Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Süper Lig panorama


BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... - 90 dk. oynadığı her maça 1 puan, - Her penaltı golü için 1 puan, - Her hat-trick için 1 puan, Her forvet... - Attığı gol başına 2 puan, - Her gol pası için 1 puan, Her orta saha oyuncusu... - Attığı gol başına 3 puan, - Her gol pası için 2 puan, Her defans oyuncusu... - Attığı gol başına 4 puan, - Her gol pası için 3 puan, - Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, Her kaleci... - Gol yemediği maç başına 3 puan, - Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... - Sarı kart başına 1 puan, - Kaçan penaltı için 2 puan, - Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, - Kırmızı kart için 3 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... - Yenilen gol başına 1 puan, Her forvet oyuncusundan... - Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir. (En az 30 dakika oynamak şartıyla)


En Değerli Oyuncu
Oyuncu...........................Takım........................Puanı
1.
Alex de Souza.................F.Bahçe......................23 (+6)
2.Tümer Metin...................F.Bahçe......................13 (+4)
3.Sasa İliç............................G.Saray......................13 (+3)
4.Oscar Cordoba................Antalya .....................12 (+4)
5.Piotr Dziewicki................Antalya .....................12 (+4)
6.Jaroslaw Bieniuk ............Antalya .....................12 (+4)
7.Volkan Yaman................Antalya .....................11 (+4)
8.Ümit Özat........................F.Bahçe......................11 (0)
9.Savaş Bahadır .................Sakarya .....................10 (+7)
10.Uğur Kavuk...................Antalya .....................10 (+3)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
11
Fenerbahçe 1995 yılından bu yana ilk kez ligde üç maçı da kazanma başarısı gösterdi. 11 yıldır ilk üç hafta takılan sarı-lacivertli takım; Erciyes, G.Birliği ve Rizespor'u yendi.

1 Trabzonspor, Süper Lig tarihinin en kötü startını bu sezon yaptı. Bordo-mavili takım üç haftada sadece bir puan toplayabildi. Trabzonspor, Kayseri ve Gaziantepspor'a yenildi.

8 Kayserispor, Süper Lig'de Ankaragücü'nü 8 maç sonra yenmeyi başardı. Lig tarihi boyunca 21 kez karşılaşan iki takımdan Ankaragücü ve Kayserispor 7 kez galip geldi.

9 K. Erciyesspor geride kalan üç haftada en çok gol yiyen ekip oldu. Mavi-siyahlı takım kalesinde tam 9 gol gördü. Rakiplerine 15 gol pozisyonu veren K. Erciyes başarısızdı.

GÖZE BATANLAR
CANGELE (Sakarya):
Sakarya'nın Arjantinli oyuncusu önce harika bir asist yaptı, ardından 9 kişi kalan takımının ikinci golünü atarak galibiyeti getirdi. Alkışlandı.

CORDOBA (Antalya):
Konya deplasmanında kalesinde devleşti. Üst üste kurtarışlar yaparak 3 haftadır gol yemedi ve takımına toplam 3 puan getirdi. Başarılıydı.

TJİKUZU (Ç. Rize):
F.Bahçe, Ç. Rize'yi yendi ama maçı seyreden herkes Rize'nin Namibyalısı Tjikuzu'nun futboluna hayran kaldı.

TÜMER (F.Bahçe):
Üst üste üçüncü kez bu ismi buraya yazıyoruz. F.Bahçe'de Alex'le müthiş bir ikili oluşturdu, bu hafta uzaktan güzel bir gol attı. Takıma katkı verdi.

WALTER ZENGA:
G.Antep'te yılların sağ beki Göksel'i sola, ön libero Kirita'yı sağ beke koydu. 8. dakikada dışarı atıldı ama yaptığı hamlelerle 3 puanı getirdi.

GÖKHAN ZAN (Beşiktaş):
Beşiktaş'ın zor maçında attığı golün yanı sıra savunmadaki güzel futbolu, takımına 3 puanı getirdi.

DELGADO (Beşiktaş):
Denizli önünde ortalarda fazla gözükmedi. Ama bir gol atıp 1 asist yaparak görevini yerine getirdi.

ZELENKA (V. Manisa):
G.Saray önünde sezonun en iyi futbolunu oynadı. Seyir zevki yüksek futbolunun yanısıra ikili mücadelelerde çaldığı toplarla dikkat çekti.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
Hasagiç
(G.Antep)
Mehmet (G.Antep)
Emre (Erciyes)
Erkan (G.Birliği)
Delgado (Beşiktaş)
Zelenka (Vestel)
Cangele (Sakarya)
Tümer (F.Bahçe)
Gökhan (Beşiktaş)
G.Ünal (Kayseri)
Erkan (G.Birliği)

GOL KRALLIĞI
5 GOL:
Alex (F.Bahçe)
4 GOL: İliç (G.Saray)
2 GOL: Petrous, Devran (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Cem (Rize), Tuncay, Tümer (F.Bahçe), Musa (Sivas), Meduna (Manisa)
1 GOL: Sedat, Tita (A.Gücü), Gökhan Zan, Delgado (Beşiktaş), Burak (Bursa), Yusuf (Denizli), Murat (F.Bahçe), Arda, Cihan, Necati (G.Saray), Bekir, Ali, Mehmet, Engin (G.Antep), Mehmet Çakır (G.Birliği), Ragıp, Iglesias, Gökhan (Kayseri), İlhan, Cenk, Timuçin, Emre (K.Erciyes), Yordanov, Belal (Konya), M'Bayo, Savaş, Cangele (Sakarya), Umut, Gökdeniz (Trabzon), Selçuk, Hakan Balta (V.Manisa)

ASİST KRALLIĞI
3 ASİST:
Tümer (F.Bahçe)
2 ASİST: Alex (F.Bahçe), Hakan, Orhan (G.Saray), Lazarov (K.Erciyes)
1 ASİST: Ayhan, Ceyhun (A.Gücü), Wederson, Jaba, Bilal (Ankara), İbrahim Üzülmez, Delgado (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Murat (Ç.Rize), Semih, Serkan, Tuncay, Ümit (F.Bahçe), Sabri, İliç (G.Saray), Drincic, Faruk (G.Antep), Eren, Niçoise (G.Birliği), Djalovic (K.Erciyes), Musa, Cangele (Sakarya), Serdar (Sivas), Murat, Yattara (Trabzon), Uğur, Meduna (V.Manisa)

HAFTANIN TAKIMI
SAKARYASPOR
Yeşil-siyahlı takım, 9 kişi kalmasına rağmen Sivasspor'u mağlup etmesini bildi. Mücadeleci ve akıllı bir futbol sergiledi. Sakaryaspor, haftanın en başarılı skoruna imza attı.

HAFTANIN HAKEMİ
CÜNEYT ÇAKIR
G.Antep-Trabzon maçını kusursuz yönetti. Kararlarına itiraz edilmedi ve 90 dakika boyunca oyuncularla iyi diyalog kurdu.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
CEM PAPİLA
V. Manisa-G.Saray maçındaki tüm kritik kararları tartışıldı. Çaldığı düdükler hatalıydı. Net pozisyonları da süzemedi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
HASAGİÇ (G.ANTEP)
Trabzon ataklarında kalesinde devleşti. Kritik kurtarışlarla takım arkadaşlarına güven verdi. Alınan üç puanda payı büyüktü.

HAFTANIN TARTIŞMASI
MEDUNA'NIN RAHATSIZLIĞI

Meduna'nın hastalanması ve oyuna devam edememesi nedeniyle liglerin neden erken başlatıldığı tartışıldı. Aşırı sıcaklar takımların futbolunu etkilerken maçlarda az gol atılması da dikkat çekti.

KIRMIZI KARTLAR
Emre (A.Gücü), Suat, M'Bayo (Sakarya)

SARI KARTLAR
Hürriyet, Kürşat, Adem (Ankara), Sedat, Ceyhun, Tita (A.Gücü), Uğur, Volkan (Antalya), Burak, Fahri (Beşiktaş), Sumulikoski, Cumhur, İsmail (Bursa), Ferdi, Yasin (Ç.Rize), Yusuf (Denizli), Tomas, Sabri (G.Saray), Kirita, Ali, Diawara, Engin (G.Antep), Mehmet Nas, Gökhan (G.Birliği), Gökhan, Ragıp, Bülent (Kayseri), Özgür, Timuçin, Lazarov, İlhan, Serge Die, Emre (K.Erciyes), Erhan, Mustafa (Konya), Savaş, Hakan (Sakarya), Gökhan, Balili, Hayrettin (Sivas), Hasan, Ferhat, Fatih (Trabzon), Selçuk, Ümit, Metin (V.Manisa)

YAZARLAR NE DEDİ?
"Fenerbahçe kendi sahasında oynuyor, stat dolu... Taraftarın müthiş tezahürat yapıyor. En azından şu seyirci için biraz koşup, mücadele etmelisin. Rakibin senden daha fazla top kullanıyor, topa hakim. En az senin kadar pozisyon üretiyor. Biraz koşup, mücadele et be kardeşim. Böyle bir Fenerbahçe olmamalı."
Can BARTU / Hürriyet

"Manisa her yönden uzun süre unutulmayacak bir 90 dakikaya sahne oldu. Aşırı sıcak altında oynanan maça iklime alışkın olduğu için Vestel daha iyi başladı. Gerets devre arasını beklemeden Mehmet-Necati değişikliğini yaptı. Bu değişim Galatasaray'a hücumda canlılık getirdi. Meduna'nın iyi olduğu haberi gelmesine rağmen tatsız bir on dakika izlendi."
İlyas TÜFEKÇİ / Takvim

"90 dakikalık bir maç düşünün Beşiktaş'ın ilk yarıda İbrahim Toraman'ın getirip Bobo'nun kullanamadığı, bir de Delgado'nun ortasına Gökhan Zan'ın attığı kafa golünden başka gol pozisyonu yok. Böyle bir futbol oynayan takıma hangi Beşiktaşlı taraftar, "Biz bu sene şampiyon olacağız" der? Kötü futbolun faturası sıcaklara kesilemez."
Ömer GÜVENÇ / Akşam




Sıcak lig
Sıra Tiran'da
Taburcu oldu
Kafa tutarız
Cenk İşler krizi
Süper Lig günlüğü
 
İki kişilik baraj
Zico, yarınki maçta en ağır görevi...
Alex' e kelepçe
Damienenko, F.Bahçe' de en...
Telafisi yok
"5-2' ye güvenmeyin. Çek takımı...
Şaş' a 11 göründü
Vestel maçında ikinci yarıda...
Ricardinho şova hazır
"Büyük hedefler peşinde koşan bir...
Meduna etkiledi
Denizli maçına Meduna şokunun...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu