İlk yarısı golsüz sona eren maçta sambacılar 49'da Adriano'nun süper golü ile öne geçti Avustralya atakları karşısında bunalan Brezilya, sonradan oyuna giren Fred'in golüyle rahatladı.
Dünya Kupası'nın en büyük favorisi Brezilya, Hırvatistan'dan sonra dün de Avustralya'yı 2-0 yenip ikinci tura çıkmayı garantiledi. 28. dakikada ceza sahasında Ronaldinho'- nun pasında topla buluşan Ronaldo'- nun vuruşunda defansa çarpan top kornere çıktı. 42'de Ronaldo'nun ceza yayı üzerinden vuruşu auta çıktı ve ilk yarı golsüz sona erdi. 2. yarıda
Avustralya, sambacıları çok zorladı.
2 TOP DİREKTEN DÖNDÜ 49'da Adriano'nun yerden vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0. Bu golün başlangıcı ofsayt kokuyordu. 82'de Ronaldinho'nun köşe vuruşunda ön direkte Kaka'nın kafa vuruşunda top üst direkten döndü. 90'da Fred'in pasıyla ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Robinho'- nun sert şutunda top yan direkten döndü. Dönen topu Fred, ağlara gönderdi ve skoru belirledi: 2-0.