Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Politikasız politika

Fenerbahçe transferlerin hızlı kulübü olarak yıllardır sağlamlaştırdığı unvanını, bu kez kaplumbağa kabuğunun içine gizledi. Şampiyonlukla biten yeni sezonun ardından hedeflenen transfer politikası oluşturulamayınca, hedeflerde de sürekli değişiklikler oldu. Emre Belözoğlu, Daum'un olmazsa olmazıydı. Alman hoca son raporunda orta sahadan topla çıkabilecek ve takımın pas yüzdesini artıracak bir oyuncu istiyordu. Bu futbolcunun "yerli" statüsünde olması da çok önemliydi, çünkü yabancı kontenjanını bu gelişmeye göre stoper ve başka bir orta saha oyuncusundan yana kullanacaktı. Başkan Aziz Yıldırım bu nedenle Emre'yi almak için çok uğraştı. Milano'ya kadar gitti.
İnter kulübü ile prensip anlaşmasına vardı. Emre ile görüştü. İnter'deki üç milyon avro'luk ücreti konusunda da garanti verdi. Emre'nin aklı karıştı. İngiltere'den ve İtalya'dan aldığı teklifler vardı. Türkiye'ye dönmek istemiyordu. Ama bu kulüpler o parayı karşılamadılar. Bir tarafa kariyerini koydu, diğer tarafa profesyonelliğini. Emre yetiştiği Galatasaray camiasının da etkisini devamlı üstünde hissetti. Fenerbahçe formasını giyerek, tepki toplamaktan da çekincesi vardı. Her şeyden önce iyi bir Galatasaraylı'ydı. Devam eden pazarlık sürecinde Aziz Yıldırım'ın gözünü kararttığı ve Emre'ye müthiş imkanlar sunduğu kulaklara geldi. Fakat bir türlü istediği "evet" cevabını alamadı. Bu kadar nazlı bir transferin, bundan sonra nasıl bir gelecek taşıyacağı tartışılır. Ama Fenerbahçe'yi ve Daum'un planlarını olumsuz etkileyeceği bir gerçek. Fenerbahçe Başkanı, "Artık bizi Türkiye kesmez" sözleriyle Avrupa'da net bir hedef ortaya koydu. Daum bu hedefi yakalayacak, "takım olma" bilincini veremedi. Bu nedenle yaratıcı ve yıldız oyuncularıyla başarıyı yakalayacağına inanıyor. Daum şimdi aynı kalitede bu kez yabancı bir orta saha oyuncusunda ısrar edecektir. Ancak bu kez de Rüştü'nün durumu dengelerle oynayabilir. Rüştü konusunda Barcelona ile anlaşma sağlanamazsa, bir de yabancı kaleci alınması gündeme gelebilir ki, bu kadrodan bir başka yabancının gitmesi demek olacak. Fenerbahçe transfer yapmadı. Çünkü ne yapacağını bilemiyor!..


 
Politikasız politika
Hazırlık kampı
Kuş'un önemi
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ergün' e kıskaç
Kayserispor' un keşfedil-memiş...
Ferrari çalındı
G.Saray' ın "Bonservisi bizde"...
Kimseye acımam
"Çalışmayan asla kadroya giremez.
Bırakın gideyim
Newcastle & Everton' un istediği...