Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Almanya yolu Kralsız İmparatorsuz Umutsuz: 0-3


Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna'yı ağırlayan A Milli Takımımız, Kadıköy'de şok bir yenilgi aldı, 2006'ya katılma şansını zora soktu. Maça çok kötü başlayan milliler, Gusev ve Shevchenko'nun golleri ile ilk yarıyı 2-0 yenik kapattı. Her türlü riski alan, sağlı sollu ataklarla sürekli hücum girişiminde bulunan Ay- Yıldızlılar gol fırsatlarını cömertçe harcadı. Maçın yıldızı Shevchenko Rüştü'yü bir kez daha mağlup ederek gecemizi zehir etti. Hakan Şükür'ün yokluğu hissedilirken, Ersun Yanal'ın yerine Fatih Terim sesleri yeniden gündeme geldi.

***

Nasıl Gladyat-Ersun!

Kendisini "Türk futbolunun gladyatörü" ilan eden Yanal'lı A Milli Takım bir darbe de Ukrayna'dan aldı. 5 maçta puan kaybı 9'a çıktı.

Türkiye kendi evinde Ukrayna'yı yenip lider olmanın ve Dünya Kupası'na giden yolda zorlu bir engeli aşmanın planlarını yapıyordu. Ersun Yanal futbolcularla yaptığı toplantı ve idmanlarda rakibin kontratak futbolunu en iyi uygulayan ekip olduğunun altını çiziyordu. Hangisini 11'de oynatsam diye düşündüğü oyunculardan Deniz'i sahaya sürerken sürati ve kademedeki başarısıyla mevkisinin en iyilerinden biri olan İbrahim Üzülmez'i 18'e dahi almayarak ilginç bir karara imza atıyordu. 5. dakikada Emre'nin pasında Nihat karşı karşıya kaldığı pozisyonda Shovkovsky'a golü atabilse belki de maçın rengi değişebilirdi ancak gol Türkiye'den değil 9'uncu dakikada Voronin'in sol çizgiden çıkardığı topta Gusev'den gelince milli takımımızın oyun planları da alt üst oldu. 17. dakikada ağır kalan Servet'in ve Türkiye defansının bu yapısını affetmeyen Shevchenko topu sağa çekip ters köşeye attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Yanal'ın Servet'i oyundan alıp Ümit'i sol kanada, Okan'ı da defansa çekmesi sonucu değiştirmedi. 34. dakikada Deniz'in geri pasını kapan Voronin'in topu boş kale yerine üst direğe nişanlaması Türkiye'nin ümitlerini ikinci yarıya taşıdı. Milliler'in özellikle de Emre'nin çırpınışları ikinci yarıda skoru değiştirmeye yetmedi. İkinci yarıya hızlı başlayan Milli Takım oyunu kanatlara yayıp rakibe zor anlar yaşatma yerine orta sahadan ataklarla ve imza yayından şutlarda gol aradı. 62. dakikadan sonra Vorobei'yi oyundan alıp Dmitrulin ile defansını güçlendiren Ukrayna'nın bu duvarını Milli Takım aşamadı. Bu dakikalarda Hakan Şükür gibi uzun bir golcünün yokluğu hissedilirken kendisini 'Türk futbolunun gladyatörü' ilan eden Yanal'ın aldığı riskler sonucu değiştirmedi. Shevchenko takımı adına son noktayı 82. dakikada Rüştü'ye takılıp yapamazken 89. dakikada milli kaleciyi bu kez affetmedi. Milli Takım'a muhteşem destek veren taraftarlar ise önce Emre'yi sonra Shevchenko'yu alkışlarla onurlandırırken Ersun Yanal'a da "İstifa"yı layık gördüler.



Skora bak hocam!
Şampiyon mu! Oda kim?: 3-0
Savunma faciası
Maçtan notlar
Gürcü Çelmesi: 2-2
50'şer milyar prim uçtu!
Bıçakcı'dan şok sözler
Yunanistan çok rahat
Milan, Emre'de ısrar ediyor
Mini yorum
Zor da olsa Efes: 72-70
Fenerbahçe büyük iş başardı
Haber hattı
Ziraat Bankası: 3 Arona...
Polis filede Galatasaray'ı...
Aydaş boksa aday
Biz daha iyisini yapana kadar en...
Şans Topu
U.Malaga: 73 Ülker: 62
 
Kes tıraşı Rüştü
Maçı izlemeye Rüştü' nün saç tıraşını beğenmeyerek başladım. Mavi...
Futbol boyumuz kısa
Hiç mi hiç üzülmeyelim. Ne ekersen onu biçersin. Süper Ligimizde...
Bir tek Emre' yle olmuyor!
Danimarka karşısında oynayan takımın hemen hemen aynısı sahadaydı.
Kıssadan hisseler
Kim seni kendinden daha fazla kandırdı? - Başarısızlığa uğramanın tek...
Allah' tan umut kesilmez
Yazık... Sabaha kadar oynasak kazanamazdık. Çünkü yanlış başladık ve...
Şans da önemli!
Golün İngilizce' deki kelime karşılığı amaç. Futbolun amacı gol. Eğer...
Vakti geldi
Daha önce idmanlarda ve maçlarda...
Kaleci isteyecek
Alman hocanın şimdiden gelecek...
Hakan Şükür' e çok özel...
Sözleşlemesi sezon sonu bitecek...
H.Şaş Florya' da yoğun...
Hagi, kulüp doktoru Murat Çevik'...
Daha ne olsun?
İbrahim Akın, Ümit Milli Takım' da...
Cordoba topu yönetime attı
Forma şansı bulamaması nedeniyle...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu