Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hagi de kalmalı

Fenerbahçe'ye kaybedilen son maç Hagi karşıtlarını oldukça sevindirdi.. Evet, belki Galatasaray önümüzdeki yıl UEFA Kupası'na gitmek zorunda kalacak.. Ama bu sadece Hagi'nin yüzünden değil.. Hagi'ye rağmen değil.. Galatasaray Başkanı, "Hagi'yle devam etmek istiyoruz" diyor ama bunlar sadece Hagi yanlısı taraftarların nabzını ölçmek için.. Çoğunluğun düşüncesini öğrenmek için.. Tıpkı Aziz Yıldırım'ın Daum hakkında yaptığı testler gibi.. İsterseniz Hagi gitsin mi, kalsın mı tartışmasından çok Hagi'nin saha içinde yaptıklarından bahsedelim.. Galatasaray'ın oyun anlayışına getirdiği yeniliklerden söz edelim..

***

Olimpiyat Stadı'ndaki kupa finalinde bir kez daha dikkatimi çekti.. Hagi müthiş bir taktik kurmuş rakip sahadan yapılan aut ya da faul atışlarında.. Bütün savunma çizgi halinde, toplu olarak orta alana kadar geliyor. Tam topa vurulduğu anda herkes depara kalkıyor ve statik konumda topu bekleyen forvetlerden daha avantajlı oldukları için akın kesme konusunda öne geçiyorlar.. 3 maçta da Fenerbahçe'yi böyle oynayarak durdurdular.. Dikkat ederseniz Fenerbahçe hemen hemen bütün pozisyonlarını rahatlıkla karşıladılar. Ölü toplar dışında fazla pozisyon vermediler..

***

Hagi'nin Galatasaray'a getirdiği ikinci yenilik genç oyuncuları sahaya sürmesiydi. Ne Del Bosque ne Rıza ne de Daum bu sezon şampiyonluk veya UEAF Kupası mücadelesi verirken genç oyunculara yer vermediler.. Oysa Hagi bazen Cafercan'ı, bazen Uğur'u, bazen Zafer'i, bazen Arda'yı oynattı.. Transferinden 3 gün sonra Hasan Kabze'yi sahaya sürdü ve attığı golle genç oyuncunun özgüven kazanmasında önemli rol oynadı.. Bütün eleştirilere karşın Hakan Şükür'ün arkasında durdu.. Kral'ın Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerindeki golleriyle önemli virajlar dönüldü.. Ama basındaki bazı kalemler sürekli Hagi'yi hedef gösterdiler.. Gençleri sahaya sürmüyor dediler, sürünce, Hakan nasıl çıkar, eleştirisini getirdiler.. 5-1 gibi muhteşem bir galibiyette bile Necati ile Ribery'yi oyundan aldığı için eleştirip taraftarın gözünde güven kazanmasını önlediler.. Hagi hiçbir zaman yönetimin desteğini tam olarak arkasında hissedemedi..

***

Türkiye'de bir anlayış var.. Ve anlayış Hagi'ye, Del Bosqoue'ye, Daum'a uygun değil.. Bu anlayış Türk modeli.. Kendi çocuklarımızı da yiyip bitiren bir anlayış.. Rıza'nın kellesini uçurmak için bugünden bıçağını bileyenler var Beşiktaş'ta.. Daum gitsin diye yolunu gözleyenler.. Ersun Yanal'ın istifasını dört gözle bekleyenler.. Hayatları istikrarsızlık üzerine kurulmuş kişilerden oluşuyor futbol dünyası.. Oysa başarının ilk şartı istikrardır.. Hagi böylesine şartlar altında başarılı bir sezon geçirdi.. Ama kaçan Şampiyonlar Ligi fırsatının faturası ona kesilmek isteniyor.. Bu tür durumlarda hep gelen gideni aratmıştır.. Fenerbahçe hızla yol alırken, Galatasaray bu kararı vermek durumunda.. Ya tam destekle Hagi'yle devam ya da yepyeni bir teknik adamla hemen el sıkışmak.. İkisinin arasında kalmak 101. yılda da mutsuzluk getirebilir Galatasaray'a.. Daum'un kalmasını ısrarla savunan biri olarak bizden uyarması..


 
Hagi de kalmalı
Bugünün tarihi
Penaltı...
Rahat uyu
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Köprüleri attı
G.Saray' da hedef adam haline...
Carew out, Grafite in
Beşiktaş yönetimi; Carew' i...
Devler ligi için horona...
Trabzonspor, taraftarlarını...