Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Büyük fırsat kaçtı
AIG, Manchester ile 59 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. AIG'yi kovmasalardı Galatasaray zengin bir kulüp olabilirdi Canaydın, zamanında Seyrantepe projesini sahiplenmedi. Şimdi Mustafa Sarıgül'ü yanına aldı ama iş işten geçti


Ünal Aysal rehin tuttuğu hisseleri yabancı fonlara sattı. Satışla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Siz satışla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Ünal Aysal'ın elindeki hisseler zaten Galatasaray Kulübü'nün değil. Satışta olması gereken hisselerdi. Bugüne kadar niye tutuldu onu da bilmiyorum! Doğal bir prosedürdür bu. Ortada bir hisse senedi varsa bunun alıcısı da, satıcısı da olacaktır. Kim alır, kim satar bunlar ticari şeyler. Bu satışta bir usulsüzlük varsa zaten yetkili kurullar buna müdahale ederler. Edilmediğine göre normal. Bu hisseler daha önce AIG'nindi. AIG, Galatasaray'ın ortağıydı. Kıyametler kopararak, AIG'yi kovdurdular. O AIG geçen hafta Manchester United'la 59 milyon dolarlık bir forma anlaşması yaptı. AIG'- yi kızdırmasalar, kaçırmasalardı bugün Galatasaray aynı ölçüde AIG'nin desteğine sahip, çok zengin bir takım olabilirdi. Ama maalesef Necdet Çoban ve onun arkasındaki bir kısım medya, ki onların arasında benim ağabeyim Öcal da var, AIG'yi yerden yere vurdular, Özhan Canaydın da AIG'yi şutlamayı marifet zannetti. İşte şimdi 59 milyon dolara İngilizlerin, Manchester United'ın göğsünde AIG yazıyor. "Kayman Adaları'ndaki sahte şirket" dedikleri AIG!!! Bununla birlikte çok acıdır ki, AIG'yi Türkiye'ye getiren, Galatasaray'a tanıtan, tanıştıran da Necdet Çoban'dır. Buna rağmen sonra karşısına geçti ve Galatasaray'- ın bu büyük maddi ve manevi olanaktan yararlanması önlendi. Yazık oldu.

YILDIRIM ENGELLEDİ

_ Galatasaray'in Seyrantepe'yle ilgili girişimleri iktidardan dönüyor. AKP'nin Seyrantepe politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Seyrantepe'de iki şey var. Biri spor tesisleri. O tesisler konusunda bir sorun yok. Orada Galatasaray'ın beceriksizliği var sadece. İki; Galatasaray'a gelir getirecek, o arazinin geri kalan bölümlerindeki yerleşime açılacak alan. Villalar, alışveriş merkezleri, falan filanlar. Galatasaray çok büyük para kazanacaktı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bunu büyük bir başarıyla önledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda Aziz Yıldırım'ın dümen suyunda.
Galatasaray'a gelir getirecek kısmı durdurdular, "Stadı yapabilirsiniz" diyorlar. Galatasaray'ın stadı zaten var. Öyle bir acil ihtiyacı da yok. Ama bu işlerin sorumlusu başından beri Özhan Canaydın. Mustafa Sarıgül benim önümde, seneler evvel bu projeyi Canaydın'a açıkladı. O zaman Ali Sami Yen ve Seyrantepe ortak projelerdi. Stadyum, Seyrantepe'ye taşınacak, Ali Sami Yen'in olduğu yere de Galatasaray'a gelir getirecek tesisler yapılacaktı. Özhan Canaydın durdurdu projeyi, sahiplenmedi. Şimdi yeniden Canaydın, Sarıgül'e döndü, onu yanına aldı ama çok şey kaybedildi.



 
Köle istiyor
Büyük fırsat kaçtı
Hakan'a mahkum
Savunma yanlıştı
Kim askerlik yaptı
Teslim oluyorlar
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Top, Alex' in ayağına...
Sivasspor' a, tüm...
Stat TOKİ' den
Ali Sami Yen Stadı, arazisiyle...
Dil yarası
Malatyaspor maçından sonra zehir...
Böyle gitmez
Albayrak "Sahada onları...