin!   / 29-11-2006


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sakata gedi
Kanarya, 11 günde 10 sakat verince...
Demir zirve
Yıldırım Demirören, camianın önde...
Efsane geri dönecek
Trabzonspor' un Künyesi...