Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sistem savaşları

Futbol oyununun herkes tarafından kolayca anlaşıla-bilmesindeki en önemli unsur, kurallarının azlığıdır. Bu ülkede onun için 75 milyon YORUMCU vardır. Onun için ben 'Yorumculuk meslek değildir' derim, hep. Bakın Dünya Kupası için yapılan yorumlara, sizin yorumlarınızdan çok farklı mı? Belki çoğunuz bu kupada tahminlerinizin yorumculardan daha fazla tuttuğunu da görmüşsünüzdür. Eğer yeterince bilgi sahibi olmadan yorum yapılırsa, "Portekiz, Angola'ya 7-8 atar'' dersiniz. Maç sonunda da mosmor kalırsınız. Herkes artık şunu iyi bilmeli. Video ve maç analiz programları sayesinde tüm takımlar rakiplerini çok kolay analiz ediyorlar, taktik olarak asla ezilmiyorlar; bu bir.
Yine bilimsel antrenman programları sayesinde tüm takımlar çok iyi bir fizik kondisyona sahip oluyorlar; bu da iki. O zaman da, taktik ve fizik açıdan takımlar arasında çok küçük farklar kalıyor. Bu nedenle de bu Dünya Kupası'nda, hiç kimse öyle 6-0 falan gibi sonuçlar beklemesin. Peki Dünya Kupası'nda kilidi ne çözecek? Görünen o ki; kilidin anahtarı sistemler olacak. Bana göre, sistemlerin içinde en oturmuş olanı 4 4 2. Brezilya, Almanya, Arjantin, İngiltere bunu gayet başarılı uyguluyorlar. Ancak, Almanların göbekteki 2 ağır adamı Mertesacker ile Metzzelder ve önlerindeki diğer ağır adam Borowski nedeniyle Almanya'nın savunma arkasına atılan toplarla gol yiyerek çok uzağa gidemeyeceğini düşünüyorum. İngilizler ise orta sahanın ortasında, her gelinlik kızın rüyası, singer dikiş makinası gibi, 2 süper ön liberoya (Lampard ve Gerard) sahipler. Savunmaları Ferdinand ve Terry ile daha çabuk olduğu için de bayağı yol alırlar gibi gözüküyor. Bu sistemin tek rakibi ise, 4-3-2-1 şeklinde ve adeta bir piramit şeklinde sahaya yayılmayı sağlayan taktik düzen. Bunu en başarılı uygulayıcısı ise Hollanda. İşte şampiyon buradan çıkacak. Biz arkadaşlarla bir sanal şampiyona yaptık. Finali Brezilya-Hollanda oynuyor. Şampiyon kim mi oluyor? Onu 1 hafta önce yazmıştım. Brezilya bu işi götürür, hem de herkes gördüklerinden zevk alır.


 
Sistem savaşları
3'LÜ YAPMA YANARSIN!
BAŞKANLIK STENTi ETKiLER
KUPA "TOP"UN ELiNDE
Özel Adamlara Saldırmayın!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fabiano hesapları
Yönetimde Luis Fabiano için...
B. Dortmund bırakmıyor
Erdal Keser' in transferi...
Para krizi
Yabancı futbolcuların bütün...
Fatih bilmecesi
Başkan Albayrak "Fatih ile oturup...