Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Sıra geldi şampiyonluğa


30 yıl sonra potada finale yükselen Beşiktaş, gözünü kupaya dikti. Kartal'ın koçu Burak Bıyıktay "Finalde Fenerbahçe'yi isterim" derken Khalid El-Amin "Kim olursa olsun fark etmez" yorumunu yaptı.

***

Kartal şampiyon

Beşiktaş'ı potada 30 yıl sonra finale uçuran Khalid El-Amin, "Kupayı havaya kaldırdığımız anı görüyorum" derken antrenör Burak Bıyıktay, finalde Fenerbahçe'yi rakip olarak istedi.

Ülkerspor'u 3-1'lik seriyle yarı finalde eleyerek tam 30 yıl aradan sonra Basketbol Ligi'nde finale yükselen Beşiktaş, gözünü şampiyonluğa dikti. Siyah-beyazlı ekibin çiçeği burnunda antrenörü Burak Bıyıktay ve takımın süper starı Khalid El-Amin, PASFOTOMAÇ için biraraya geldi. Söz önce koç Bıyıktay'da...

* İhsan Bayülgen ayrıldıktan sonra görevi bana teklif ettiler. Kabul etmemem imkansızdı. Ateşten bir gömlek giymiştim. Çünkü takım ikinci yarı 7 mağlubiyet almıştı. Ama yine de Beşiktaş'ın koçu olduğum için kendimi şanslı hissediyordum.

* İlk hedefimiz ligde Ülkerspor'u mağlup edip play-off öncesi 1-0 öne geçmekti. Bunu da başardık. Finali düşünmedik, hedefleri teker teker geçtik. Tuborg Pilsener serisi de bizim için çok zordu ama 3-0'la yarı finale çıkmayı başardık.

* Oyuncuların yardımı olmasaydı ben kesinlikle başaramazdım. Onlar tabii ki profesyonel ama işin içinde duygular da var. Bana yardım ettikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Bence şu anda elde ettiğimiz başarının anahtarı budur.

FİNALE EFES PİLSEN ÇIKAR
*
Ben Beşiktaş'ta 10 yıl basketbol oynadım. 5 sene kaptanlık yaptım. 1986'da normal sezonu lider bitirmiştik ve Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oynamıştık. Bunlar da güzel duygulardı ama antrenörken elde ettiğimbu final benim için çok daha önemli ve anlamlı. Çünkü sadece başkana veya yöneticiye karşı değil, tüm camiaya karşı sorumlusunuz. Koçluk daha zor ve finale çıktığımız için mutluyum.

* Finalde F.Bahçe'yi rakip olarak isterim. Camiada Avrupa Kupası çeyrek finalinde elendiğimiz serinin rövanşı isteniyor. Bunu biz de istiyoruz. Ama Efes Pilsen'i favori görüyorum. Seriyi 3-1 geçip bize rakip olurlar.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ O
*
Ülkerspor'a karşı iki pozisyonda üstündük; guard ve pivot. El-Amin ile Varda fark yarattı. Bence Khalid El- Amin, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi oyun kurucusu... Ve Khalid El-Amin'e dönüyoruz... Koç senin için "Avrupa'nın en iyisi" dedi. Sen ne düşünüyorsun? "Benim antrenörüm olduğu için böyle söylüyor... Ama doğruluk payı var. Avrupa'nın en iyi oyun kurucusu olabilirim" cevabını verdikten sonra final düşüncelerini bizimle paylaşıyor.

FAULE ÇOK SİNİRLENDİ
*
Ülker serisinin ilk maçında faul yapmamam gerekiyordu. Ama pozisyon icabı oldu. Çok sinirlenmiştim. Daha 4-5 saniye vardı ve skoru değiştirebileceğimizi düşünüyordum.

* Seri başlamadan da finale çıkacağımıza inanıyordum ama attığım son saniye üçlüğünden sonra bu inancımız daha da arttı ve şimdi finaldeyiz.

* Finaldeki rakibimiz F.Bahçe ya da Efes olmuş beni fazla ilgilendirmiyor. Çünkü finale ilk çıkan takım biziz. Onlar bizim rakibimiz olmak için uğraşacak ve biz bekleyeceğiz.

* Buradaki ikinci sezonum ve taraftarın bana gösterdiği ilgiden çok memnunum. Geldiğim ilk günden bu yana bana inanılmaz bir sevgi gösteriyorlar. Desteklerini finalde de şampiyon olmamız için göstereceklerdir. Çünkü ben kupayı havaya kaldıracağımız anı hayal ediyorum ve bunu görüyorum...




Sana kırmızı çok yakışıyor
Tarihe geçti
Dev final Türkiye'ye yakıştı
Halil ihmal kurbanı
Fener-Efes tamam ya da devam
Filede Japon traşı!
Spurs arayı açıyor
Denizli 'Pas' geçmedi
'Milli bilet' isyanı!
Olympiakos şampiyon
Venus üçüncü turda
 
Rüzgar gibi geçti
Yazımın başlığını klasikleşmiş bir eserden aldım. Gerçekten de...
Bay bilmece
Yönetimin "Devam edeceğiz"...
3 bilinenli denklem!
Kale için Daum Rüştü' yü, büyük...
Her gün bir aday!
Galatasaray, hoca adayları arasına...
Aman dikkat
Yeni bir şok daha yaşamak...
Yeni kral benim
Beşiktaş' ta büyük işlere imza...
Carew dert etmiyor
Norveçli yıldız, yeni sezonda çok...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu