Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Kötü kopya

Canaydın, her nedense Süren olmaya çalıştı. Ama yakın arkadaşım dediği Süren'i hiç tanımamış. Onun yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlamamış.


Ligin bitmesine bir hafta kaldı ama Fenerbahçe, şöyle de olsa böyle de olsa parsayı topladı. Görünen o ki Trabzon ikinciliğe oturacak ve Galatasaray ilk kez iki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecek. "Niye böyle oldu?" diye soranlara verilecek yanıt belli. 3 yıldan bu yana Galatasaray, bir bataklığın içinde debelenip duruyor. 3 yıl önce transferde har vurup harman savuran bir kafa yapısı, Faruk Süren'le sürdürülen tek yanlı bir rekabet, bir türlü içinde uyum sağlayamayan bir yönetim kurulu ve bir zamanların büyük futbolcusu, günümüzünse beceriksiz hocası. İşte bunlar Galatasaray'ı doruklardan yamaçlara yuvarladı. Sayın Canaydın, her nedense Faruk Süren olmaya çalışıp durdu.

İYİSİ DE OLABİLİRDİ
Aslında "Çok yakın arkadaşım" diyor ama Canaydın, Süren'i hiç tanımamış, onun dünya görüşünden sorunlara yaklaşımından bireysel yerine birlikte çalışmayı tercih edişinden sürekli yabancı basını izleyerek dünya futbolunu günü gününe takip etmesinden başkanı olduğu camiayı yerelden uluslararası boyuta taşıma çabalarından hiç pay çıkartamamış, bunları kavrayamamış dahi. İşte bu nedenle ola ola Faruk Süren'in kötü bir kopyası oldu. İyi bir Canaydın olabilmesi mümkünken. Fener'in Galatasaray'ı tek golle de olsa geçerek 1. olması aklıma "Bir müsibet bin nasihatten iyidir" deyişini getirdi. Galatasaray kazansa Hagi bir yıl daha bu takımın başında kalacaktı. Yaptığı basın toplantılarına kimi zaman şifreli, kimi zaman şakalarla süslü açıklamalarını, oyunu bir türlü okuyamamasını ve kafasında oluşan tek düze sisteme dayalı hocalığına devam edecek ve gelecek yıl Galatasaray'ı felaketler bekleyecekti. Hagi "Bana iyi bir takım teslim etmediler" diyor. 3 yıl öncesine gitsin, Mehmet Cansun'un Lucescu'ya teslim ettiği takıma bir baksın. Sonra da elini vicdanına koysun. "Hangi takım daha iyiydi" diye. Lucescu o takımı şampiyon yapmıştı.

GELECEĞİ AYDINLIK
Hagi, o takımdan kat be kat üstün bu takımı güç bela 3. yapabildi. Bugün Galatasaray'ın elinde Türkiye'nin en iyi genç oyuncuları var. 4 tane birinci sınıf yabancısı ve yetenekleri kanıtlı Türk oyuncular var. Ancak Galatasaray'ın orta sahaya çok yetenekli bir yabancıya ihtiyacı var. Ama Galatasaray'ın en büyük eksiği golcüsü. Hakan Şükür, bütün zamanların en büyük golcülerinden biri. Ama hep duygularının esiri. Yanal'a takıyor, haftalarca yok. Gençlerbirliği maçına takıyor Fenerbahçe maçında sahada dolaşıyor. Uzun lafın kısası takımın geleceği kara bulutlarla falan kaplı değil. Yeter ki yönetim bu takımı eskilerle, yenileri kaynaştırsın, hoca gibi bir hocaya teslim etsin.




Köprüleri attı
İlk sıraya Koeman çıktı
Unutmayacağız
Daha büyük delil olur mu?
Mondi gidiyor
Gidecek ama nasıl!
Hakan ipin ucunda
4 koldan saldırıyor
Fatih komşuya gitti
Taraftar Hattı
 
I still love you Hagi!
Ligin başından beri, gerek ezeli rakibimiz, gerek federasyon, gerekse...
' Kalıyorum' demedi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum,...
Carew out, Grafite in
Beşiktaş yönetimi; Carew' i...
Altılıda ilk üç belli
Beşiktaş' ta A.Yıldırım, Berkant...
Devler ligi için horona...
Trabzonspor, taraftarlarını...
Trabzon rotasını...
Trabzonspor transfer için...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu