Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Teke Tek

Şampiyonluk yarışında haftalardır teke tek kalan iki dev, yine kazandı. Sarı Kanarya, Avni Aker'den zaferle dönerken, bitime iki maç kala şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. G.Saray ise Ali Sami Yen'de farka gitti, derbiden beklediği sonucu duyamayınca buruk bir sevinç yaşadı. Cimbom, şampiyonluk umudunu son 180 dakikaya taşıdı.


Fenerbahçe, haftanın maçında Avni Aker'de Fatih Tekke'nin golü ile geriye düştü. Ardından Trabzonspor'un 53. dakikada Szymkowiak ve Hasan ile birer şutu direkten döndü. İlk yarıda kötü oynayan Kanarya, 56'da Tuncay ile golü buldu. Bu golle kendine gelen F.Bahçe, 66 ve 79'da Semih'in golleri ile tarihi bir galibiyete daha ulaşmasını bildi.

Fatih Tekke'nin 81'de gelen 2. golü Trabzonspor'a yetmedi. Fenerbahçe bu galibiyetle averajla liderliğini sürdürdü, şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. Yattara'yı son 20 dakikada oyuna alan, korkak bir futbol benimseyen Vahid Halilhodziç, Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Trabzonspor, üçüncülük yarışında yara aldı.

Diğer şampiyonluk adayı G.Saray da Ali Sami Yen'de Ankaraspor önünde farka gitti. Sarı-kırmızılıların golleri İliç (2), Hakan Şükür ve Hasan Kabze'den geldi. Ancak Fenerbahçe kazanınca, Cimbom yine 2. sırada kaldı. F.Bahçe, çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la oynayacağı final maçı öncesi büyük moral depoladı.


***

Alkışlayın

Futbola ve heyecana doyduğumuz müthiş mücadeleyi bileğinin hakkıyla kazanan Kanarya, artık şampiyonluk şarkıları söylüyor.

Sadece F.Bahçe için değil, Trabzonspor ve ondan da çok G.Saray için önemliydi Avni Aker'deki maç. Tam da "Ne maçtı ama" denilip yıllar sonra bile anlatılacak türden bir heyecana sahne oldu. Her iki takım da maça temkinli başladı. Ancak F.Bahçe biraz daha rahattı. Halilhodziç'in Yattara'yı kulübede oturtması ağır F.Bahçe savunması için bulunmaz nimetti.
İki ekip ilk 10 dakika birbirlerini şöyle bir tarttıktan sonra gol koklamaya başladılar. Ev sahibi ekip 35'te Fatih Tekke'yle bulduğu golle öne geçtikten sonra, "4. büyük" olduğunu ve Avni Aker'de oynadığını unuturcasına, topyekün savunmaya çekildi. F.Bahçe gibi bir takım karşısında 55 dakika gol yemeden savunma yapılamaz. Nitekim yapılamadı da... Devreyi yenik kapayan F.Bahçe, ikinci 45 dakikada ne kadar da soğukkanlıydı. Trabzonspor'da sıkça gördüğümüz telaş ve panik havası, yenik durumda olmasına karşın F.Bahçeliler de yoktu. Soğukkanlıkla, organize ataklarla gol aradılar. Ve bir Tuncay, iki de Semih'in golüyle maçı kazanıp, sırat köprüsünden sağ salim geçtiler. Fazla söze gerek yok, F.Bahçe'yi herkes centilmence alkışlamalı...




En güzel galibiyet
Kurtarıcı Semih
Maçın en heyecanlı dakikaları
Alex geç uyandı
Luci'nin yerine Önder
Yıldırım kutlama
Otelden çıkmadılar
Maçın anatomisi
 
Alkışlanmalı
Fenerbahçe sorgusuz sualsiz şampiyonluğa gitmeye devam ediyor. Geçen...
Fener şampi...
Fenerbahçe son tehlikeli virajında Trabzonspor' u deplasmanda yenerek...
Bayrakları asın
Kim ne derse desin maçtan önce bütün söylenenler boşa gitti. Futbolun...
Gölge düştü
Gerets, "Şampiyonlu-ğa...
Gerçeker' e saygı
Maçtan önce vefat eden FIFA...
İsyan çıktı
Tavrımızı kolayım
Beşiktaş'...
Transfer durdu
Beşiktaş' ta Vestel maçı...
Biz hak ettik
Hodziç "3 puan için mücadele...
Cimbom marşı çalındı
Trabzonspor sahaya çıktığı sırada...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu