Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fener'in önüne geçti
Ali Şen'in lafla başlattığı F.Bahçe düşmanlığını gerçeğe dönüştürdüler. 'Biz Fenerbahçe'yiz' demeye getirdiler Canaydın ile 2 saat yan yana oturuyorlar ve bir 'merhaba' demiyor. Böyle bir zihniyet F.Bahçe Başkanı olabilir mi?


Yıldırım'ı siz de en çok eleştirenlerden birisisiniz. Gerçekten görevi bırakmış olması Türk futbolunu ne yönde etkiler?
Türk futboluna 'düşman' sözcüğünü bir Fenerbahçe Başkanı, Ali Şen soktu. "Fenerbahçe düşmanları, Fenerbahçe düşmanları" diyerek. Ve Aziz Yıldırım, Ali Şen'in lafla başlattığı bu düşmanlığı gerçeğe dönüştürdü. Bugün düşmanlık var Türk sporunda; resmen. Fenerbahçe düşmanlığı var. Bunun ortadan kalkması lazım. Bugün Galatasaraylı olmadığı halde şampiyonluğuna sevinen insanların çoğu, "Bizim Fenerbahçe'yle sorunumuz yok. 'Fenerbahçe kaybetti' diye sevinmiyoruz. 'Aziz Yıldırım ve onun tetikçileri kaybetti' diye seviniyoruz" diyorlar açık seçik. Fenerbahçe'nin önüne geçti Aziz Yıldırım ve onun tetikçileri. 'Biz Fenerbahçeyiz' demeye getirdiler. Eylemleri, söylemleri ve tutumlarıyla... Buna 'dur' denilmesi lazım. Aziz Yıldırım etrafından, sevilen, sayılan, tasvip gören Fenerlileri tasviye etti. Uğur Dündar, Atilla Kıyat paşa, Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri geçen ve suçları Aziz Yıldırım'ı gölgeler gibi gözükmek olan Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp. Aziz Yıldırım kimseye tahammül edemedi. Etrafındakiler onun tetikçileri. Bu yüzden onlarla çalışmayı tercih etmedi. Bu yüzden bu havayı yarattı. Bu havanın ortadan kalkması lazım.

NEFRETİN YERİ YOK
Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon Başkanı, hangi başkan olursa olsun, gittiği yerde hangi saygıyı görüyorsa Fenerbahçe'nin başkanı da o saygıyı, o ilgiyi, o sevgiyi görmeli. Fenerbahçe bu ülkenin en eski, en sevilen kulüplerinden bir tanesi. Bugün en nefret edilen kulüp durumunda. Aziz Yıldırım sayesinde. Bunların ortadan kalkması lazım. Sporda nefretlerin, düşmanlıkların yeri yok. Bu kelimeler telaffuz dahi edilmemeli. Özhan Canaydın'ın son olarak anlattığı olay ne kadar ayıp bir olay. 2 saat yan yana oturuyor iki kulübün başkanı, ki öbür kulüp başkanı, aynı zamanda Kulüpler Birliği'nin de başkanı. "Merhaba" demiyor. "Aziz ben buradayım" demek zorunda kalıyor Özhan Canaydın. Ve onun üzerine de Şeref Tribünü'ndeki bir kuvvet komutanı, Aziz Yıldırım adına, Canaydın'dan özür dilemek zorunda kalıyor. Bunlar ne kadar ayıp bir şey. Böyle bir zihniyet Fenerbahçe Başkanı olabilir mi? Yani Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin başından derhal ayrılması lazım aslında. Ben onun istifasını yürekten destekleyen ve yürekten alkışlayan birisiyim. Ama benim tanıdığım Aziz Yıldırım açısından baktığımda bana tam bir taktik gibi gözüküyor.

_ F.Bahçe şampiyonluğu kaybedince kaosun içinde buldu kendini. Her şeyin bu kadar pamuk ipliğine bağlı olması biraz garip değil mi?

İKİSİ DE İNANAMIYOR

Fenerbahçe şampiyonluğu kaybettiğine inanamıyor hâlâ. Galatasaray da kazandığına inanamıyor. Yoksa oynar, şampiyonluğu kazanırsın veya kaybedersin. Ama kupayı Beşiktaş'ın, şampiyonluğu Galatasaray'ın alacağı kimsenin aklından geçmiyordu. "Sezon bitsin de biz iki kupayı alıp müzemize koyalım. Formalite maçları oynuyoruz" havasındaydı bütün Fenerbahçe camiası. Ve bu havada olmakta da haklıydı. Ancak ikisini birden kaybettiler; özellikle ligi kaybetmeyi akıllarına sığdıramadılar. O yüzden şaşkınlar. Yoksa Fenerbahçe tarih boyunca çok şampiyonluklar kaybetti.


 
Taktik Yapıyor
Fener'in önüne geçti
Daum artık faydalı olmaz
Polat ve Terim kendini bitiriyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Campbell okey
Daily Mirror, Daily Star ve L'...
Geremi sürprizi
Yönetimin teklif yaptığı Geremi,...
Süper Jason
Kartal' ı...
Hoca bilmecesi
İkinci başkan ...