Beşiktaş Teknik Direktörü, Ricardinho'ya yer açmak adına adeta takımı yerle bir etti ve mağlubiyetin en önemli sorumlusu oldu.
Beşiktaş'ın sık sık tartışılan teknik direktörü Tigana, sahaya sürdüğü 11'le eleştiri oklarının hedefi oldu. Sürpriz bir şekilde Ali Güneş'i sağ beke koyan Tigana, sol beke de Baki'yi kaydırdı. Böylece İbrahim Üzülmez'i yedek bırakıp Ricardinho'ya yer açan Fransız teknik adam, takımın en büyük gol silahı Nobre'yi
de 11'e almayarak bir kez daha herkesi şaşırttı.
OYUNA MÜDAHALE ETMEDİ TİGANA maçın başından itibaren savunmada yapılan hataları da seyretti. Bu bölgeye hiçbir önlem almayan Beşiktaş'ın hocası, Trabzonspor yenilgisinin en büyük sorumlusu olarak gösterildi. Maç boyunca sık sık kulübesinden çıkıp oyuncularını uyaran Fransız hoca, yanlış kadro seçimi nedeniyle otoritelerce eleştirildi.