Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Liseciler hortladı
Galatasaray'ın dünya çapında eski oyuncuları ve pırıl pırıl gençleri var. Gerets hem eskileri, hem yenileri yok etti, birbirine düşürdü Galatasaray'da liseli, lisesiz ayrımı bitmişti. Bir kulüp haline gelmeye başlamıştı ama Canaydın ile birlikte liseciler hortladı....Futbolun 'f'sinden anlamayan bir başkan "Gerets kalsın" diyor ve sırf 'liseli' diye yönetimdeki kafatasçılar ona destek veriyor


Galatasaray, Gerets ile devam edecek gibi görünüyor. Belçikalı hocanın kalması Galatasaray'ın geleceğini nasıl şekillendirir?

Hayatının en talihli gününü yaşadı Gerets. Maç hak ettiği gibi bitseydi Gerets o akşam Belçika'ya gönderilmişti. 7-8 gol yerdi Galatasaray... Bu kadar kötü oynamış, bu kadar açık vermiş. Böyle iki maç seyrettim ben bu sene. Biri Beşiktaş-Sivasspor maçıdır, 8 fark olabilirdi, ikincisi Galatasaray-Bursaspor maçıydı. O da 8 farkla bitebilirdi. Galatasaray yönetiminin bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor. Tabelaya bakmadan. Oynanan bu facia futbolun hesabını sormalı. Gerets gördüğüm en başarısız hocalardan bir tanesi. Sonuç olarak söylemiyorum.
14 puan kaybetmiş Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde olmak bir zül.

AVRUPA'DA BİTİRDİ

Gerets'in günahı sadece de bu değil. Asıl büyük günahı Galatasaray'ı Avrupa'da yok etti. Köy takımlarına kaybederek yok etti Galatasaray'ı. Adnan Polat'a katiyen katılmıyorum. Eğer, "Ne verdik ki, ne istiyoruz" lafını gerçekten etmişse, Galatasaray Futbol Şubesi'ni yönetmeye layık birisi değil. Elindeki futbolcuların değerini bilmeyen, onları aşağılayan bir adamdan kulüp yöneticisi olmaz. Galatasaray'ın elinde Türkiye'nin en iyi kadrolarından biri var. Hele Gerets'in söyleyecek hiçbir şeyi yok. "Geçen sezon Galatasaray'ı ben şampiyon yaptım" demiyor mu Gerets? Şampiyon yaptığı takımdan giden var mı; yok. Buna karşılık istediği Carrusca, İnamoto alındı mı; alındı. Buna karşılık istemediği halde Türk futbolunun yeni, en büyük yıldızı Arda, o şampiyon takıma eklendi mi; eklendi. İşte yüzüne bakmadığı halde, son haftalarda attığı gollerle Gerets'in kellesini kurtaran Okan alındı mı; alındı. O zaman nasıl "Ne verdik ki, ne isteniyor" oluyor? Galatasaray'ın dünya çapında eski oyuncuları var. Galatasaray'ın gelecekteki 10 yılına adını yazdıracak, pırıl pırıl yenileri var. Yok etti hepsini Gerets. Hem eskileri, hem yenileri harcadı. Harcarken bir de bunları birbirine düşürdü. Futbolcular birbirine düşman oldu. Galatasaray'ın takım ruhunu yok etti. En büyük suçu bu Gerets'in. 'Galatasaray takımı' diye bir takım kalmadı Gerets'in sayesinde. Kimsenin kimseye güveni yok, kimsenin kimseyle dostluğu yok, herkes birbirinin arkasından konuşuyor, herkes birbirbirini çekiştiriyor. Darmadağın oldu Galatasaray.

GELECEĞİ KARANLIK

Futbolun 'f'sinden anlamayan bir başkan, "Gerets kalsın" diyor ve sırf bu başkan liseli diye yönetimdeki dazlaklar, kafatasçılar ona destek veriyor. Yeniden hortladı, liseciler Galatasaray'da. Bitmiştir bu iş. Galatasaray'da 'liseli, lisesiz' ayrımı bitmişti, Galatasaray bir kulüp haline gelmeye başlamıştı ama Özhan Canaydın'la birlikte 'liseciler' hortladı yine. Bu kadar kötü, Galatasaray'ı parçalayan bir hocayı sırf 'Adnan Polat liseli değil, Özhan Canaydın liseli' diye yönetimi böldüler, dazlaklık yapıyorlar resmen. Galatasaray'ın geleceği karanlık.

_İki maçta oynamayan Song, Bursa karşısında İliç'le birlikte yedek kaldı. Song ve İliç'in oynamamasıyla ilgili çeşitli iddialar dile getirildi. Galatasaray'ı darmadağın etmekle görevli bir casus ancak bu kadar zarar verebilir. Gerets ne yaptığını bilmiyor, şaşmadım. Onun için Gerets'i fazla konuşma gereği duymuyorum. Asıl konuşulması gereken Galatasaray yönetimindeki kafatasçılardır. Sırf 'lise mezunu değil' diye Adnan Polat'ı yok etmek için, kendilerini iktidara getiren, onlara seçimi kazandıran Adnan Polat'ı yok etmek için; Gerets'in peşine takılan dazlaklardır konuşulması gereken. Özhan Canaydın da değil. Özhan'ın bir şeyden anladığı yok. Perişan etti. Ali Sami Yen Stadı'nı sattı, Riva'nın ne olacağı belli değil. Galatasaray'ı maddi manevi batırdı. Kulübe bu kadar zarar veren bir başkan Galatasaray'ın tarihinde yok. O başkanı 'liseli' diye, kongredeki liseliler destekliyor, o başkanı 'liseli' diye yönetimdeki liseciler destekliyor. Yani Galatasaray yine minnacık bir koridorun içine, Galatasaray Lisesi'nin koridorunun içine sıkıştı.

MİDEM BULANDI

_İlk yarının bir değerlendirmesini yaptığınızda nasıl bir görüntü ortaya çıkıyor?
İğrenç bir futbol. Aklında kalan tek şey bu. Futbol seyretmekten nefret ettim. Yani her hafta 3 tane maçı seyretmek zorunda kaldığım için öylesine tiksindim, öylesine midem bulandı ki, televizyondaki Avrupa maçlarına bile bakamıyorum. Futbol gördüğüm zaman kusmam geliyor artık. Aklımda kalan tek şey bu. Futboldan midem bulanıyor. Anadolu da, üç büyük takımda da iş yok. Düzeleceğine dair bir işaret de yok.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şike yapılıyor   / 05-12-2006
 G.Saray'ı bilmiyor   / 29-11-2006
 Halimiz kötü   / 28-11-2006
 Üye seçilemez   / 22-11-2006
 Bağ kalmamış   / 21-11-2006
 İlk kez gördüm   / 15-11-2006
 Hani düzelmişti!   / 14-11-2006
 Gitsin o zaman   / 08-11-2006
 Ne fark eder!   / 07-11-2006
 İş sahada bitmeli   / 18-10-2006


 
Liseciler hortladı
Yönetici holiganlar
Fark açılmasa olaylar çıkardı
Polat meydanı boş bırakıyor
Kazanmalarını çok istiyorum
Avrupa çapında oyuncumuz yok
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kalacağım
Bu sezon sözleşmesi bitecek olan...
Sabri Powell
Genç yıldızın topla bu kadar hız...
Bu gerçek bir final
Tigana, ligin ilk yarısının son...
7 milyon euro
Cazip teklife Haşim Sayitoğlu geri...