Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Şubat'ta gelmeliydi
Levent Bıçakcı, Terim'i daha Şubat ayında düşünüyordu. Ama yapamadı. Bugün işi daha zor. Bana teklif gelse zor kabul ederdim. Terim'i Terim yapan da bu zaten. Hakan iyiyse adını ilk sıraya yazacaktır Ersun Yanal'ı fazla abarttık. Genç bir hocanın milli takımın başına getirilmesi heyecanı gözlerimizi bağladı. Biraz araştırma yapsak yanlış bir seçim olduğunu görürdük


Milli Takım'da beklenen oldu. Ersun Yanal gitti, Fatih Terim geldi. Daha bir yıl önce '2000'li yılların hocası' olarak gösterilen Yanal'ın sonu niçin böyle oldu? Ersun Yanal'ı biz medya olarak biraz fazla abarttık. Genç bir hocanın milli takımın başına getirilmesi heyecanı biraz gözlerimizi bağladı. Hem içerden, hem genç taze bir isim getiriyor, Futbol Federasyonu böyle bir cesaret gösteriyor diye, hepimiz gerçekten gözlerimizi Ersun Yanal'a kapayarak bu işin ardına düştük. Oysa biraz araştırma yapsaydık, biraz derinine inseydik Yanal'ın yanlış bir seçim olduğunu görürdük.

HEP YARI YOLDA BIRAKTI
Ersun Yanal'ın herhangi bir sonuca ulaşmış kulüp başarısı yok.
Tam tersine çalıştığı kulüpleri yarı yolda bırakmakla ünlü. Önce Denizlispor'da yardımcısı Tevfik Lav'la anlaşmazlığa düşerek kendisi Denizli'yi yarı yolda bıraktı. Tevfik Lav ile aralarında bir de küslük oldu. Ersun'a küs öldü rahmetli Tevfik Lav. Gençlerbirliği'nden iyi bir teklif alarak Ankaragücü'nü yarı yolda bıraktı, Milli Takım'dan iyi teklif alarak da Gençlerbirliğini yarı yolda bıraktı. Yani ne Denizli'de, ne Ankaragücü'nde ne de Gençlerbirliği'nde Ersun Yanal'ın sonuca ulaşmış başarısı yok. Tam tersine çalışmaları kısa vadeli. Olgunlaşamadan bırakıyor.
_Hakan Şükür'ü milli takımdan dışlaması, F.Bahçe-G.Saray ayrımı yapıyor iddiaları da ayrılık sürecini tetikledi galiba..
Ersun Yanal'ın bilgisayarındaki bilgiler ikiye ayrılıyor. Birincisi çalıştırdığı takım, diğeri Fenerbahçe! Yani Fenerbahçe'den herhangi bir teklif aldığı anda orada göreve başlamaya hazır tutmak için kendi bilgisayarında bilgiler var. Şöyle dediği iddia edildi zaman içinde, "Fenerbahçe'nin bugünkü hocasında olmayan bilgiler benim bilgisayarımda var." Böyle olduğu için, çalışmalarını Fenerbahçe'ye göre yaptığı içindir ki Ali Sami Yen Stadı'nın civarına uğrayamadı. Böyle bir milli takım hocası olabilir mi? Sezon başında Hakan Şükür ile Necati harika bir ikiliydi. Gollerini atıyorlardı ve Galatasaray fırtına gibi gidiyordu. Hakan operasyonuna başladı, Galatasaray düşüşe geçti. Ersun Yanal, Hakan'ı dışarda bıraktı, Necati'yi, takımında bile oynamayan Bülent'i çağırdı. Rüştü'nün 100'ler kulübüne Hakan'dan önce girmesini sağlamak için Hakan Şükür'ü kesti.

BİRBİRİNDEN ZOR 5 MAÇ
_Gönderilme zamanlaması doğru mu peki?
Aslında Fatih Terim'in gelmesi daha Şubat ayında gündemdeydi. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile görüşmelerimde kendisi daha o zaman Terim'i istiyordu. Hatta oynanmayan bir Tunus hazırlık maçı vardı. Ondan sonra getirilecekti. Ben, "Tunus maçından önce getirin, bir hazırlık maçında takımı test şansı olur" dedim. Ancak Bıçakcı'nın o zamanki gücü buna yetmedi. Ve içerdeki Yunanistan beraberliği ile ikinciliğimiz bile tehlikeye girdi. Ukrayna, Yunanistan'ı yenip bize bir şans daha verdi. Şimdi de kolay değil. Evinizde Danimarka ile oynayacaksınız, deplasmanda grup lideri Ukrayna ve kendi sahasında her zaman zorlu bir rakip olan Arnavutluk.. Danimarka ile bir de onbire onbire oynayacaksınız. Bunlar işin kolay kısmı. Çünkü ikinci olursan, playoff oynayacaksın. Play-off'ta oynayacağınız en kötü takım Ukrayna'ya fark atar. Bu beş maçı Ersun Yanal ile oynamaya imkan ve ihtimal yok. Çünkü Türkiye'nin rakibi olan Ukrayna, Danimarka, Yunanistan ile oynadığı 4 maçta Ersun Yanal'ın galibiyeti yok. Bu 4 maçta attığı gol sayısı 1! Palavra takımlara bir sürü gol atmışsın.

HAKAN İYİYSE OYNAR
_Tek alternatif Fatih Terim miydi?
Ersun Yanal gittiği zaman geriye ne kalıyor. İki alternatif: Ya Fatih Terim, ya Mustafa Denizli. Mustafa Denizli, İran'da çalışıyor. Başarılı çalışıyor ve çok önemli işler yapıyor. Oysa Fatih Terim boşta. Milli Takım söz konusu olunca Fatih Terim'in şartı şurtu olmaz. Fatih Terim olmasa, yabancı hoca olurdu. Bizde son dönemde "ille de yerli" hoca moda oldu. Hocanın yerlisi, yabancısı olmaz. İyisi, kötüsü olur. Ama şimdi 3 kritik maç kalmış. Türk futbolunu en iyi tanıyan hoca kim? Fatih Terim! Alternatifsiz, tek...
_ Terim kendini riske atmadı mı?
Bu şartlarda bana teklif gelse kabul eder miydim? Zor! Ama Fatih Terim her zaman olduğu gibi mangal gibi yüreğiyle 'evet' dedi. Terim'i Terim yapan da bu zaten.
_ Fatih hoca, Hakan Şükür'e üstü kapalı yeşil ışık yaktı. Hakan'ın dönüşü takımda diğer oyuncularla sorun yaratır mı?
Hakan Şükür iyi oynarsa takımda yerini alır. Fatih Terim'in böyle bir takıntısı yok. Hakan iyiyse önce onbire onu yazar, sonra diğerlerini. Ama formsuzsa, kötüyse zaten kimse Hakan Şükür'ü konuşmaz. Hakan'ın gelmesi niye sorun yaratsın. Fatih Tekke'nin ne dediğini bilmiyorum ama kendisinden duyduğum şu: Hakan ağabeyle çok daha iyi oynarız. Şimdi takımın başında Ersun Yanal olunca ve Hakan Şükür'e tüm kinini kusunca, futbolcular da Ersun Yanal'a yakın olmak zorunda. Maçlarda ona koşmalar... Bu işin doğası bu. Ersun Yanal şimdi maça gelsin, Fatih Terim'in yanına sahaya insin bakalım, o futbolcu kime koşacak? Siz Avrupa'da bir futbolcunun gol atınca hocasına koştuğunu görüyor musunuz? Ama Türkiye'de takıma girmen için hocanla aranın iyi olması lazım, bunu medyaya kanıtlaman için de maçlarda hocana koşman lazım! Fatih Terim bu halden kurtaracak bu takımı.


 
Şubat'ta gelmeliydi
G.Saray'da sorun çok! 'Say' derseniz; bir, para yok!
Çatladıkapı'ya git FENER'de kalma!
CAREW seneye bedava giderdi
Medya çifte standartçı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kahveci gelici
F.Bahçe' nin transfer listesinde...
Kily harekatı
Rui Costa' nın "Türkiye' yi hiç...
Ümraniye zirvesi
Sabah Rıza Çalımbay, Kıvanç Oktay...
İkincilik başarı değil
Kulüpleri tembellikle suçlayan...