Türkiye Kupası'nı bir ve Başbakanlık Kupası'nı da iki kez kazanan Bursaspor, 2. Lig'de bugüne dek topladığı 7 puanla taraftarlarını hüsrana uğratırken, kendisini tehlikeli bölgeye attı.
Süper Lig'den geçtiğimiz yıl düşen Bursaspor, 2. Lig A Kategorisi'nde başarısız sonuçlar almaya devam ediyor. Timsahlar, sadece bir maç galip gelebildi. Türkiye Kupası'nı bir kez, Başbakanlık Kupası'nı da 2 kez müzesine götüren, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynayan, Inter Toto Kupası'ndaki başarıları ile bir anda "Türkiye'nin takımı" olan Bursaspor, son 10 yıldaki düşüşü ve 20 trilyonu aşan borcu ile parçalanma noktasına geldi.
BİYEDİÇ GİTTİ KALPAR GELDİ Yeşil Timsahlar, kadrosunu büyük ölçüde koruyarak yeni sezona girmesine rağmen, geride kalan 8 haftada şampiyonluk yarışından oldukça uzakta kaldı. Sezona teknik direktör Nejat Biyediç'le başlayan Bursaspor'da, ilk 5 hafta sonunda alınan 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi nedeniyle yönetim hocanın görevine son verdi ve takımın başına Hüseyin Kalpar'ı getirdi. Ancak, Kalpar'ın yönetimindeki yeşilbeyazlılar, yaptığı iki karşılaşmadan sadece 1 puan alabildi.
YÖNETİM CEZA YAĞDIRDI Lider Sivasspor ile yaptığı son deplasman maçında rakibine 2-0 yenilen Bursaspor'un yönetim kurulu dün acil bir toplantı yaptı. Lider Sivasspor'un 15 puan gerisine düşen yeşil-beyazlı yönetimden şok kararlar çıktı. Frasineanu, Grozdiç, Hakan ve Nesim'i süresiz kadro dışı bırakan ve tüm takıma alacaklarının yüzde 10'u kadar para cezası kesen yeşil-beyazlı yönetim, ayrıca disiplinsiz davranışları nedeniyle Frasineanu'ya 6 milyar ve Grozdiç'e 3 milyar lira para cezası da verdi. l