Tahkim Kurulu'nda üst üste yaşanan istifalar, ortalığı yangın yerine çevirdi. Futbol Federasyonu Asbaşkanı Hasan Doğan, "İstifa için baskı var mı araştırıyoruz" dedi.
***
Tahkim kaosu
Federasyon Asbaşkanı Hasan Doğan, "Üyelerle görüşüyoruz. Bazı arkadaşlar istifalarını geri alabilir. Olmazsa genel kurul yapılır" dedi.
Tahkim ateşi alev alev yanmaya devam ediyor... 16 yıldır Tahkim Kurulu üyeliği yapan noter Erkan Vardar, raportör avukat Gürol Kaymak'tan ve Prof. Samim Ünal'dan sonra yedek üyeler Prof. Metin Fevzioğlu, Prof. Fahrettin Aral, Ömer Faruk Ergin'in de istifa etmeleri ortalığı yangın yerine çevirdi. Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı'nın hukuk bürosunda çalışan avukat Kahraman Berk'in istifa etmesi beklenmiyor. Diğer yedek üye Refik Moral'ın ise istifa konusunda kararsız olduğu belirtiliyor.
3 TANE YOL VAR Asbaşkan Hasan Doğan istifa eden üyelerle görüştüğünü ve bazılarının kararından dönebileceğini belirtti. Doğan, "İstifa baskısı var mı araştırıyoruz. Birinci yol istifalarını geri almaları. Bu olmazsa sıkıntı doğmaması için görevlerine genel kurul yapılmadan 15 gün daha devam etmeleri. 3. yol ise istifalardan dolayı genel kurul yapılır, Tahkim yeniden seçilir" dedi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de, "Bu konuda geç kalınmış" diye konuştu.
Turgay DEMİR- Fatih DOĞAN